Kurti: Zajednica srpskih opština? Ne može

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti ponovio je da tzv. Kosovo ne može imati udruženje na etničkoj osnovi, kao što je to presudio Ustavni sud 2015. godine.

Izvor: Kosovo online
Pošaljite komentar
  1. Lako je kad imaš dobrog sponzora. Mi imamo braću sa istoka, mašala.
    (Asigard, 17. jun 2021 10:54)

    Ta braca sa istoka, su stalne clanice saveta bezbednosti UN i imaju pravo veta na sve odluke. Da nisu stavili veto na nezavisnost Kosova, sada bi ta tvorevina bila clanica UN i svih mogucih organizacija, i bila bi u punom smislu nezavisna drzava, ovako, tako nesto moze samo da sanjaju i da cekaju da ih mi priznamo. Zato, hvala istocnoj braci, ako nista drugo, nisu istresali bombe na nas, kao ova zapadna braca. Umalo da zaboravim, takodje bi Srbija bila proglasena kao genocidna drzava, da nije bilo brace.
    (peca, 17. jun 2021 15:15)

    # Link komentara

  2. "Kosovo ne može imati udruženje na etničkoj osnovi"*

    *Zahteva od Srbije državu na etničkoj osnovi.
    (stefan, 17. jun 2021 14:47)

    # Link komentara

  3. Kosovo je Srbija
    (Zoki, 17. jun 2021 14:32)

    # Link komentara

  4. Kurti nije svestan koliku štetu nanosi čitavom regionu svojim ponašanjem i neozbiljnošću!
    U Briselskom sporazumu na ZSO potpis je stavila grupa koja predstavlja Kosovo, negiranjem toga, u stvari negira Kosovske institucije i samog sebe!
    Zašto pregovarati sa bilo kim, kada će sutra doći neko drugi i reći ne može!
    Političari moraju biti svesni težine međunarodnih dokumenata koje potpisuju, a ovakvo ponašanje pokazuje neozbiljnost i površan pristup.
    Na ovaj način omalovažava sve učesnike pregovora, delegaciju EU, a i predstavnike Srbije.
    (Klasično gubljenje vremena!, 17. jun 2021 14:01)

    # Link komentara

  5. Ni po ustavu Srbije nije moguće otcepljenje dela teritorije. Šta više to je po ustavu kažnjivo. Znači ne može!
    (Stosone, 17. jun 2021 13:18)

    # Link komentara

  6. Ni Kosmet ne moze biti nezavsisna drzava u skladu sa Ustavom Republike Srbije i rezolucijom Saveta bezbednosti 1244.
    (Dejan, 17. jun 2021 13:12)

    # Link komentara

  7. Успоставиће се Заједница српских општина и то ће се представити као успех обе стране, али та заједница неће имати никаквих овлашћења. Можда једино да организује неке културно уметничке догађаје. Тако да то и не значи пуно за српски народ на КиМ.
    (Огњен, 17. jun 2021 13:08)

    # Link komentara

  8. Mislim da je vreme da Srbija započene pregovore oko svoje južne pokrajine sa onima koji su i stvorili tu fiktivnu državu, odnosno sa zapadom na čelu sa Amerikom. Ionako oni odlučuju o svemu a ne privremena vlast u Prištini.U pregovore treba uključiti Rusiju i Kinu. S druge strane, možda je Kurti u pravu kada kaže da nije potrebno praviti ZSO. Pošto je celokupno Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, zašto onda praviti neku novu admiistartivnu celinu unutar te pokrajine ?! Logičnije je ispregovarati sa Vašingtonom, Londonom, Briselom, Moskvom i Pekingom, buduću status Kosova i Metohije unutar granica Republike Srbije. Pregovori sa Prištinom mogu trajati večno jer oni imaju jasan san o ujedinju sa Albanijom i ništa drugo ih ne zanima.
    (Pera, 17. jun 2021 13:07)

    # Link komentara

  9. Evropa, Brisel, 2056 godina, jesen... Neki njihov Kurti: Zajednica Srpskih opština, kažem ne može... Neki naš Vučić: Kosovo nezavisno, ne može.... Završen sastanak, neki njihov Kurti na KTV kaže da je isprašio Srpskog predsednika, neki naš Vučić kaže na RTS da je brutalno razbio nazovi Kosovskog predstavnika... Narod, e pa narod više oguglao na to i jede onaj hleb od prekjuče što mu je ostao, i pita se zašto je kilo paprike 500 dinara i što više ne može da priušti zimnicu, a kamoli šta drugo.
    (Tor, 17. jun 2021 10:52)


    In medias res!
    (Baltazar, 17. jun 2021 13:07)

    # Link komentara

  10. Lako je kad imaš dobrog sponzora. Mi imamo braću sa istoka, mašala.
    (Asigard, 17. jun 2021 10:54)

    # Link komentara

  11. Evropa, Brisel, 2056 godina, jesen... Neki njihov Kurti: Zajednica Srpskih opština, kažem ne može... Neki naš Vučić: Kosovo nezavisno, ne može.... Završen sastanak, neki njihov Kurti na KTV kaže da je isprašio Srpskog predsednika, neki naš Vučić kaže na RTS da je brutalno razbio nazovi Kosovskog predstavnika... Narod, e pa narod više oguglao na to i jede onaj hleb od prekjuče što mu je ostao, i pita se zašto je kilo paprike 500 dinara i što više ne može da priušti zimnicu, a kamoli šta drugo.
    (Tor, 17. jun 2021 10:52)

    # Link komentara