1. Pa ovo i jeste rat izmedju Rusije i nato, odnosno kolektivnog zapada. Tamo i onako ima 30-40000 nato vojnika, nisu to nikakvi plaćenici, to je nato vojska.
  (ej, 29. januar 2023 09:05)

  # Link komentara

 2. J...m ti rat ti j...m u (zagradi) rat ti j...m ,јbm ti rat !
  (Mazalo, 29. januar 2023 02:30)

  # Link komentara

 3. Živela Rusija..živeo Putin..do konačne pobede
  (Slavisa, 28. januar 2023 23:27)

  # Link komentara

 4. Ne mogu da zauzmu ni Bahmut od 100 stanovnika, ali će zato će 100 miliona ljudi staviti iza gvozdene zavese...
  (Nenad, 28. januar 2023 22:15)

  # Link komentara

 5. Kako utvrdjenja a planira se ofanziva? Utvrdjenja su defanzivne gradjevine
  (Dragojlo, 28. januar 2023 21:54)

  # Link komentara

 6. Sa koje strane gvozdene zavese cemo se nalaziti?
  (Djole, 28. januar 2023 21:24)

  # Link komentara

 7. @istina i pravda

  Valjda ti je jasno da ja govorim iz ugla Rusije,zapadne Evrope,a bogami i nas Srba. Svima pomenutima je bilo bolje za vreme bipolarnog poretka,a istocna Evropa me,oprosti mi zbog egoizma,nimalo ne zanima.
  (Oliver, 28. januar 2023 21:10)

  # Link komentara

 8. Pretera ga malo profesor.
  (pajo, 28. januar 2023 21:06)

  # Link komentara

 9. Svet je bio najbezbedniji i najbolji dok je postojala gvozdena zavesa i bipolarni poredak. To je 45 godina mirne koegzistencije i napretka. Rusenje SSSR-a je,kao sto kaze Putin,najveca geopolitička katastrofa 20.veka. Vreme je da se ta greska ispravi i da se ponovo uspostavi ravnoteža.
  (Oliver, 28. januar 2023 19:32)

  Za evropu aposlutno tacno. Gledao sam pre neki dan timeline nastanka drzava i ratova....konstann menjanje granica onda mir posle drugog svetskog rata pa sve do pada berlinkog zida i zatim raspada Jugoslavije.
  (meki, 28. januar 2023 20:53)

  # Link komentara

 10. Svet je bio najbezbedniji i najbolji dok je postojala gvozdena zavesa i bipolarni poredak. To je 45 godina mirne koegzistencije i napretka. Rusenje SSSR-a je,kao sto kaze Putin,najveca geopolitička katastrofa 20.veka. Vreme je da se ta greska ispravi i da se ponovo uspostavi ravnoteža.
  (Oliver, 28. januar 2023 19:32)
  Niti je svakakav bipolarni svet dobar niti je svaka bezbednost dobra. Bezbedan si i kada si u zatvoru ili kada si npr mrtav, a opet to nije dobro po tebe, zar ne?! Isto i oko te bipolarnosti. Za Putina je raspad SSSR-A i pad berlinskog zida katastrofa, ali za poljake, čehe, slovake, litvance, letonce, estonce, mađare, rumune, bugare, istočne nemce i dr je to značilo slobodu i početak normalnog života sa mnogo boljim standardom. Pogrešno bi bilo nametati svim tim narodima Putinovu volju.
  (Istina i pravda, 28. januar 2023 20:35)

  # Link komentara

 11. Svaka skupina majmuna je najmirnija dok postoji jedan alfa mužjak. Kad su dvojica onda imamo borbu za prevlast.

  Ne ulazim ovdje uopće u priču tko je u pravu, tko je u krivu, tko za koga navija i zašto, što bi bilo pravednije i slično, ali priča da je multipolaran svijet sigurniji od unipolarnog je bedastoća. Unipolaran svijet znači da postoje neka pravila koja se nitko ne usudi izazivati, dok multipolaran svijet znači da postoji više sila koje su spremne izazivati jedna drugu i ratovati.

  Opet da naglasim, nisam rekao da je unipolaran svijet pravedniji ili bolji, ali to nije svijet s više ratova, nego manje ratova. Argument da trenutno imamo Sirije, Afganistane, Irake i slično ne vrijedi. Jer bismo svejedno to imali, samo bi svaka sila imala svoje. Pa zar nije tako bilo u doba hladnog rata. SAD su svejedno ratovale u Vijetnamu i Koreji, SSSR u Afganistanu ili tenkovima po istočnoj Europi gušili prosvjede, Kinezi su uzeli Tibet. Da ne govorim da su dva svjetska rata narasla u multipolarnom svijetu, di su se isto mužjaci majmuni natjecali tko je alfa.
  (Ivan, 28. januar 2023 20:14)

  # Link komentara

 12. @@@ Svet je bio najbezbedniji i najbolji dok je postojala gvozdena zavesa i bipolarni poredak. To je 45 godina mirne koegzistencije i napretka. Rusenje SSSR-a je,kao sto kaze Putin,najveca geopolitička katastrofa 20.veka. Vreme je da se ta greska ispravi i da se ponovo uspostavi ravnoteža.
  (Oliver, 28. januar 2023 19:32)

  Da, 100% si u pravu. Posebno se sa tobom slažu Vijetnamci, Korejanci, Kambodžani, Avganistanci, Kolumbijci, Argentinci, Ruanđani...

  Da ne pričam o Poljacima, Česima, Rumunima, Bugarima, Mađarima... svi oni jedva čekaju da se vrate pod rusku čizmu.
  (Tulumba, 28. januar 2023 20:08)

  # Link komentara

 13. Nema od toga ništa jer bi to dovelo do kraja sveta Putin želi da zaokruži ruske teritorije i to mnogi Zapadnjaci ne razumeju. Pokušao je to da sprovede na brzinu u vezi Ukrajine i nije uspeo. Zapadnjaci su pomogli Ukrajinu na sve načine jer šta su mogli? Da puste Ukrajinu niz vodu? I umesto da proguta sujetu, prizna poraz u povuče se, on sujetno nastavlja rat i pravi krvoprolice. Na kraju to prestavlja kao neki "krstaški rat" protiv novog svetskog poretka i globalizma. Iako je njegov sistem po ekonomskom model najreganistickiji koji postoji po pitanju neoliberalizma. Porezi na bogate ne postoje, nema progresivnog oporezivanja, a regulacije i kontrola su nikakve. Principi slobodne trgovine su takođe za njega dogma.
  (Aron, 28. januar 2023 19:36)

  # Link komentara

 14. Svet je bio najbezbedniji i najbolji dok je postojala gvozdena zavesa i bipolarni poredak. To je 45 godina mirne koegzistencije i napretka. Rusenje SSSR-a je,kao sto kaze Putin,najveca geopolitička katastrofa 20.veka. Vreme je da se ta greska ispravi i da se ponovo uspostavi ravnoteža.
  (Oliver, 28. januar 2023 19:32)

  # Link komentara