Đelić: Ni dug, ni nezavisnost

Beograd -- Božidar Đelić kaže da bi Srbija trebalo da prestane da vraća kosovski dug, ali da pri tom indirektno ne prizna nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Pa Dinkić je već 8 godina na najvišim položajima u Srbiji kad su u pitanju finansije. Kako se svih tih godina nije setio da Srbija ne ubira porez na Kosovu nego baš sada kad je Kosovo proglasilo nezavisnost? Nešto je tu jako sumnjivo.
    (bt, 29. februar 2008 15:12)

    # Link komentara

  2. Da li je to onaj isti gospodini sto stalno "ostri" pera da potpise EU pristupni ugovor i kome su usta bila puna Europe? Izgleda da nije bio iskren kako nama tako ni samom sebi!
    (Konstantin Veliki, 29. februar 2008 15:17)

    # Link komentara

  3. Ajde neka bar ovaj ekonomski deo Vlade nesto uradi, i to uz puno medijske buke. Resite pitanje Kosovskog duga odmah, valjda je sve jasno. I konacno da bar malo gledamo od cega se zivi, a bez gusala i molitve.
    (nedegole, 29. februar 2008 15:18)

    # Link komentara

  4. Bilo bi nam bolje kad bi bilo manje lekcija iz istorije i kad bi se ova zemlja vodila kao korporacija: cist racun - duga ljubav! Samo ne znam da li bi i onda bili pri bankrotu.
    (mica ptica, 29. februar 2008 15:19)

    # Link komentara

  5. Bravo Djelicu, Otkrio si toplu vodu sada.
    Samo ti gledaj da peglas tu smesnu vladu, racun ce ti ispostaviti biraci na sledecim izborima.
    (Mile, 29. februar 2008 15:19)

    # Link komentara

  6. Indirektno nas priznajete.Svaka nezavisna zemlja placa svoje dugove.Nije lose.
    (Krasniqi, 29. februar 2008 15:21)

    # Link komentara

  7. Ovo me podseca na staru dobru izreku moje pokojne babe (parafraziracu da ne bih ispala vulgarna): on bi da ima odnose, a da ostane nevin! Pa ne moze bas,Djelicu
    (Milence, 29. februar 2008 15:24)

    # Link komentara

  8. I ja jedva cekam de Srbija mi vrati 50.000 eura(100.000 maraka) sto sam imao u Jugobanci i sto je Milosevic ukrao od mene!
    (Adriatik, 29. februar 2008 15:50)

    # Link komentara

  9. Iako je sve svoje bitke izgubio, Koštunica nije baš totalni gubitnik, on zna katkad i da dobije. Istina je, da će zbog gubitka kosova, izgubiti i Evropsku uniju. Također je istina, da će vraćanjem kosovskog duga, izgubiti velike sume novac. Ali je isto tako istina, da će zbog gubitka kosova, dobiti najmanje stotinu novih neprijatelja…
    (Josip Vasilj, 29. februar 2008 15:53)

    # Link komentara

  10. "i Kosovo, pošto je proglasilo nezavisnost, treba da počne da plaća svoje dugove" - i sta je sad to nego posredno priznanje! Trebalo bi naci neki nacin, recimo kao kad se stranke spore pred sudom pa jedna od njih uplacuje svoje dugove u vidu depozita, pa kad sud presudi, pare mu se ili vrate ili odu gde su namenjene. Tako bi i mi trebali da uradimo. Placamo poveriocima dug Kosova, ali strogo zapisujemo koliko smo uplatili od 17. februara dalje, pa kad se stvar razjasni, pare ili zaboraviti ili uzeti nazad, zavisno od konacnog statusa.
    (svi (ni)su isti, 29. februar 2008 16:32)

    # Link komentara

  11. Ala si pametan Djelicu, i vuk sit i ovce na broju. Pa, ne moze tako, to je shvatio i moj trogodisnji sin. Usput receno, ja znam da i ti znas to, ali moras da se pravis da ne znas.
    (belokapac, 29. februar 2008 16:35)

