1. Doktore, malo manje videcemo, trebamo i sl. Sta vas sprecava da sada uradite takvu analizu? U Austriji su to radili jos u Aprilu-Maju prosle godine kada su iz registra gradjana izvlacili reprezentativni uzorak za citavu zemlju i testirali. Mislim da je bilo oko 3000 testiranih i to u vreme kada se nije moglo bas previse testirati, sto je tada dalo uvid u "crnu cifru" zarazenih, odnosno koliki je broj asimptomatskih slucajeva odnosno onih kojima se ne dijagnostifikuje kovid. Ucesce naravno nije bilo obavezno za one koji su izvuceni.
    Nema razloga da se slicna studija ne obavi i u Srbiji ali na antitela i vidi koliki je zapravo nivo kolektivnog imuniteta. Ako kao filtere dodate i to ko je vakcinisan a ko ne, mozete izvuci dosta zakljucaka. Doduse, verovatno biste morali da pitate sta smete od tih zakljucaka da objavite. Da se ne zamerite slucajno. E tu cela ideja pada u vodu. Leto je, koga briga. A na jesen, ma ima jos vremena.
    (Phoenix, 12. jun 2021 09:38)

    # Link komentara

  2. Najmanje 3 meseca pišem o ovome, ali država se pravi mrtva.

    Država ima sve podatke, ko je kada i koju vakcinu primio. Pozovite 100.000 ljudi, različite starosti - koji su primili različite vakcine, da urade test na antitela u zvaničnim državnim laboratorijama, a ne da se to radi na svoju ruku kod privatnika, sa različitim testovima i graničnim vrednostima AT. Samo tako se može dobiti realna slika o procentu zaštićenih, i praviti strategija za dalje.
    (Deja_Vu, 12. jun 2021 09:29)

    # Link komentara

  3. i treca, i sesta i deveta... na kraju ce ispasti da ce vakcinisani morati da se vakcinisu po tri puta godisnje do kraja zivota...
    a i dalje nisu objasnili zasto uporno insistriraju da se oni koji imaju antitela vakcinisu. sigurno nije da bi dobili antitela...
    (vlada, 12. jun 2021 09:10)

    # Link komentara