1. Навијам за мир!
    (Милош, 9. avgust 2022 22:49)

    # Link komentara

  2. Цариград ће освојити Руси и препустити га Грчкој, тренутно "непријтељској држави". Потом Кинези, у договору са Америма, крећу на Русију ради Сибира и. Крај. Ћао, нема више.
    (Мали Ресет, 9. avgust 2022 22:36)

    # Link komentara

  3. Dolar sve jači svakog dana,Veliki Brat se smeje iz fotelje negde u Vašingtonu i razmišlja gde da započne sledeći sukob,gde god se okreneš neki sukobi.Usput se velika pljačka naroda od sopstvenih vlada,onog istog naroda koji za vreme idotskih zaključavanja '20.nije imao gde da potroši pare.Danas se ova inflacija( pljačka u organizaciji država) pravda nekim besmislenim izgovorima,taman prolazi ovaj virus,evo je Ukrajina,priđite kasi svi,došlo je vreme za naplatu,nećete kriti svoje pare u slamarici,ima da vas istresemo iz gaća.Od 24.Februara do danas,iako svetka privreda stagnira i ulazi u recesiju,kompanije za proizvodnju i preradu nafte( BP ,Shell i ostali)zaradiše preko 100 milijardi ektra-profita na ceni nafte.Na zapadu govore da se kupuju sveće i ćebad( zbog nestašice gasa i struje) ali zato svako može besplatno da napuni svog Teslu na besplatnom strujom iz državnih subvencija.Hmm,nešto je trulo u državi Danskoj....
    (Big bang, 9. avgust 2022 22:28)

    # Link komentara

  4. "Ono kažu da svetski rat počinje sukobom Grka i Turaka... Mada vidim da se na svaki način gleda da se situacija između Rusa i Turaka smiri, da bude prijateljska, jer po tom proročanstvu, Rusi staju na stranu Grka i bukvalno samlevu Tursku koja se raspada kao država zauvek"
    Za tvoju informaciju,Turska može imati više vojnika nego Rusija.
    Rusi nemogu izači na kraj sa Ukrajincima a kamoli sa Rusima.
    U konvencionalnom ratu Turci bi Ruse samleli,ali rusi imaju atomsku bombu a Turci nemaju.
    Al zato Ameri imaju i to a oni su u nato savezu.
    Milan
    (Milan, 9. avgust 2022 22:18)

    # Link komentara

  5. Istorijska šansa da se Konstantinopolj vrati posle više od 500 godina okupacije!
    (Ultras Crvena Zvezda, 9. avgust 2022 22:07)

    # Link komentara

  6. Može NATO lako da izađe na kraj sa svakim pojedinačno, ali ako problem bude bio i u Ukrajini i na Tajvanu i u Grčkoj, a može biti i na *Kosovu, teško da će stvari biti pod kontrolom. Ako je neko imao nešto protiv neke NATO zemlje neka se spremi. Sezona lova se otvara.
    (juhu, 9. avgust 2022 22:01)

    # Link komentara

  7. Turska je proizvod zapadnih sila. Početkom 20.veka, kad se raspalo Otomansko carstvo Turska je trebalo da bude proterana iz Evrope i Konstantinopolj da se vrati Grcima, Jedrene Bugarima. Zapad to nije dozvolio. Turska konstantno uživa podršku zapada jer im je to zbog nečega u intersu. Pre bi da vide jaku Tursku nego jake balkanske zemlje
    (Zacvo, 9. avgust 2022 21:59)

    # Link komentara

  8. Aco posalji svoju decu ako toliko volis grke ili sam otidi ako dodje do sukoba
    (Laki, 9. avgust 2022 21:51)

    # Link komentara

  9. Prava više nema još od 99te i sada vlada samo pravo jačeg. Turska da krene na ta ostrva koja su svega par kilometara od turske obale Grčka ne može da ih odbrani..
    (filip, 9. avgust 2022 20:56)

    Naravno da moze. Ne zavrsava se to kad neko krene pa stigne donekle, nije to trka vec rat, gotovo je tek kad se iscrpe sva sredstva, napadi, odbrane, pobune i sabotaze.
    (opstenarodna bolest, 9. avgust 2022 21:48)

    # Link komentara

  10. Ne znam da li ce izbiti sukob,ali sigurno znam da ce biti mnogo dobrovoljaca iz Srbije za Grcku,ako do toga dodje!
    (Aca, 9. avgust 2022 21:41)

    # Link komentara

  11. Lagano moze da prsne nesto na Kipru, pre nego na ovim ostrvima.
    (Pljuvac Svih Stilova, 9. avgust 2022 21:40)

    # Link komentara

  12. Nema sanse da zarate, realno obe zemlje zive od turizma a ako pukne rat odose dodjavola i trebace im decenije da se oporave. Rat bi ih toliko skupo kostao da samo ludaci mogu to sebi dozvoliti.
    (Lemi, 9. avgust 2022 21:34)

    # Link komentara

  13. Odjednom krenuše sve krize - na Istoku, na Severu, na Jugu... Samo Zapad miruje i diriguje. Ali, zaigraće mečka i pred njihov prag, jer ovolika alavost, pohlepa i zloba ne mogu proći nekažnjeno!
    (Miki, 9. avgust 2022 21:30)

