Netfliks prvi put otkrio zabranjene naslove: Ovih devet su morali da uklone

Netfliks je u prethodnih pet godina morao da ukloni devet naslova iz svoje ponude, nakon što su intervenisale vlade širom sveta.

Izvor: Bizlife
Podeli
Foto:depositphotos/maxxyustas
Foto:depositphotos/maxxyustas

Iako je očekivano da se sadržaj ograničava na platformama poput Jutjuba, Fejsbuka, Instagrama ili Tvitera, očigledno je da ni striming servisi poput Netfliksa nisu izuzeti.

Prvi put je Netfliks otkrio, ne samo broj, već i naslove filmova i TV emisija koje je Netfliks skinuo kao odgovor na pismene zahteve vlada.

''Most” (The Bridge) – 2015. godine vlast Novog Zelanda je od Netfliksa tražila da se ovaj dokumentarni film skloni sa njihove platforme. Autori filma su snimali godinu dana most Golden gejti uhvatili 23 samoubistva koje su identifikovali zahvaljujući snimcima, a zatim sa porodicama uradili intervjue.

''Bojevi metak” (Full metal jacket) - predstavnici Vijetnama su tražili da se ovaj film ukloni u njihovoj zemlji 2017. godine.

Iste godine je zabranu dobio i nemački film ''Noć živih mrtvaca” (Night of the Living Dead).

Vlada Singapura je 2018. godine tražila da se sa Netfliksa ukloni nekoliko naslova: ''Cooking on the high“, ''The Legent of 420“ i ''Disjointed“.

Saudijska Arabija je 2019. godine naredila uklanjanje epizode ''Saudi Arabia“ iz serije ''Patriot Act with Hasan Minhaj“.

Takođe 2019. godine Singapur je predao zahtev za uklanjanje filma koji je u zemlji bio zabranjen od 2015. Naslov filma je ''Poslednje Hristovo iskušenje”.

Singapur je zahtevao i poslednju zabranu na Netfliksu koja se odnosi na film ''The last hangover“. On predstavlja parodiju filma ''Hengover“ i u njemu se apostoli bude nakon noći partijanja sa ciljem da pronađu Isusa koji je nestao.

Faktor koji odlučuje da li će jedna kompanija ukloniti neki sadržaj sa svoje platforme jeste pitanje da li je predmet zahteva za uklanjanje zabranjen u zemlji koja zahteva njegovo uklanjanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 29 idi na stranu