Dobitnik “Zlatnog lava” na FEST-u

Američki film Negde (Somewhere), koji je rediteljki i scenaristkinji Sofiji Kopoli doneo “Zlatnog lava” prošle godine na festivalu u Veneciji, biće prikazan 3. marta u Sava centru u glavnom programu 39. FEST-a.

Izvor: Tanjug
Podeli

Glavni lik je razuzdana holivudska zvezda Džoni (igra ga Stiven Dorf), koji u luksuznom hotelu pije, guta pilule i upušta se u kratke avanture sa ženama koje ne poznaje, sve dok mu bivša supruga ne pošalje na staranje njihovu 11-ogodišnju ćerku.

Džoni se uz dete polako budi, shvata da provodi isprazne dane i počinje da se pita šta stvarno želi u životu.

Kritika je istakla da autorka u ovom “nenametljivom portretu emotivno istrošenog glumca brusi svoj dar da stvari prikaže tragikomično i sa finom melanholijom”.

U takmičarskom programu FEST-a “Evropa van Evrope” premijeru će 3. marta u Domu omladine imati srpski film “Zajedno” reditelja i scenariste Mladena Matičevića.

Glavne uloge u savremenoj porodičnoj drami igraju Aleksandar Srećković, Milica Zarić i crnogorski glumac Branimir Popović, a epizodne likove Katarina Žutić, Ivan Zarić, Gordan Kičić, Dragan Petrović i Miki Krstović, kao i dečak Aleksa Srećković.

Priča prati par čiji je brak u krizi. Kada otkrije da žena ima ljubavnika i da hoće da ga napusti, glavni junak preduzima drastične poteze, spreman na sve da bi porodica ostala zajedno.

Direktor fotografije je Zoran Petrović, montažer Snežana Ivanović, kompozitor Draško Adžić.

Na programima FEST-a u Sava centru, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra Beograda i Muzeju kinoteke 3. marta će biti održano ukupno 17 projekcija.

Posebnu pažnju među njima privlači film iz glavnog programa, špansko-meksička koprodukcija “Prelepo”, (Biutiful) u režiji Alehandra Gonsalesa Injaritua.

Za glavnu ulogu u tom filmu Havijer Bardem je nagrađen na prošlogodišnjem festivalu u Kanu.

“Duboko osećajan, tragičan, snimljen sa velikom ljubavlju” – neke su od ocena novog dela autora poznatog po filmovima “Pasji život”, “21 gram” i “Vavilon”.

“Prelepo” je priča u Ukbalu, posvećenom ocu, napaćenom ljubavniku, zbunjenom sinu, biznismenu iz podzemlja, osetljivoj duši.

Predosećajući dolazak smrti, on pokušava da poravna račune ljubavlju, a film kao da poručuje da je život, mada najčešće težak, ipak prelep.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu