Počinje prvi Creative Fourm Serbia

Prvi Creative Forum Serbia, okupljanje srpske kreativne zajednice sa ciljem stvaranja mesta za umrežavanje, upoznavanje, razmenu ideja i razgovore o novim poslovnih poduhvatima, biće održan 5. juna u Muzeju savremene umetnosti kao deo Beogradske nedelje dizajna.

Podeli

Planirano je da se ovaj novi koncept održava nekoliko puta godišnje na ekskluzivnim lokacijama u gradu sa odabranom publikom iz redova najboljih i najinovativnijih poslovnih ljudi, advertajzera, arhitekata, dizajnera, fotografa, modela, modnih kreativaca, filmskih radnika i IT stručnjaka. Učešće je besplatno uz ličnu pozivnicu.

Creative Forum Serbia predstavlja celovečernji događaj koji počinje u 19:00 h. Nakon koktela uz zvuke muzike vrhunskog DJ-a, uslediće aukcija ekskluzivnih fotografija iz kolekcije 10/10 svetski poznatog fotografa iz Njujorka Dušana Reljina. Reljin će na licu mesta potpisivati deset kvalitetnih printova svojih modnih fotografija. Sav prihod od aukcije je namenjen segmentu 100% Future Serbia Beogradske nedelje dizajna.

Desetak najistaknutijih srpskih kreativaca koji su obeležili 2012. godinu će se predstaviti kroz specifične prezenatcije pod nazivom PechaKucha Night - pojedinačno u 20 slajdova od kojih svaki traje 20 sekundi. PechaKucha Night se održava u 500 gradova širom sveta, a ovo je prvi koji organizuje Beogradska nedelja dizajna. Pogledajte zašto su izabrani domaći kreativaci zaslužili epitet najistaknutijih ličnosti u kreativnim industrijama prošle godine. Svojih 6,6 minuta su dobili naša najbolja modna dizajnerka Dragana Ognjenović, prošlogodišnji predstavnici Srbije na Venecijanskom bijenalu - mladi arhitektonski studio "Mada", Kosta Mijić iz Superprostora, jedan od pobednika prošlogodišnjeg konkursa 100% Future Serbia Marko Runjić iz arhitektonskog studija Rudesign, Uglješa Vrcelj iz studija Superdot sa jedinstvenim edukativnim kreativnim projektom Mooshema, najvažniji srpski festival novih medija Resonate, senzacionalni grafički dizajner Filip Bojović iz studija A3 format, inovativni projektant vertiklanih bašti Rade Kosanović, avangardni studio Modemecaniq, još jedan od pobednika prošlogodišnjeg konkursa 100% Future Serbia Igor Stupar i drugi.

Na kraju večeri će nastupiti beogradski pionir elektro zvuka osamdesetih godina Dr. Spira, koji sa novim materijalom stiže iz Londona da nas podseti na vreme kultnog albuma „Dijagnoza“ i potvrdi postojanje albuma „Dizajn za stvarni svet“ za koji su brojni stručnjaci tvrdili da je samo apokrifna priča nastala kao beogradska urbana legenda.

Tačno u ponoć, posetioci će se, u slučaju dobrog vremena, okupiti na ulazu zgrade Muzeja savremene umetnosti, kako bi uživali u laserskom mapiranju zgrade proslavljenog srpskog autora Gorana Balabana. Beli mermer zdanja MSUB-a će se prvi put laserskim mapiranjem transformisati u monstrume iz grčke mitologije, digitalne prikaze studija KramWeisshaar i ostale elemente sadržaja izložbi unutar muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu