1. "Takođe, odluku o tome donese sve članice Unije, a ono što se čulo pred današnji Samit u Sloveniji, datuma za Zapadni Balkan nema, ni u skorijoj budućnosti."

    Nece ga nikada ni biti, barem za Srbiju. Ali, to smo znali jos pre 20 godina.

    Cela prica oko pridruzivanja EU samo pokazuje koliko je DOS bezocno lagao ovaj narod.
    Krajem 90-ih su govorili: "Samo da padne Sloba i odmah nas primaju u EU, a onda stizu strane investicije, imacemo standard kao na Zapadu".

    Od svega toga, dobili smo privatizaciju po principu "i 1 evro je dovoljan", jer je trebalo otplatiti "podrsku" Zapada. Za kraj, dobili smo i potpisivanje SSP i "Partnerstva za mir", cime je sustinski zavrseno ostvarivanje ciljeva Zapada u Srbiji - kontrola trzista i vojske. Od tada ih vise ne zanimamo.

    Potom smo gledali kako ti "obicni, posteni ljudi" i "obrazovani mladi ljudi sa vizijom", kako su DOS-ovci sami sebi tepali, postaju bas ono protiv cega su se borili - funkcioneri koji su se obogatili zahvaljujuci razvoju korupcije na kom su svesrdno radili, sto medjusobnim kombinacijama, sto sumnjivim dilovima sa "stranim investitorima".
    Na krilima takvog ponasanja je i nastala SNS, kojoj se ubrzo priklonila vecina tih "postenih i obrazovanih", a sada se svi pravimo da se toga ne secamo i da toga nije ni bilo.

    Lagala nas je i EU, i SAD, ali to ne pominjem jer je svako, ko je imao barem 1 zivu sivu celiju, od njih to i ocekivao. Ne kaze se bezveze da je "Istorija uciteljica zivota".
    (igra memorije, 6. oktobar 2021 10:42)

    # Link komentara

  2. Pod pretpostavkom da je originalni clanak verodostojno prenet bez izvlacenja iz konteksta, ovo je otvoreni sovinizam prema Srbiji. Komesaru za prosirenje EU se zamera sto radi svoj posao!? U opisu njegovog radnog mesta upravo jeste da ohrabruje kako kandidate, tako i postojece clanice da prihvate clanstvo kandidata na kraju procesa. Tumacenje toga kao "favorizovanje" Srbije je krajnje zlonamerno i tendeciozno, a otkriva stav tog novinara, pa i urednistva Politika.
    (Munja, 6. oktobar 2021 10:30)

    # Link komentara

  3. Ovo da nije tuzno bilo bi smijesno,svatko tko je realan i stvari sagledava realno na terenu ,"favorizuje"Srbiju jer da nije tako pogledajte Hr,Bg,....i vidjet ce te da su mnoge stvari na koje se Eu poziva mnogo gore nego u Srbiji,tako da sve je Jasno!!!
    (Max, 6. oktobar 2021 10:18)

    # Link komentara

  4. EU je izgubila svoj smisao. Postoji ali ne funkcioniše nikako.
    (danilo, 6. oktobar 2021 10:14)

    # Link komentara

  5. Ne brinite vi iz "Politiko"/a, znamo da EU ni ne namerava prijem SRB u EU, ne znam uopste odakle toliko drame oko datuma i "perspektive" clanstva, potpuno nam je jasno sve, tako da je besmisleno kriviti Varheljija za proces koji je samo simulacija,
    Cim se pojavi bilo kakva naznaka moguceg prijema SRB u Eu odmah se dize i "kuka i motika" u Eu?
    Polakote, sve ok, ne zelite nas tamo i opustite se pobogu, jasno je sve...
    (111, 6. oktobar 2021 09:58)

    # Link komentara

  6. "... jer u EU postoje jasna pravila ko i kada može u EU, kao i kako."

    Pa, sada, mislim da su u tu EU jedino Bugari i Rumuni ispunili sve uslove ili mozda, cekaj...
    (Ajne kobila cvaj krave rodila, 6. oktobar 2021 09:44)

    # Link komentara