Amerika se sprema za sukobe?

Nacionalna garda SAD završila je vežbe "Nodern strajk 23", tokom kojih su njeni pripadnici trenirali delovanje u arktičkim uslovima, prenosi "Militari tajms".

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
  1. ovde ama bas nikakve sanse nemaju protiv Rusa. Bio sam na ruskom artiku. Oni imaju gradove vece od 150 hiljada stanovnika, celu infrastrukturu, auto puteve, aerodrome, gosovode, struju. Dok u ostalim artickim krajevima drugih drzava nema ama bas nista
    (realno, 31. januar 2023 21:58)

    Autoputeve kao npr. poslednjih 1000 kilometara čuvenog federalnog autoputa od Moskve do Jakutska?
    Imaš pun internet fotografija i video snimaka, čak i dokumentarce na temu pakla kroz koji prolaze vozači na toj deonici čuvenog "autoputa".

    Ne kažem da ameri imaju autoputeve u super stanju, i kod njih infrastruktura zbog dotrajalosti na mnogim mestima počinje da se raspada, naročito autoputevi kroz gradove, zbog čega ih zatvaraju i izmeštaju, a taj prostor pretvaraju u biciklističke zone i slično - naravno, ne bez problema, jer to košta i po nekoliko desetina milijardi dolara, zahteva poprilično vreme, a i donosi neke probleme, npr. u nekim gradovima na strani autoputa bližoj centru grada žive bogati u svojim luksuznim kućama, a na drugoj strani autoputa siromašni u svojim skromnim i često dostrajalim kućicama, pa je pitanje kako tu na mestu autoputa postaviti zeleni pojac sa biciklističkim stazama, a ne nešto što će i dalje razdvajati bogate od siromašnih.

    Međutim, za razliku od ruskog vojnika, američki je dobro nahranjen, dobro obučen i obuven, i ima vrhunsku tehniku koja je ispravna. Jedna činjenica: američki marinac ima početnu godišnju platu 48.000 dolara. A ruski vojnik?
    (Veliki brat, 31. januar 2023 23:23)

    # Link komentara

  2. Ovo sa nacionalnom gardom nije za zezanje. Opet ce im djavo biti kriv.
    (Amos Dundee, 31. januar 2023 23:05)

    # Link komentara

  3. Da sam dobio 5 eura svaki put kad sam u poslednjih nekoliko godina procitao da ce rat na Kosovu i Amerika vs Rusija.
    (L, 31. januar 2023 22:53)

    # Link komentara

  4. SAD je ratovala za nezavisnost protiv Velike Britanije i protiv lokalnih domorodaca.Znamo kako su Indijanci prošli.

    Potom sa Francuskom i Španijom pa s Berberima. Ratovala je i s piratima na Antilima, sve u prvih 50 godina svojeg postojanja.

    Potom je serija ratova s domorodcima, dugi rat protiv Meksika, građanski rat, serija invazija Meksika između 1880. i 1896., pa špansko-američki rat, rat na Filipinima, serija ‘Banana ratova’ na Karibima, koji su trajali do 1934. godine, a ne smemo zaboraviti ni američko učešće u prvom svjetskom ratu!!

    Potom je uslijedio najduži period mira u američkoj istoriji, šest godina bez rata između 1935. i 1940., nakon čega se SAD uključio u drugi svjetski rat.

    Nakon 1945. počinje hladni rat, a SAD okupiraju Filipine, pa Južnu Koreju, pa počinje korejski rat, pa rat u Gvatemali, pa vijetnamski rat, koji je završio 1975., nakon čega je SAD imala tri godine mira. Potom je CIA vodila neposredni rat u Afganistanu, od 1979. godine, Zalivu Sidre, sukob u Libanu, sukobi u Nikaragvi, sukob u Persijskom zalivu, okupacija Paname, prvi zalivski rat 1990., pa sukob u Iraku, pa bombardovanje Bosne i Hercegovine, sve do 1997. godine koja je protekla mirno.

    Već 1998. počinje bombardovanje Iraka i raketiranje Afganistana i Sudana, 1999. SAD i nas bombarduju!!!!!! A 2000. je bila zadnja godina američkog mira do danas.

    Od tada je počeo rat protiv terorizma u Afganistanu, Jemenu, Iraku, Pakistanu, Somaliji, koji se 2012. proširio i na Siriju. Prošle godine na listu dolazi i građanski rat u Ukrajini.


    Ona je uvek u ratu.
    (predrag, 31. januar 2023 22:21)

    # Link komentara

  5. Kada sam bio mali, voleo sam figurice He-Mana, TNMT, GI Joe, Transformerse, pomalo one vojnike plastične male, indijce, kauboje... i baš je bilo lepo imati taj osećaj svog svemira i likova kojima ti upravljaš, određuješ pozitivce i negativce, svrstavaš ih u tabore, smisljaš razloge da ratuju... ni slutio nisam da ima neodrasle dece među odraslima, koji misle da jesu sazreli samo zato što su te kvazi likove zamenuli sa pravim ljudima, realnim scenarijima za ratove, i još realističnijim UBIJANJIMA!

    Ne slomi se tu i tamo poneka plastična ruka ili nešto što lepak ili par dinara zameni opet, nego se slamaju životi, sa njima druga srca, duše...

    Još luđe što nisam ni slutuo je, da ljudi, sebe podrede toj nezreloj pasmini među nama koja nas zaposela, i da kao nekada te figurice od plastike i metala u mojim rukama što se nisu mogle buniti i prigovarati, tako se isto ponašaju većina ŽIVIH I SVESNIH LJUDI.
    (" A sada ti Himene ideš na antarktik, da na snegu ratuješ sa Leonardom i Rafaelom...", 31. januar 2023 22:00)

    # Link komentara

  6. ovde ama bas nikakve sanse nemaju protiv Rusa. Bio sam na ruskom artiku. Oni imaju gradove vece od 150 hiljada stanovnika, celu infrastrukturu, auto puteve, aerodrome, gosovode, struju. Dok u ostalim artickim krajevima drugih drzava nema ama bas nista
    (realno, 31. januar 2023 21:58)

    # Link komentara

  7. Da nece verovatnije to biti na Aljasci?
    (Douglas Bader, 31. januar 2023 21:55)

    # Link komentara

  8. Nadam se sa velikom sigurnoscu da če odnezi ubedljivu pobedu u celom svetu i zavladati njime, liberalna demokratija koju propagiraju ameri i ljudska prava su spas za planetu, počev odukrajine.
    (Loznica, Gučevo, Cer......, 31. januar 2023 21:49)

    # Link komentara

  9. Izgleda da na ovoj pomahnitaloj planeti nikome više mir ne pada na pamet?
    (mr.gud, 31. januar 2023 21:47)

    # Link komentara

  10. oduvek se spremaju
    (10:1, 31. januar 2023 21:47)

    # Link komentara