Tadić: Netrpeljivost neprihvatljiva

Beograd -- U Beogradu obeležen Međunarodni dan holokausta. Za Srbiju neprihvatljiva svaka netrpeljivost, poručuje predsednik Boris Tadić.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. G-dine Tadiću čime Vi to dokazujete!? Vraćanjem imovine SPC!? Uzred, koliko Jevreja imate na državničkim funkcijama?
    (bezimena, 27. januar 2010 23:29)

    # Link komentara

  2. A predsedniče, da li to u vezi sa ovom izjavom da je "netrpeljivost neprihvatljiva" važi i u Temerinu..?
    (matori, 27. januar 2010 21:58)

    # Link komentara

  3. Netrperljivost je neprihvatljiva, mrznja takodje, kao i kriminal mislim korupcija,jer kriminal uspostavlja strah i netrperljivost. Zar nije u Nemackoj pre nego je Hitler dosao na vlast bila velika ne zaposlenost i inflacija, posle se nezadovoljstvo i teror usmerijo na Jevreje i procvat nacionalsocijalista, posle i veliki rat i mtrznjom prema Romima, Srbima i sve ostale koji su bili protiv mrznje. Zar nije i sam Staljin dan pre napada Nemacke na Rusiju isporucivao zitarice i naftu Nemcima? Zar nije isti Staljin i sam slao posle zavrsetka II svetskog rata Jevreje u Sibir?Zato Tadicu pamet u glavu i brzo ocisti Srbiju od korupcije i kriminala. Stani prvi u redove inace preti da zavlada mrznja ne samo prema Jevrejima, Romima, Muslimanima,vec i prema sami sebima. Nije u pitanju kriminal kao pojava vec kriminal nema politicku ideologiju i ako da hocemo etiketiramo, vec jednostavno zaradjen novac su spremni oprati bilo ko da je na vlasti ili bilo koja opcija u pitanju.
    (David, 27. januar 2010 18:39)

    # Link komentara

  4. Dragi predsednice, umesto price predjimo na dela. Zasto napr restitucija ne bi posla od jevrejske, pa smesno je reci i manjine koliko nas ima? Mi smo pored toga sto su nam porodice devastirane i cesto potpuno unistene, prvi bili zrtve potpune otimacine, jos za vreme trajanja okupacije. Ucinite nesto i vase ime ce se uvek pamtiti u krugovima jevrejske zajednice. Nije dovoljno doci jednom godisnje u sinagogu...
    (blue rider, 27. januar 2010 15:34)

    # Link komentara

  5. "Svedoci smo nastojanja da se zaborave ova tragična iskušenja holokausta, da se revidira istorija nacističkih zločina, da se obnove ideologije netrpeljivosti, rasizma i šovinizma, etničkog, verskog i drugih fanatizama. To u Srbiji ne može i ne sme da se dogodi", rekao je Tadić.
    Ovo stvarno ne sme da se dogodi, ali nije dovoljno samo to reći potrebno je nešto i učiniti, posebno na podizanju svesti i obrazovanju. Tako isto je rečeno i posle II svetskog rata, pa vidimo da nije dovoljno učinjeno i da se dosta toga ponovilo 90-tih.
    Nisu dovoljne reči, potrebna su i dela.
    (posmatrač, 27. januar 2010 15:16)

    # Link komentara