Vulkan klasici – dve knjige po ceni jedne

Od 23. do 28. februara samo na sajtu Vulkan izdavaštva

Izvor: PR
Podeli

Osobi kojoj želite da pokažete ljubav i poštovanje darujte najlepši poklon – dela univerzalnih vrednosti i jedinstvenog umetničkog kvaliteta, klasike Vulkan izdavaštva.

Samo u periodu od 23. do 28. februara, na sajtu www.vulkani.rs, imaćete priliku da kupite dva vanvremenska klasika po ceni jednog! Odlučite se za romane kojima se svi uvek vraćamo, odaberite dve knjige i platite ih po ceni skuplje. Za vreme trajanja akcije, dostava na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

Ne propustite jedinstvenu priliku i nabavite prvorazredna dela svetske književnosti. Preporučujemo vam nekoliko naslova.

Živopisni istorijski klasik Žila i Edmona de Gonkura Madam Pompadur istinita je priča o ženi koja je od sasvim obične devojčice postala jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji Francuske. Neverovatna sudbina markize od Pompadura ispripovedana je u jednom od najlepših romana svih vremena. Priča o ljubavi, požudi i obmani, koje se prepliću u životu najpoznatije kraljevske ljubavnice, oduševiće svoje čitaoce. Kada je imala devet godina, proročica joj je rekla da će jednog dana postati ljubavnica zgodnog i mladog Luja XV. Od tog trenutka, ona odrasta na pozornici surove društvene lestvice, intriga, spletki, skandala, da bi na kraju postala jedna od najmoćnijih žena na francuskom dvoru.

Nezaobilazna knjiga za ljubitelje epskih priča je roman Quo vadis? nobelovca Henrika Sjenkjeviča. Slavna saga smeštena u vreme dekadentnog i surovog drevnog Rima – od Foruma do Koloseuma, od raskošnih sala za gozbe do letnjikovaca u Napulju, od luksuznih vila plemstva do mračnih i vlažnih katakombi siromašnih – svojom originalnošću i veličanstvenim stilom i dalje pleni pažnju čitalaca iako je prvi put objavljena pre više od jednog veka. Filmska adaptacija Sjenkjevičevog romana iz 1951. godine i danas se smatra jednim od najambicioznijih projekata svetske kinematografije. Sjenkjevič je 1905. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, a poruke koje knjiga nosi među svojim koricama prevazilaze vremenske i prostorne granice.

Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna. Za mnoge, one su prve upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca. Neprevaziđeni klasici svetske književnosti sabrani su u jednotomno izdanje Izabrana dela II. Sestre Bronte su se verovatno prve bavile intrigantnim temama. Univerzalne poruke o autentičnosti i feminizmu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena. Sa nezaboravnim likovima, upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. En Bronte, najmlađa sestra, pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti.

* Akcija se odnosi na sve klasične naslove Vulkan izdavaštva.

** Da biste iskoristili akcijske pogodnosti, potrebno je da poručite dva romana, koja ćete platiti po ceni jedne, skuplje knjige.

*** Za vreme trajanja akcije, dostava na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

strana 1 od 2 idi na stranu