    # Link komentara

  14. Hoće li Svet žaliti za svetskim policajcem kad ovaj ne bude mogao da stiže svuda...
    (niko, 9. avgust 2022 21:27)

    # Link komentara

  15. Ono kažu da svetski rat počinje sukobom Grka i Turaka... Mada vidim da se na svaki način gleda da se situacija između Rusa i Turaka smiri, da bude prijateljska, jer po tom proročanstvu, Rusi staju na stranu Grka i bukvalno samlevu Tursku koja se raspada kao država zauvek.
    Ali kako sad, kad Grci su izabrali stranu Ukrajine protiv Rusa?! Prosto se ne zna ko će tu više koga i šta će biti, ali ako zaista bude rata, tu će izginuti milioni. A starci rekoše i stotine miliona, na šta će slediti rat za ratom nakon tog masakra...
    (Neo@, 9. avgust 2022 21:27)

    # Link komentara

  16. Stop turskom ekspanionizmu! Ko zna geografiju i istoriju, shvata da ni mi nismo daleko.
    (u magnovenju, 9. avgust 2022 21:23)

    # Link komentara

  17. Niko više ne priča o miru, protestima protiv rata, koncerti za mir, samo se priča o ratu, tenzijama, nuklearnom ratu, korona, nestašica hrane, gasa, goriva...Niko više ne priča o miru, zauzimaju se strane, naoružava se, eto dokle je svet došao, a nikad se više nije pričalo o demokratiji, slobodi govora, političkoj korektnosti itd. Nažalost ljudi su izgubili saosećajnost, duhovnost, milostivost, materijalan svet je nadvladao ljudski razum.
    (Kalas, 9. avgust 2022 21:21)

    # Link komentara

  18. Pre tri godine sam prelazio iz Grčke u Tursku na graničnom prelazu Kipi na Marici. To izgleda kao sve samo ne kao granica između dve zemlje koje su deo istog saveza. Sa grčke strane su pozicije sa vrećama peska i vojnici sa dugim cevima. Sa turske slično. To nigde drugde u Evropi nisam video. Iskreno ne znam šta bi Turci... Na svim tim ostrvima su sada 100% Grci, morali bi da ih sve oteraju ili pobiju. Verujem da ih više interesuju pomorska prava, jer tu ima i gasa u Mediteranu... Inače, koliko god da je jaka Grčka, nema šanse protiv Turske.
    (Mare, 9. avgust 2022 21:20)

    # Link komentara

  19. Vreme da se Turskoj stane na vrat i da im se oduzme NAJMANJE obala, a možda i još nešto. Podrazumeva se da se Konstantinopolj vrati Grcima.
    (pivskikvasac, 9. avgust 2022 21:20)

    # Link komentara

  20. Turska nema na šta da se poziva, jer su oni došli i fizički proterali Grke iz azijskog dela Grčke, i zbog Nemaca i Engleza i manipulacija sa Arapima dat im je Bosfor. Pa samim tim ni jedno ostrvo ne može da bude Tursko.
    (Zoran, 09. avgust 2022 20:08)

    Prava više nema još od 99te i sada vlada samo pravo jačeg. Turska da krene na ta ostrva koja su svega par kilometara od turske obale Grčka ne može da ih odbrani..
    (filip, 9. avgust 2022 20:56)

    # Link komentara

  21. Подршка братској Грчкој. Сви смо заједно увек и свуда!
    (Вук, 9. avgust 2022 20:55)

    # Link komentara

  22. Ovo je sukob koji bi nas najviše koštao.

    Ekonomski bi nas razorilo (zbog gasovoda i još tako nekih stvari)

    A sa druge strane, ovo je sukob koji bi jako lako mogao da eskalira na ceo Balkan. Pre svega na Albaniju (u slučaju Grčkog poraza) i Grčku, a potom i na ostale državice (Makedonija, KiM)

    Obe države imaju toliko oružja da bi verovatno i Istanbul i Atina vrlo brzo ličile na Akropolj.
    (tamoneko, 9. avgust 2022 20:51)

    # Link komentara

  23. Obe države su u NATO i zbog toga nece zaraziti. Inače bi bili u neprekidnom sukobu. NATO sluzi i zbog toga.
    (Rgd, 9. avgust 2022 20:43)

    # Link komentara

  24. Turska je vijno-strateški u velikoj prednosti jer je većina ovih ostrva na samo par km od kontinentalne Turske, dok su od kontinentalne Grčke udaljena više stotina km. Mada Grci su naoružani do zuba. Obzirom na veličinu imaju mnogo jaku vojsku.
    (Ivan, 9. avgust 2022 20:17)

    # Link komentara

  25. Sad si in, ako zaratiš sa nekim...
    (Neman, 9. avgust 2022 20:14)

    # Link komentara

  26. nažalost,zaratiće,nemam dilemu uopšte
    (brainstorm, 9. avgust 2022 20:13)

    # Link komentara

  27. Nemojte bre evropske vrednosti da kvarite.
    (deda, 9. avgust 2022 20:12)

    # Link komentara

  28. Naravno da je turska postala vazna, to zahvalite putinu. Sad moze erdogan da radi sta hoce, da ucenjuje i jedne i druge za sve i svasta. Spreman je da ide daleko ali ne bas toliko daleko da naljuti amerikance, ali da ih malo nervira to da. I te kako
    (Koji vi, 9. avgust 2022 20:10)

    # Link komentara

  29. Morace ujka Sem da ih pozove i kaze koju rec...
    (Firga, 9. avgust 2022 20:09)

    # Link komentara

  30. Turska nema na šta da se poziva, jer su oni došli i fizički proterali Grke iz azijskog dela Grčke, i zbog Nemaca i Engleza i manipulacija sa Arapima dat im je Bosfor. Pa samim tim ni jedno ostrvo ne može da bude Tursko.
    (Zoran, 9. avgust 2022 20:08)

    # Link komentara