Haos u Lamanšu FOTO

Putnici iz Velike Britanije danas satima čekaju u redovima za prelazak preko kanala Lamanš.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. "...kao i zbog dugih graničnih procedura francuskih vlasti prilikom ulaska u ovu zemlju"

    Kakvih procedura francuskih vlasti, iz UK se ulazi u EU, a Francuska ima obavezu da granicu ka UK tretira kao spoljašnju granicu EU, i time sprovede sve procedure koje važe kao kada se iz Srbije ulazi u Mađarsku ili iz Belorusije u Poljsku.
    Niko ih nije terao da glasaju za izlazak iz EU, mada je realno referendum morao da se ponovi imajući u vidu da je nekih 53-54% glasalo za Brexit, a dobar deo tih glasača je prevaren obećanjima političara koji su kasnije i sami priznali da su se malo "prevarili" u računici - npr. obećano je da će novac, koji se daje u budžet i fondove EU, usmeriti ka zdravstvu i socijalnoj zaštiti, a ispostavilo se da UK zbog izlaska iz EU gubi privilegovan pristup tržištu EU, zbog čega će pasti privredna aktivnost toliko da će biti veća šteta nego ušteda na davanjima u EU budžet.
    Već prošle godine se to osetilo, britanski ribari više nemaju pravo da love npr. u norveškim vodama, što su ranije mogli, tako da su im određene vrste ribe sada uvozni proizvodi, čime je i cena otišla najmanje 50%.

    Da se građani pitaju, trebali su da oteraju tadašnje političare, posebno opozicione (recimo, onaj Nigel Farage, sve lepo pričao, posebno kritike u evropskom parlamentu na Barozovu komisiju, sve na mestu, osim što je "malo" promašio sve u vezi Brexit-a), i da lepo ponište referendum zbog netačnih obećanja političara.
    (Veliki brat, 1. april 2023 16:12)

    # Link komentara

  2. Hteli Brexit - dobili.
    (Britanac, 1. april 2023 15:03)

    # Link komentara

  3. Dokaz da odluke imaju svoje posledice. Neki ih vide u napred, neki ih ne vide ni kad se dese.
    (lepaglup, 1. april 2023 14:35)

    # Link komentara