Film Majka Lija na FEST-u

U glavnom programu 39. FEST-a 5. marta će u Sava centru biti prikazan novi film slavnog britanskog reditelja i scenariste Majka Lija (Leigh) "Još jedna godina" (Another Year), koji je premijeru imao prošle godine u Kanu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Majk Li kroz četiri godišnja doba priča o prijateljstvu i porodici, ljubavi i toplini, radosti i tuzi, nadi i očaju, drugarstvu i usamljenosti. Glavne uloge igraju Dejvid Bredli, Džim Brodbent, Karina Fernandez i Oliver Maltmen.

Na FEST-u se 5. marta prikazuju dva filma iz programa "Holivud" - "Drugi život" (Hereafter) Klinta Istvuda i "Amerikanac" (The American) Antona Korbejna.

Istvud razmatra ideju života posle smrti "sa nežnošću, lepotom i otmenim osećajem za meru", ocenila je kritika posle premijere 2010. godine na festivalu u Njujorku. Glavne uloge igraju Met Dejmon, Sesil De Frans i Brajs Dalas Hauard.

Holandski reditelj Korbejn snimio je u Americi film "Amerikanac" sa zvezdom Džordžom Klunijem o plaćenom ubici koji se povlači iz "posla" u mali italijanski grad, u miran život, ali ga sticaj okolnosti ponovo dovodi u situaciju da izaziva sudbinu.

Među mnogobrojnim projekcijama na FEST-u 5. marta pažnju privlače i francuski film "Izvan zakona" Rašida Bušareba, koji je na programu u Domu omladine, kao i dugometražni dokumentarac "Autobiografija Nikolaja Čaušeskua" u režiji Andreja Ujice, u Dvorani kulturnog centra.

U pratećem programu francuski filmski kritičar Mišel Siman (Michel Ciment) održaće master klas za studente umetničkih akademija i ostale zainteresovane poklonike filma. Predavanje je najavljeno za 11 sati u Sava centru.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu