Dani izraelskog filma u Dvorani KCB-a

Festival Dani izraelskog filma održaće se od 19. do 22. septembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda, najavila je Ambasada Izraela.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/fergregory
Ilustracija / Foto: Depositphotos/fergregory

Program festivala u organizaciji Ambasade Izraela i Kulturnog centra Beograda, čini šest nagrađivanih, stilski i tematski različitih ostvarenja koja publici nude uvid u tendencije savremene izraelske kinematografije.

Festival uključuje i skromni omaž izraelskom reditelju Aviju Nešeru, čije drame otvaraju i zatvaraju festival, a beogradskoj publici biće predstavljeni i noviji autori.

Svi filmovi koji će biti prikazani na festivalu imaće i srpski i engleski titl. Karte, kako je danas saopšteno, su u prodaji po ceni od 300 dinara na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda.

Film/TV

12. LIFFE: "Negujući ljubav prema filmu negujemo i dobre susedske odnose"

Dvanaesto po redu izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu počelo je ceremonijom svečanog otvaranja u Narodnom pozorištu, a auditorijumu su se obratili direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sonja Conić, direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić, i umetnički direktor festivala, naš proslavljeni režiser Darko Bajić.

Film/TV četvrtak 19.09. 09:00 Komentara: 0

"Mi nećemo dobiti Oskara, ali će film videti veliki deo sveta"

Mi verovatno nećemo dobiti Oskara za ovaj film, kao što ga nisu dobili mnogi srpski filmovi pre nas, ali smo izborili šansu da "Kralja Petra" vidi veliki deo sveta i svakako, oko 4.000 članova Američke filmske akademije, piše u autorskom tekstu dostavljenom Tanjugu Lazar Ristovski, glavni glumac i izvršni producent filma "Kralj Petar Prvi".

Film/TV četvrtak 12.09. 12:55 Komentara: 37
strana 1 od 19 idi na stranu