"Sramota me je. Srbijo, izvini" VIDEO

Burno je bilo juče u Crnoj Gori. Ministar pravde Vladimir Leposavić smenjen je zato što je odbio da zločin u Srebrenici nazove genocidom.

Izvor: B92, Prva
Pošaljite komentar
  1. Nije tačno da je Srebrenica jedini genocid i da su se drugi provukli što neko reče. Upišite na google genocide i dobićete ih baš mnogo. I tursko ubijanje Jevreja i ruska likvidacija 1,5 miliona Čerkeza i nemačko trebljenje Jevreja. Zatim bukvalno sve zemlje severne i juzne Amerike su trebile Indijance. SAD čak i najmanje jer glavne indijanske civilizacije: Asteci, Maje i Inke živele su mnogo južnije od SAD. Postoji tu još nešto, preko 95 % Amerikanaca imaju pretke koji su se doselili tamo mnogo kasnije u odnosu na belačko-indijanske ratove. U svakom slučaju nijedan narod na svetu nije genocidan pa ni srpski.
    (Bronhitis, 18. jun 2021 13:46)

    # Link komentara

  2. I ne trebate klecati pred Amerikancima nego pred Bosnjacima.
    I ne vi nego vasa politicka vrhuska da bi oprala grijeh koji su neki od vas pocinili prema djeci i majkama Srebrenice.
    Ako ista, drago mi je da Hrvatska politicka vrhuska(kakva got da je) nema problem sa klecanjem u Jasenovcu.
    Tako mi je drago da se zlocinci koji su tamo masakrirali neduzne ljude ne mogu kriti iza nas kao naroda.
    Nesretan je onaj koji takve pokriva. Bio Hrvat, Srbin, Crnogorac, Albanac, Bosnjak ...
    (Tuga s juga, 18. jun 2021 13:39)

    # Link komentara

  3. Sramota je kljucna rec na Balkanu
    (Drax, 18. jun 2021 13:33)

    # Link komentara

  4. Tebe i treba da bude sramota ali ne zbog ovoga.
    (Grim, 18. jun 2021 13:23)

    # Link komentara

  5. Dobro je knezevicu prihvatamo izvinjenje, vrati se na posao
    (Jovanche, 18. jun 2021 13:18)

    # Link komentara

  6. Alisa

    Nije li Srbija jedina hapsila, slala u Hag, izvinjavala se za ucinjeno drugima za vreme ratova? Je li se iko Srbiji izvinio za zlodela prema nama ili cekaju da im Ameri kazu i da su oni za nesto krivi. E zato je Srbija ozbiljna zemlja, barem ozbiljnija od ostalih.
    (gav, 18. jun 2021 13:01)

    # Link komentara

  7. Zašto je zločin u Srebrenici na bilo koji način bitan državi Srbiji više nego npr Crnoj gori? Jel ga Srbija uradila? Tada je još bila u sastavu Jugoslavije sa 'paz bogati Crnom Gorom. Kako može nacija/narod da se vezuje sa nečim što je u toku gradjanskog rata uradio neko u drugoj republici, ma kog bio porekla. Jesu svi nemci krivi za Holokasust, čak i oni koji su u to vreme živeli npr u Kanadi? Jesu svi Hrvati krivi za Jasenovac?
    Srebrenica se koristi isključivo u političke svrhe, da se ponizi ceo srpski narod jer nećemo da klečimo pred Amerikom. To i slepci vide.
    (Milanche, 18. jun 2021 12:18)

