FEST: Šesti dan

Francuski film "Žena za ukras" (Potiche) u režiji Fransoa Ozona biće prikazan 2. marta u glavnom programu 39. FEST-a u velikoj dvorani Sava centra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je ocenila kritika na festivalima u Torontu i Veneciji, gde je ovaj film učestvovao prošle godine, reč je o "otkačenoj", ekscentričnoj komediji, sa vrhunskim glumcima.

Uloge igraju Katrin Denev, Žerar Depardje, Fabris Lušini i Karin Vijar, a radnja je smeštena u sedamdesete godine prošlog veka.

Takođe u velikoj dvorani Sava centra, u takmičarskom programu "Evropa van Evrope" večeras će biti prikazan film bosanskog reditelja i scenariste Danisa Tanovića "Cirkus Kolumbija", u kojem glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Boris Ler i Mira Furlan.

Tanovićev film je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Slovenije, Belgije i Srbije. Osvojio je prošle godine nagradu "Sinemavenire" u Veneciji i nagradu publike na festivalu u Sarajevu.

Najavljena kao "balkanska ironija i nostalgija", ova romantična saga pokriva kraj 20. veka koji je tragično najavio novo doba u našem regionu.

Ista selekcija - "Evropa van Evrope" prikazuje u Dvorani kulturnog centra Beograda film poznatog makedonskog reditelja Milča Mančevskog "Majke".

U različitim programima FEST-a 2. marta su na repertoaru i film popularnog nemačkog reditelja Toma Tikvera "Tri", repriza novog dela američkog veterana Vudija Alena "Upoznaćeš visokog crnog muškarca", kao i špansko-argentinski film "18 obroka", špansko-francuski "Živ zakopan", rumunski "Utorak posle Božića"...

U Muzeju kinoteke projekcijom kultnog filma "Buntovnik bez razloga" počeće omaž program posvećen američkom reditelju Nikolasu Reju, povodom stogodišnjice njegovog rođenja.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu