1. Ovo bi praktično trebalo da znači da se sve Nemanjićke crkve i manastiri na prostoru Severne Makedonije kao i sve druge najstarije crkve i manastiri u Makedoniji vraćaju u vlasništvo SPC kao što je to bilo i pre titoističkog udara na srpsku crkvu, srpski patrijarh bi ujedno bio i patrijarh Makedoncima, a makedonske vladike bi dobile mogućnost da u budućnosti budu birane za patrijarha SPC, ujedno se sprečava unijaćenje ili pokatoličavanje Makedonaca što je i bio plan zapada, sve u svemu velika pobeda za SPC nad Vatikanom, titoistima i NATO.
    (..., 18. maj 2022 14:57)


    ...a u realnosti je sve suprotno. Oteli su crkve, oteli su manastire, decenijama proganjali svestenstvo, vladiku Jovana strpali u zatvor odakle je tek nedavno izasao razorenog zdravlja i izgubljenih godina. I sada cemo na sve to da zazmurimo i da se bratimimo zato sto ce na pocetku liturgije pomenuti srpskog patrijarha, a u svemu ostalom su autonomni i nezavisni i to su im darivali carigradski papa i srpski patrijarh. Zali boze svih onih ljudi dole sto su bili verni sve vreme. Danas nista lakse nego izdaju predstaviti jedinstvom, poraz pobedom, a predaju evakuacijom. Dokle god je ovakvih kratkovidih koji ne vide dalje od sopstvenog nosa i veruju na rec dokazanim prevarantima, nema boljitka.

    Sutra ce ovako i sa Mirasem Dedeicem, ili pak da Joanikiju daju autokefalnu mitropoliju crnogorsko-primorsku. Samo gledajte!
    (Zadrigo, 18. maj 2022 15:21)

    # Link komentara

  2. Ovo bi praktično trebalo da znači da se sve Nemanjićke crkve i manastiri na prostoru Severne Makedonije kao i sve druge najstarije crkve i manastiri u Makedoniji vraćaju u vlasništvo SPC kao što je to bilo i pre titoističkog udara na srpsku crkvu, srpski patrijarh bi ujedno bio i patrijarh Makedoncima, a makedonske vladike bi dobile mogućnost da u budućnosti budu birane za patrijarha SPC, ujedno se sprečava unijaćenje ili pokatoličavanje Makedonaca što je i bio plan zapada, sve u svemu velika pobeda za SPC nad Vatikanom, titoistima i NATO.
    (..., 18. maj 2022 14:57)

    # Link komentara