1. Dajte vladin avion, vozite je tamo gde mogu da joj pomognu. Sa tako teskim povredama mozdanog tkiva potrebna joj je najbolja medicinska nega. I ako prezivi, kakve su joj uopste mogucnosti za bar delimican oporavak? Hajde da ujedinjeni delujemo dok jos ima sanse!
    (Zooki, 4. maj 2023 16:28)

    # Link komentara

  2. @Olivera
    Zato se o sexu sa decom ne prica?
    Kada se pravi od necega tabu tema onda to ima upravo suprotan efekat.
    O svemu treba da se prica sa decom,normalno objashnjenja treba da budu primerena njihivom uzrastu.
    Upravo oni koji ne pricaju o svemu ili ne pricaju uopste sa decom naprave psihopate od njih.
    (ivan78bg, 4. maj 2023 12:09)

    # Link komentara

  3. Šta još treba da se desi i koliki je stepen štete potreban da se ovaj do zla boga naopaki narod zapita- Šta ovo radimo.
    (Prebranac, 4. maj 2023 10:54)

    # Link komentara

  4. Srce me boli za ovu devojcicu, pa kakav ce život imati ako preživi?povreda mozga i glave?J..m ti zivot.
    (Zex, 4. maj 2023 10:28)

    # Link komentara

  5. Dečija omiljena igra je IMITACIJA. (Zato se deci ne priča o seksu i ne radi se to pred njima jer bi bilo groteskno gledati ih kako imitiraju viđene radnje.)
    Ja svakako nisam najpametnija u Srbiji da bih izrekla nešto najpribližnije istini,ali se meni čini da je ovaj užas samo to - IMITACIJA onoga što rade odrasli oko tog dečaka koji se pretvorio u ubicu - gledao je nasilje i ubistva oko sebe u naslovima, na mrežama, u filmovima i igricama - ubistva su toliko prisutna da smo svi manje više otupeli na vesti o njima iako se portali trude da svojim jadnim vokabularom prigrabe klik više na svoje stranice ali ništa dalje od toga. Ubistvo viđeno na ekranu je lišeno svih aspekata koje sam taj čin ima sem kauzalnog. Nema emocija ljudi koji ostaju za ubijenim, nema svesti o VREDNOSTI LJUDSKOG ŽIVOTA ( ili je ona mizerna ovih dana) nema empatije, nema toplih međuljudskih odnosa, nema ni razuma koji bi dao mozda neku drugu opciju za razređenje konflikta koji prethodi svakom ubistvu. Ispada da je ubistvo reklamirano i da je ovaj dečak podlegao pogrešnim predstavama koje su se stvorile u njegovoj glavi dok je kovao pakleni plan.
    Svakako rešenje nije povratak pruta i ćoška u učionice, nego razvijanje bliskijih odnosa nastavnika, roditelja i dece umesto rata koji se trenutno vodi među njima.Deca imaju pogrešne uzore i sistem vrednosti danas, jer je skoro sve u društvu pogrešno.
    Najžalosnije je što će ovaj događaj uskoro biti prekriven velom zaborava, kao i sve
    (Olivera, 4. maj 2023 10:17)

    # Link komentara

  6. Nisu rekli da su lake, nego da su lakse od povrede vrata, g kosa i glave.Znaju nase kolege da se ove povrede kvalifikuju kao teske, nego su hteli reci da ce deca biti, dace Bog, dobro.
    (@dr, 4. maj 2023 10:17)

    # Link komentara

  7. Snimaju se serije I filmovi gdje se kriminalce prikazuje kao pozitivce,rijaliti idu u top terminu, tabloidi samo pisu o prevarama,razvodima,ko se I kako operisao,ko je koga prevario pisalo se vrlo detaljno o Velji nevolji I i nacinu kako se rjesavao protivnika.Nekakav Kiki Golubovic visi na televiziji I obilazi skole,tzv vođe navijaca glume zvijezde iako su svi redom dileri....
    Kuda ides Srbijo?
    Nije ni cudo da je dijete puklo.Bice toga jos.
    (Darko, 4. maj 2023 10:15)

    # Link komentara

  8. Prostrelna rana nije laksa telesna povreda. Sramota je da kolege tako pricaju.
    (dr, 04. maj 2023 08:25)

    Netreba sitnicariti. Svi su emotivni zbog ove tragedije.
    Pretpostavljam da je doktor hteo da kaze da su ove povrede bez komplikacija, jer su povredjeni ekstremiteti i da je "cista" prostrelna rana (nije povredjena kost, zglobovi ligamenti i sl).

