Veliki uspeh Ateljea 212 u Rijeci predstava 64 ovenčana sa četiri nagrade

Atelje 212 na 27. Međunarodom i festivalu malih scena Rijeka, 9. maja 2022.osvojio je 4 prestižne nagrade za predstavu 64 .

Podeli
Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Festivalski žiri u sastavu:

Helena Buljan, dramska glumica iz Zagreba, članica;

Željko Hubač, dramaturg iz Beograda, predsjednik Žirija;

Marina Pejnović, redateljica iz Zagreba, članica, doneo je sljedeće odluke

Nagradu Veljko Maričić za najbolju žensku ulogu osvojila je i Hana Selimović za ulogu Eve u predstavi 64 u produkciji Ateljea 212 iz Beograda

Hana Selimović djeluje smirenošću, hladnoćom, slabošću punom privida moći, a zahvaljujući toj paradoksalnoj distanciranosti od sebe same, možemo doživjeti i njenu "običnu" ljudskost žene. Ova odricanja od ekspresivnosti, omogućuju glumici da izgovori i najsnažnije replike bez patosa i sa uvjerljivošću koja pleni.

Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Nagradu Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu osvojio/ la je: BRANISLAV ZEREMSKIza ulogu Olivera u predstavi 64 u produkciji Ateljea 212 iz Beograda

Branislav Zeremski pametno odabranim i efektnim glumačkim sredstvima, vodeći računa o plasmanu svake replike, maksimalno koristi zadani prostor u predstavi "64".
Nagradu Dorian Sokolić za najbolju scenografiju osvojio je: Darko Nedeljkovićza predstavu 64 u produkciji Ateljea 212 iz Beograda

Darko Nedeljković na efektan način tvori višeznačni scenski prostor koji živi s režijom i glumom, i radi za njih.
Nagradu Veljko Maričić za najbolji design svetla osvojio je: Marko Đokić za predstavu 64 u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Marko Đokić svojim autorskim radom na dizajnu svetla s jedne strane upotpunjuje likovnost predstave, a s druge strane preciznom suigrom s glumcima "kadrira" dramsku akciju.