"Admiralova kurtizana" autorke Margo Deru u prodaji

Bogat živopisnim detaljima, roman Admiralova kurtizana autorke Margo Deru donosi srceparajuću priču o dva različita sveta i dve velike, ali zabranjene ljubavi. Vulkan izdavaštvo vam predstavlja romansu koja će ostaviti bez daha i ljubitelje istorijskih romana!

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Dve ljubavne priče sudbonosno su povezane umetničkim artefaktom koji otkriva misteriju kasnorenesansne Venecije.

Nakon smrti svog voljenog oca, povučena i tiha restauratorka starih knjiga po imenu Rouz utehu pronalazi u svom poslu. Međutim, jednog kišnog popodneva, monotoniju svakodnevice u Konektikatu prekida slikar Vilijam Lomaco, koji se iznenada pojavljuje na njenim vratima, držeći u rukama neobično očuvan traktat o umetnosti iz XVI veka. To je zapravo palimpsest – skriveni dokument napisan ispod vidljivog teksta. Dok otkrivaju priču o zabranjenoj ljubavi iz davnina, prožetu spletkama i političkim intrigama, Rouz i Vilijam se hvataju ukoštac sa sopstvenim emocijama.

Pet vekova ranije, renesansnoj Veneciji preti osmanska flota, spremna za krvavi napad. Đovani Lomaco, čuveni slikar, prestravljen je jer polako gubi vid. Zato odlučuje da dokumentuje svaki trenutak pre nego što se suoči sa životom u potpunoj tami. Po nalogu slika portret kurtizane jednog od najvećih vojnih zapovednika Venecije – što bi mogao biti njegov poslednji umetnički poduhvat. Međutim, očaran njenom lepotom, Đio se prepušta čarima zabranjene ljubavi.

Pomno iščitavajući priču o Điju i admiralovoj kurtizani, Rouz i Vilijam shvataju da osećaju nešto jedno prema drugom. Međutim, i njihova ljubav je zabranjena jer je Vilijam oženjen.

Roman Admiralova kurtizana, koji spaja istoriju i fikciju, ljubav i umetnost, možete kupiti putem sajta vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.