    # Link komentara

  8. Pojedinac ili narod?
    Poenta genocida je istrebljenje i to istrebljenje ne mogu činiti pojedinci. To forsiranje osude za genocid jeste imalo poentu da se osudi narod. Cilj je bio jasan - osuditi Srbe za genocid kao jedini narod u XX veku. Dakle, nisu osuđeni ni Nemci koji su pobili milione tokom Drugog sv. rata, ni Ameri koji su istrebili čitav jedan narod i tokom zadnjih 50 godina provocirali sve ratove sa stotine hiljada žrtava, niti Britanci koji su radili svašta u svojim kolonijama. Dakle oni su čisti. A Srbi kod koji je stradalo 50% muškog stanovništva u I sv. ratu i preko milion u Drugom su zločinci. To nam je kazna zato što smo rekli NE i Austrougarskoj i Hitleru i NATO-u. Neposlušan narod. Svi sa Balkana koji su fino sarađivali sa Hitlerom sada su miljenici Zapada.
    Za Srebrenicu nisu osuđeni egzekutori jer nijedan nije utvrđen, niti je utvrđen tačan broj žrtava imenom i prezimenom. U početku je pominjan broj 2.400, pa se onda pominjalo 6.000, a sada 8.000. Kako to? Dozvoljeno je Muslimanima da godinama dovlače leševe ko zna odakle i sahranjuju na toj teritoriji. Niko nije govorio o genocidu kad se zločin desio, već je vest stigla iz Vašingtona tek posle 2.000-te, kao sredstvo pritiska na Srbiju u vezi sa Kosovom. Mnogo toga tu smrdi. A CG je ovu rezoluciju donela pod pritiskom.
    Interesantna je formulacija da niko ne sme negirati genocid. Dakle, onaj ko je osuđen ne sme dokazivati svoju nevinost.
    (Sempervivum, 18. jun 2021 12:16)

    # Link komentara

  9. Kako je ovo jadno. Znaci, ovi koji vezu Srbiju za genocid u Srebrenici nam cine najgoru moguci stetu. Umesto da se mi od tog genocida ogradimo mi sve vise trudimo da smo mi bili involvirani u isti. Vala ko nas je kleo nije dangubio.
    (Alal vera, 18. jun 2021 12:05)

    # Link komentara

  10. Srbi i Crnogorci su, ako ne isti, onda mnogo bliski narodi. Srbi u Crnoj Gori i Crnogorci u Crnoj Gori su još bliži, često i rođena braća. Razdor je veštački, politički fingiran. Kako god bilo, 1995-e je neko u ime Srba (a i Crnogoraca) u nesrećnoj BiH zabiti streljao 8500 ljudi, sa kojima je samo 3 godine pre toga živeo normalno. To nema veze ni sa Srbima ni sa Crnogorcima već sa ljudskošću. Naravno da je bio zločin, naravno da je bio i genocid. Ratko Mladić nije ni Srbin ni Crnogorac, on je samo kukavica, a vi svi što pokušavate da odbranite neodbranjivo sami sebe stavljate na stranu jedne takve kukavice. Živela braćo Srbi i Crnogorci
    (Vladimir, 18. jun 2021 11:46)

    # Link komentara

  11. Nažalost, to jeste većinska Crna Gora. Srba u Crnoj Gori ima svega 30 posto. Ne mogu biti većina nikako, i treba da prestanu da igraju po pravilima većinske demokratije i traže pravo veta kao u BiH.
    (expert, 18. jun 2021 11:24)

    # Link komentara

  12. Zašto sramota?? Treba da bude sramota koji su naredili i izvršili pokolj u Srebrenici.Mene nije sramota,niko nije imao pravo da to uradi u ime mene i moje porodice.Samo u svoje ime. Zato Rezoluciju i vidim kao osudu onih koji su učestvovali u pokolju. Da je sreće da i u Srbiji usvoje takvu rezoluciju.Veličina države i naroda se ogleda i u tome što osudi svoje pripadnike koji su izvršili ratne zločine. A što druga strana veliča svoje zločince to je njihova sramota.
    (Alisa, 18. jun 2021 11:24)

    # Link komentara

  13. Knežević je lažov i manipulator koji vadi iz konteksta. Rezolucija ne tvrdi to što on iskrivljuje. Običan pion, radije će da se Milo vrati, ali da on opravda pare koje dobijaju iz BG.
    (Mladen, 18. jun 2021 11:23)

    # Link komentara

  14. Sramoto od čoveka.
    (Saki, 18. jun 2021 11:22)

    # Link komentara

  15. Svaka cast!
    (Ja*, 18. jun 2021 11:22)

    # Link komentara

  16. Štagod, ali zašto dozvoljavati da se bilo kakav dogadjaj vezuje za čitav jedan narod, samo zato što su počinioci to uradili “u njegovo ime”? Mene nisu pitali, a ni milione drugih Srba. Niko im to pravo nike dao. Sami su ga uzeli. Na silu. Puškama. Možda su bili genocidni, možda i nisu, ali to nema veze sa mnom. Ja svoje srpstvo vezujem za prave i večnije stvari.
    (Stari Srbin, 18. jun 2021 09:49)

    Prijatelju neznani, svaka ti cast, svaka ti na mjestu!
    (Jure, 18. jun 2021 11:22)

    # Link komentara

  17. Treba da te je sramota što se zalažeš za negiranje dokazanog genocida, zbog kojeg desetine zločinaca robijaju, neki od nkih do kraja života! To treba da te je sramota!
    (Nataša, 18. jun 2021 11:21)

    # Link komentara

  18. Ratnohuskaci u CG zale za neuspehom.
    (milan d, 18. jun 2021 11:14)

    # Link komentara

  19. "Genocid podrazumeva pokusaj istrebljenja etnicke grupe."

    Ili dela etnicke grupe. Pri tome, ne moraju biti i zene i deca. Ovde je plan imao za cilj, likvidacija vojno sposobnih muskaraca Bosnjacke nacionalnosti u sto vecem broju i to je na sudu dokazano.
    (Joka, 18. jun 2021 10:52)

    Genocid nema isto značenje 1914,1941 i 1995 godine...
    Presuđeno je da je genocid i mi tu presudu moramo poštovati status zemlje članice UN nas na to obavezuje svidelo se to nama ili ne.

    Ako ne poštujemo Sud UN onda da lepo istupimo iz UN.
    (3210, 18. jun 2021 11:11)

    # Link komentara

  20. Politikanstvo najgore prirode. Za svaki zličin bez obzira kako ga pravno formulisao odgovaraju pojedinici koji su u njemu učestvovali. A mi Srbi kao narod nemamo ništa sa tim. Ja nemam ništa sa tim a i sam sam žrtva sličnih monstruma nekog drugog naroda i vjere. Uglavnom, mislim da ova ekipa tzv. zastupnika Srba iz Crne Gore nema šanse na sljedećim izborima sa ovakvim stavovima. Baš su loši likovi.
    (Lazaman, 18. jun 2021 11:10)

    # Link komentara

  21. @Khal Drogo, 18. jun 2021 09:53,
    Umesto da si ponosan ili u najmanju ruku zahvalan što konačno jedan od naših zvaničnika, pa makar on bio u drugoj i nezavisnoj državi se usudi da zvančno uzme stav i prizna ono što je međunarodni sud presudio da je Srbrenica genocid ti nadugo i naširoko guslaš našu verziju i negiranje. Bravo za CG i Krivokapića.
    (Ja Srbin al normalan, 18. jun 2021 11:09)

    # Link komentara

  22. Onaj koji čini zločine u ime jednog naroda je najveći zločinac, jer zločin nije počinjen u ime Srpskog naroda već iz patološke mržnje prema drugoj veri ili naciji. Zato se nikada ratni zločin ili genocid ne može odnositi na celi narod već se dokazuje krivica počinioci da bi se narod oslobodio tog velikog tereta. Prema tome ne slušajte one koji vam uporno iz političkih i ličnih interesa govore da je to presuda celom srpskom narodu, nije, već onom koji je za to najodgovorniji zašto je i dobio doživotni zatvor.
    (Veder, 18. jun 2021 11:07)