    # Link komentara

  12. A sta kada Albanci sa Kosova uzmu jos neki kredit? I taj dug ce se opet zvati kosovski, zar ne? Hocemo li onda, zbog njegovog naziva "Kosovski", vracati i taj dug? Dokle tako? Taj prost, deciji, rezon mogu da razumem kod petnaestogodisnjaka, ali me ovi odrasli ministri brinu. Ako je politika i diplomatija tako prosta, eno ja u razredu imam tridesetak kandidata za premijera...
    (profesor, 29. februar 2008 17:31)

    # Link komentara

  13. Prokopijevic kaze: "Inicijativa za prestanak otplate kosovskog duga je dobra i Kosovo, pošto je proglasilo nezavisnost, treba da počne da plaća svoje dugove". Da li to znaci da treba priznati nezavisnost Kosova. Po meni ova izjabva to nedvosmisleno govori sto nikako ne smemo dozvoliti.
    (Ivan, 29. februar 2008 17:34)

    # Link komentara

  14. Citao sam i Kostunicin komentar u vezi placanja duga,po ustavu jeste kako on kaze ,ali fakticko stanje je mnogo drugacije ,upravo zbog toga po meni te pare za Kosovo treba usmeravati prema severu Kosova i prema nasoj diplomatskoj akciji u cilju nepriznavanja Kosova.Ne vidim ja nista lose u tome ako prestanemo da placamo njihov dug makar i privremeno.I to je jedan vid pritiska,cisto da bi pokazali da se ne slazemo sa priznanjem Kosova.
    (Marko_O, 29. februar 2008 18:12)

    # Link komentara

  15. Ne zelim da moje pare idu ni za Kosovo,ni za Osetiju,ni za Zimbabve.Placam porez za Srbiju!!!
    (KojaSilaVladaSvetom, 29. februar 2008 18:44)

    # Link komentara

  16. Nešto tu nije jasno. Ne plaćaju porez deset godina, ne plaćaju sigurno ni ostale dažbine i niko se ne buni. Hoće još i dugove da im otplaćuju. LUDILO !!!!
    A ako mi ovde u Srbiji ne platimo porez stižu kazne, kamate, prinudna naplata ...
    Stvarno ne razumem, da li još negde na celoj planeti postoji luđa zemlja ...
    (posmatrač, 29. februar 2008 19:18)

    # Link komentara

  17. Kad imamo ovako dobar standard, zaista je steta da prestanemo sa finansijskom donacijom svima koji je trebaju. Ocigledno da je Albancima ovakva vrsta pomoci vise nego potrebna, sada na pocetku konstitucije sopstvene drzave. Pa neka nam neko kaze kako se mi ne volimo, ko ce kome nego svoj svome!
    (jasna, 29. februar 2008 22:01)

    # Link komentara

  18. pa najbolje je da poklonimo NIS i RTB Bor kao i jos nekoliko Srbskih firmi strancima p ada te pare iskoristimo i vracamo dug Kosovu, Hrvatskoj, Sloveniji... Alo bre?! Ni centa jednog dok se ne resi ova situacija! Zamrznuti sve, tuziti zemlje koje su priznale kosovo (jer zbog njih je sve zamrznuto) i cekati razvoj dogadjaja. Lako je kostunici da papagajise kako je Kosovo "nase", ajde neka ubedi albance da zive u Srbiji?? Pa sve i da se nato i EU ili ko je sve vec dole povuce, opet ce biti rata samo ako jedan Srbski vojnik kroci na Kosovo.
    (Poklon poklona..., 29. februar 2008 23:42)

    # Link komentara

  19. ne samo prestati placati nego i traziti od istih povrat svih dosad uplacenih para na ime toga ... a tako se valjda posle mogu finansirati i svi novopridosali gradjani lazne drzave a mislim da bi i srbija bila oslobodjena svih aktuelnih dugova a ne bi me cudilo ni da nam skoci standard kao u kuvajtu.
    (ae, 1. mart 2008 03:14)

    # Link komentara

  20. Joj kad ih pritisnemo našim parama! Imam rešenje! Neka DSS-NS iz svog džepa vraćaju dug Kosova. Tako ćemo povratiti Kosovo, a državni (naš) novac će ostati.
    (Dok, 1. mart 2008 12:09)

    # Link komentara