    Sreca u nesreci je to sto se radi o deci i metak nije stigao da se tumba ili otvori i da nanese vecu stetu.
    Nadam se da ce se svi oporaviti brzo.
    (ns posmatrac, 4. maj 2023 10:12)

    # Link komentara

  9. Prostrelna rana nije laksa telesna povreda. Sramota je da kolege tako pricaju.
    (dr, 04. maj 2023 08:25)

    dr, možda su mislili lakše povrede u odnosu na povrede ove devojčice...šta misliš?
    (Dragče, 4. maj 2023 10:11)

    # Link komentara

  10. Ali psihicke povrede niko ne izleci,ni vreme ni niko.Nazalost niko nije kriv,ni ministar prosvete,ni sef drzave,niko.
    (strsljen, 4. maj 2023 09:49)

    # Link komentara

  11. Hocemo odgovorne, hocemo kazne, hocemo ostavke...
    (Glas naroda, 4. maj 2023 09:40)

    # Link komentara

  12. Jako sam potresena ovakvom tragedijom i nadam se da će deca preziveti i oporaviti se i psihicki i fizicki. Ovo stvarno treba zapisati i odstampati u školske udzbenike za nauk, da se više nikad ne ponovi! Da se deca nauče kako da se ophode medjusobno, da ne odbacuju drugare zbog medjusobnih razlika u bilo kom vidu. Deca u toku odrastanja su izuzetno osetljiva i vazno im je da nadju identitet i da budu prihvaćena. Drustvo u školi i zaposleni u skoli su sigurno znali da je ovaj decak godinama odbacivan i da je trpeo torturu, iako je bio dobar učenik i iz dobre porodice. I niko nije nista uradio da to promeni, da mu se pomogne skretanjem paznje na njegove probleme i resavanjem istih, svi su zatvarali oči. Sad se baca drvlje i kamenje na roditelje koji u ovakvom drustvenom ignorisanju nisu mogli apsolutno nista! Ovde su zrtve svi- i ovaj dečak, i ubijena deca i osoblje škole, jer se ĆUTALO o dečjem NASILJU. Nasilje uvek radja nasilje, uvek je tako bilo, i ono dete Aleksa je to nasilje usmerilo na sebe samog, jer je puklo u svojoj nemoći. Ovaj dečak je pukao na druge, i sad ce trpeti celog života izopštenost i stigmu,jer je godinama gurano u istinski zločin. Ovo je tragedija naseg celokupnog drustva ali nazalost, svesce se na ovu medijsku hajku u kojoj nece odgovarati niko od stvarno odgovornih u školi- direktor, pedagog i psiholog. I zaboravice se razlozi zbog kojih je ovaj decak ubio drugu decu, a onda će neko drugo dete uraditi ovo isto i ponoviti ovaj užas, jer sporo ili nikako ne učimo na greškama!
    (Asparagus, 4. maj 2023 09:25)

    # Link komentara

  13. Da li ce neko za ovo da odgovara,i ako hoce na koji nacin..
    Samo da se ne zaboravi ...
    (Aleksandar Mihajlovic, 4. maj 2023 09:16)

    # Link komentara

  14. Агресија као главни принцип функционисања. Агресија у саобраћају, бизнису, државној управи, на послу, у школама, агресија као начин да не будеш жртва него победник, у дивљем капитализму и дарвиновској борби коју живимо. Овој данашњој деци ја агресија усађена дубоко у свест, и уз сличне несметане утицаје са нета и медија, створило се зло које живимо. Од свега, можда је и најгоре дивљење вршњака за ужасни чин на друштвеним мрежама, без емпатије, потпуно социопатско. То је оно што највише леди крв у жилама. То се неће лако и брзо променити никаквим мерама.
    (повратак отписаних, 4. maj 2023 09:16)

    # Link komentara

  15. Hajde, jaka si dete!
    (UjkaŽitko, 4. maj 2023 09:08)

    # Link komentara

  16. Prostrelna rana mozga nema nikakve šanse,a povreda C5-C6 kicmenog pršljena ima,ali uz teške posledice.
    (Oliver, 4. maj 2023 09:07)

    # Link komentara

  17. sad je ukljucen psiholog.

    A dok deca vrse nasilje jedna nad drugom u skolama, mi optustamo i "racionalizujemo" nastavno osoblje i imamo po jednog psihologa i pedagoga na skolu od nekoliko stotina djaka.

    Samo napred sa racionalizacijom, odeljenja sve veca da budu, kadra sve manje, da jos manje sanse imaju da se poznaju i razumeju probleme jedni drugih. Jer prevencija i zdrava sredina su nebitne, bitno je da povecamo broj policajaca.
    (uzas, 4. maj 2023 09:03)

    # Link komentara

  18. Ajde izdrzi,mozes ti to
    (milos, 4. maj 2023 08:57)

    # Link komentara

  19. Boze pomozi da nam deca i nastavnici prezive ovu nesrecu sto ih je zadesila.
    (CLS, 4. maj 2023 08:53)

    # Link komentara

  20. Neka da Bog da prežive najteži period života, da niko više ne strada od ove epske tragedije.
    Hvala doktorima za borbu koju ulažu, neka se i nastavnica i deca oporave, da se nikad ne ponovi ovakvo zlo.
    (predrag, 4. maj 2023 08:32)

    # Link komentara

  21. Izdrzi, duso molim te…
    (Ivan, 4. maj 2023 08:31)

    # Link komentara

  22. Prostrelna rana nije laksa telesna povreda. Sramota je da kolege tako pricaju.
    (dr, 4. maj 2023 08:25)

    # Link komentara