    # Link komentara

  23. Niko ne kaže da je Srbija genocidna niti da je srpski narod genocidan. Kneževiću jadna ti je ta manipulacija. Ako ćeš ti sebe da poistovetis sa Mladićem i Karadžićem nemoj kompletan srpski narod i Srbiju vući sa sobom.
    (anonimous, 18. jun 2021 11:05)

    # Link komentara

  24. I treba da Vas bude sramota...Ponosan sam što sam Srbin i što imam Nemanjice kao Svetitelje i zaštitnike...neka Vam oprosti Bog
    (dax, 18. jun 2021 11:01)

    # Link komentara

  25. ... budići da se lako i precizno može utvrditi koji poslanici i koji finkcioneri iz CG su glasali i radili na tome da se ovakav zakon izglasa, a koji je direktno osuđujući i ponižavajući za Srbiju... Najmanje što Srbija odmah, bez oklevanje treba i mora da učini je da svim tim funkcionerima i poslanicoma potpuno ukine pravo ulaska u Srbiju, članovima njihovih porodica, i da ukoliko imaju neki posao ili nekretnine u Srbiji iste im oduzme...
    (Karakondžula, 18. jun 2021 11:01)

    # Link komentara

  26. али део мене се ипак потајно надао да би позитивна прича која је почела величанственим литијама могла имати свој наставак, да ће се одбранити она исконска Његошева Црна Гора, на жалост моје наде су се показале нереалним, "блистава“ побједа послушничког, конвертитског, на србомржњи задојеног Монтенегра.
    (Khal Drogo, 18. jun 2021 09:53)

    Pa vi pristalice litija prvi treba da osudite genocid, ako se već pozivate na boga i glumite vernike.
    (Bmhkk, 18. jun 2021 11:00)

    # Link komentara

  27. Možete da pravdate rezoluciju koliko volite ali šta god da tu piše to je put koji vodi da se Srbima namakne jedan veliki teret kroz mala vrata.

    Crna Gora je opljačkana i prezadužena zemlja, stoje na prstima na stoličici sa omčom oko vrata koje joj drže zapadni moćnici i sada (već neko vreme zapravo) moraju da igraju kako im se kaže, doslovce.

    Tužne su stvari kao što je gubitak suvereniteta i integriteta jer to je gubitak slobode, a još tužnije je to sto se masa ljudi busa u prsa i mislime da su slobodni i da drže neke konce u rukama.

    Tužno je vreme u kojem živimo, ogrezli smo u sebičluku, pola planete bi prodalo majku (ili oca u CG) da stekne neku ličnu korist. Čojstvo, junaštvo i obraz nisu više na ceni, šta više, sramota su.

    Tužno je to sto je slavna istorija dva bratska naroda zaboravljena. Neke nove, na internetu obrazovane generacije sećaće se samo crnila koje su nam doneli politički poltroni i đavolovi advokati.

    Tužno je…
    (Politika, 18. jun 2021 10:59)

    # Link komentara

  28. Je li vama problem objaviti komentar gde napisem da se nigde ne pominje Srbija, kao i da rezolucija osudjuje pojedince a ne ni narod, ni drzavu cak ni VRS? Ne prolaze vise ova foliranja tipa Knezevica i Mandica, ovakve zalopojke i slicno-...
    (Srbin Srbija, 18. jun 2021 10:57)

    # Link komentara

  29. "Genocid podrazumeva pokusaj istrebljenja etnicke grupe."

    Ili dela etnicke grupe. Pri tome, ne moraju biti i zene i deca. Ovde je plan imao za cilj, likvidacija vojno sposobnih muskaraca Bosnjacke nacionalnosti u sto vecem broju i to je na sudu dokazano.
    (Joka, 18. jun 2021 10:52)

    # Link komentara

  30. @Kole
    Genocid podrazumeva pokusaj istrebljenja etnicke grupe. Ovde se radi o veoma veoma teskom ratnom zlocinu, ali svi vi koji ste svedoci vremena, nemojte zaboraviti da su zene i deca pustene iz obruca i ukrcani na autobuse.
    Ono sto je Srbima radjeno po okolini Srebrenice gde su Oricevi junaci srpsku celjad i stare klali, sa druge strane, jeste genocid.
    Ne znam za parlamentarnu gospodu iz Crne Gore, ali za mene iz gore navedenog razloga ova rezolucija jeste problem.
    (Zoki, 18. jun 2021 10:10)

    # Link komentara

  31. Наравно да сам разочаран дешавањима и кретањима у Црној Гори, силно разочаран. И фарсом око смјене министра Лепосавића који се као частан човјек дрзнуо мислити својом главом и усвајањем резолуције о „геноциду“ у Сребреници чији је гротескно сачињен текст и силовање историје и увреда за интелигенцију.

    Знам да политичка игра има своја правила, да су силни притисци, ултиматуми, да ти посланици имају ораха у џеповима и морају радити шта им стране амбасаде кажу, али део мене се ипак потајно надао да би позитивна прича која је почела величанственим литијама могла имати свој наставак, да ће се одбранити она исконска Његошева Црна Гора, на жалост моје наде су се показале нереалним, "блистава“ побједа послушничког, конвертитског, на србомржњи задојеног Монтенегра.

    Силно разочарење остаје, највише у премијера Кривокапића који се и погубио у тим политичким играма и у том муљу неморала и искварености, ако је ишта добро, многи су показали своје право лице, да барем знамо на чему смо.
    (Khal Drogo, 18. jun 2021 09:53)

    # Link komentara

  32. Štagod, ali zašto dozvoljavati da se bilo kakav dogadjaj vezuje za čitav jedan narod, samo zato što su počinioci to uradili “u njegovo ime”? Mene nisu pitali, a ni milione drugih Srba. Niko im to pravo nike dao. Sami su ga uzeli. Na silu. Puškama. Možda su bili genocidni, možda i nisu, ali to nema veze sa mnom. Ja svoje srpstvo vezujem za prave i večnije stvari.
    (Stari Srbin, 18. jun 2021 09:49)

    # Link komentara

  33. zašto sramota? pa sud je tako dokazao i odlučio. sramota je za počinioce
    (sherpas, 18. jun 2021 09:46)

    # Link komentara

  34. Litije su bile masovne zato što su štitile Srpske svetinje a ovi iz DF su umislili da je taj narod šetao da bi oni sprovodili politiku Bg.
    (Krstivoje i to levoruki, 18. jun 2021 09:27)

    # Link komentara

  35. Kaže “Niko od građana koji su glasali za promene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći deo parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan.”

    Ovakve floskule su moguće samo od likova kakav je Knežević. Osuda zločina kao genocida nema nikakve veze sa proglašavanjem cijelog jednog naroda genocidnim. To je gnusna politička podvala, na koju Pipun igra, sa patetičnim obraćanjem Srbiji i srpskom narodu.

    Za svakog Crnogorca srpski narod je bratski narod! Navijamo za Zvezdu ili Partizan, kad ne igra Budućnost, slavimo uspjehe Jokića i Novaka, radujemo se pobjedama reprezentacije.

    Ogromna većina. I to ne iz političkih ubjeđenja na kojima pokušava da profitira ovaj Knežević, nego iz srca.
    (Pedja, 18. jun 2021 09:26)

    # Link komentara

  36. Knežević je lažov. U Rezoluciji ni Srbija ni srpski narod nisu proglašeni genocidnim. Naprotiv, jasno piše da srpski narod i država, nisu i ne mogu biti proglašeni genocidnim i da je to zločin pojedinaca. Osuđeni su i svi drugi zločini. Pročitajte Rezoluciju da vidite šta tačno piše. U njoj nema ništa problematično, a Knežević je manipulator, koji prosipa zlu krv. Sramota.
    (kole, 18. jun 2021 09:10)

    # Link komentara

  37. Срамота је и мене као црногорца...... Брука
    (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 18. jun 2021 08:51)

    # Link komentara