"Imamo informaciju - neće napasti 20. februara"

Kijev -- Oružane snage Rusije do sada nisu formirale ni jednu udarnu grupu, što bi ukazivalo da se sprema napad na Ukrajinu, izjavio je ministar odbrane Ukrajine.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak,file
Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak,file

Kako je naveo Aleksej Reznikov, podaci koje ima ukrajinska obaveštajna služba, službe država-partnera Kijeva pokazuju da je situacija ista kao u proleća prošle godine.

"Dakle, kako stvari stoje sada, ni jedna udarna grupa Oružanih snaga Rusije nije formirana, što bi nagovestilo da će sutra krenuti u ofanzivu", rekao je Reznikov u intervjuu televiziji ICTV.

On je naglasio da postoje rizični scenariji i da su mogući u budućnosti. "Ali danas, takva demonstracija, takva pretnja ne postoji“, naglasio je Reznikov.
Ministar je naglasio da da ne "ceni mnogo" scenario moguće ofanzive Rusije 20. februara, o čemu je govorio komandant Operacije združenih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk.

"Naše Oružane snage, naša komanda, Generalštab imaju razrađene sve scenarije najgorih opcija kako bi znali šta da rade u slučaju ofanzive“, objasnio je Reznik, prenosi Sputnjik.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu