Tucakovićev film o Nikolasu Reju

PosetiocimaFEST-a je 1. marta je uoči glavnog programa u velikoj dvorani "Sava centra" prikazan trejler filma "Doktor Rej i đavoli" koji o američkom reditelju Nikolasu Reju i njegovom davnom boravku u Beogradu snima Dinko Tucaković.

Izvor: Tanjug
Podeli

Projekciji trejlera prisustvovala je supruga Nikolasa Reja, gošća FEST-a Suzan Rej, koja je izjavila da podržava ovaj projekat i da Tucaković sada zna više nego bilo ko drugi o periodu od dve godine koliko je Rej živeo u Beogradu.

Kao predsednica Fondacije Nikolasa Reja, ona je najavila da će veliki program povodom 100. godišnjice njegovog rodjjenja biti održan na predstojećem Festivalu u Veneciji.

U Muzeju kinoteke 2. marta uveče biće otvoren zvanični program FEST-a "Počast Nikolasu Reju" (Tribute Nicholas Ray), posvećen 100. godišnjici rođenja velikog autora.

U produkciji "Viktorija" filma u Beogradu je ove zime počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Doktor Rej i đavoli" scenariste i reditelja Tucakovića.

Priča je fokusirana na boravak legendarnog američkog reditelja Reja u Beogradu 60-ih godina 20. veka, kada su "Avala film" i direktor tog studija Ratko Dražević pokušali da u zemlji iza "gvozdene zavese" naprave balkanski Holivud.

Glumačku podelu čine pored Pola Mareja (Paul Murray) u ulozi Reja, Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Lena Bogdanović, Branislav Trifunović...

Snimanje je planirano na lokacijama u Beogradu, Subotici, Zagrebu, Dalmaciji, Budimpešti, sve do maja, zbog potrebe odgovarajućih vremenskih i tehničkih uslova predviđenih scenarijem.

Premijera će biti održana u toku 2011. godine u sklopu obeležavanja stogodišnjice rođenja Reja.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu