Tadić: EU najvažniji cilj

Beograd -- Očuvanje Kosova i jačanje saradnje sa Evropskom Unijom, Rusijom i Amerikom prioriteti su spoljne politike Srbije, najavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Samo nemoj da bude i Kosovo i EU i Rusija i nesvrstani. Ili treci svet (naravno tu Srbija i pripada). Plasim se da se ne zamore od "rada". Pa kada to ostvare (nikad ovako to niti moze niti ce biti)naslavicemo se pobeda ,a moze se desiti da to sve budu nacionalni praznici pa cemo samo slaviti. Mada vlada ,ambasadori slave dan noc niti sta rade niti znaju sta da urade.Sto smo videli u predhodnih 20 god..
    (daleko sam ja, 12. januar 2009 08:08)

    # Link komentara

  2. A ovaj nevidljivi premijer mogo je da napise i malo originalniji tekst. Cuj jedna od glavnih uloga ambasadora da gledaju sta se radi u drugim zemljama pa da te ideje salju u Srbiju. Pa tome sluze strucnjaci, i oni prvo manje kostaju a ni ne moraju tamo da budu sve vreme. I recimo bas me zanima sta ce vam preneti ambasador poslat u Kirgistan.
    (originalno, 12. januar 2009 15:12)

    # Link komentara

  3. Nemojte da zurite sa tom integracijom u EU. Evo Dacic nam rekao da cemo sredinom 2010 biti na beloj listi. Sad cemo umesto Djelicevih da slusamo njegova prazna obecanja. Korak po korak.
    (miop, 12. januar 2009 15:42)

    # Link komentara

  4. Opet su preskocili susede: spoljna politika svake zemlje pocinje od njenih granica, a u slucaju Srbije je to posebno vazno zbog ratova "u kojima nismo ucestvovali".
    Ovako formulisani prioriteti spoljne politike ne doprinose kredibilitetu Srbije kao partnera u medjunarodnim odnosima.
    (Uros Djokovic, 12. januar 2009 16:24)

    # Link komentara

  5. A koliko je kostala ova novogodisnja diplomatska predstava uzimajuci u obzir proklamovanu stednju.
    (Kult glume, 12. januar 2009 18:35)

    # Link komentara

  6. Naravno da bi bio pun pogodak, spoljne politike, realizovanje ovih prioriteta: očuvanje Kosova, jačanje saradnje sa Evropskom Unijom, Rusijom i Amerikom, kao sto je naglasio predsednik Tadic. Ali je problem da su svi ovi ciljevi dijametralno suprotni. Potegne li se jako na jednu stranu, tri druge se udaljavaju. Znati kako konce vuci bilo bi prava majstorija. Enigma nase spoljnje politike jeste i ostaje, kako za sve ovo pronaci progresivnije metode: sintezu svih ovozemaljskih i vanzemaljskih snaga. Nacin na koji je do sad pokusavano udariti smernice, hiperpateticnom i refleksivnom strategijom, nije bio bas uspesan, i toga smo svi svesni.
    (Prevodilac, 12. januar 2009 18:51)

    # Link komentara

  7. E moj Tadicu!
    Sve dok ne budete taj vas apsolutni "prioritet" spustili na trece mesto ovi iz EU ce vas za sve zivo ucenjivati. Prvi prioritet je razvoj nacionalne privrede, drugi ocuvanje i borba za Kosovo i Metohiju a tek treci cilj bi mogao biti evro-integracija. Ulazak u NATO svakako ne dolazi u obzir... Urazumite se!
    (PartizanLala, 12. januar 2009 19:32)

    # Link komentara

  8. Tadić jednostavno nije dorastao zadatku koji mu je spletom okolnosti dopao - vođenju zaostale zemlje u teško vreme, pa nedostatak bilo kakve ideje pokušava da nadoknadi 'mudrim' izrazom lica i populističkim frazama (i Kosovo i Evropa itd) Trebalo nam je dvadeset godina da prepoznamo ko je Milošević, sedam za Koštunicu, tako da nema nade da će i Tadić uskoro biti postavljen na svoje mesto.
    (Dragan, 12. januar 2009 20:20)

    # Link komentara

  9. Ma, šta mi imamo sa susedima? Ništa. Mi nismo učestvovali u ratovima. Oni što su ratovali na svojim teritorijama to je njihova stvar a ne naša.
    (Georg, 12. januar 2009 20:30)

    # Link komentara

  10. Kaze predsednik, da je prioritet za Srbiju, "ocuvanje" Kosova!? i jacane sardnje sa EU, Rusijom, SAD-om, predsednice da li znate da ovce i novci ne idu zajedno, ili jedno il drugo, sto znaci pod jedan "sacuvati" Kosovo i saradnja sa Rusima ili EU i SAD, odlucite se vec jednom, narod kaze ne moze se biti u jednoj fazi a ujedno i posten
    (prioriteti, 12. januar 2009 20:50)

    # Link komentara

  11. naslednik druga tita i nesvrstanih :))
    (mixer, 12. januar 2009 22:02)

    # Link komentara

  12. Ne znam da li svi gradjani Srbije znaju da je jedan od uslova, pre uluska u EU-reseni imovinsko pravni odnosi u drzavi, koja participira! Prevedeno na realnost, bez zakona o denacionalizaciji - povracaju opljackane i otete imovine od strane komunista, nema ni E , od EU-a!
    Donosenje tog zakona i sprovodjenje istog,je jedna od obmana 5 oktobra i nas glasaca, takodje i fantomska lustracija, ne otvaranje dosijea nedodirljivog DB-a, krivicno gonjenje zna se koga... a, ne formiranje vlade sa istim!
    (dragoslav, 12. januar 2009 22:05)

    # Link komentara

  13. Citiracu samo Ustav Republike Srbije: "Spoljnu i unutrasnju politiku utvrdjuje i sprovovdi Vlada Rebpublike Sribije".

    Nisam znao da je Tadic postao predsednik Vlade ili je on mozda zaboravio na svoja Ustavna ovlascenja.

    Pozdrav iz Londona
    (Vojin Joksimovic, 12. januar 2009 23:12)

    # Link komentara

  14. Po meni EU nije i ne može biti cilj. EU je sredstvo za postizanje boljeg života gradjana Srbije.
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. januar 2009 12:25)

    # Link komentara