1. Nnemoguća misija da se samo usaglase stavovi(bošnjaka,hrvata i srba) iz prošlog rata,a o drugim temama je jadno raspravljati kad svi misle na svoj način,apsurdna tvorevina zvana BiH.
    (Voisin, 17. maj 2021 19:41)

    # Link komentara

  2. Odgovor za Slav

    Pod broj 1.

    Ustavni sud BiH je vec donio odluku po kojoj su rijeke javno dobro i dio državne imovine kojom upravlja država Bosna i Hercegovina.

    Republika Srpska je zaobišla Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine zato što vjerujem da je uvjerena da zbog političkih odnosa ne bi dobila odobrenje da zajedno sa Srbijom gradi hidroelektrane na Drini.

    Srbija svojim postupkom ne poštuje odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je glavni sud za interpretaciju i aplikaciju Dejtonskog sporazuma.

    Drina je javno dobro gdje Bosna i Hercegovina mora dati svoju saglasnost. Žalosno je što takvi bitni infrastrukturni projekti nisu rezultat saradnje između država ako su u generalnom interesu njihovih gradjana bilo to srpske, hrvatske ili bosnjacke nacionalnosti.

    Ovo sto navodim su cinjenice koje su dostupne na internetu a ako imas bolji argument ti me prosvjetli.
    (Pravnik, 17. maj 2021 18:20)

    # Link komentara

  3. Potpuno je u pravu. Šta je slagao?
    (Saki, 17. maj 2021 15:53)
    Slagao je više stvari! Evo recimo ovo oko naknada za hidropotencijale i izgradnju hidroelektrane. Po Ustavu i Dejtonu vode , zemljište , šume pripadaju Entitetima ! Drugo... do sada je na teritoriji BIH izdato dozvola za koncesije iz drugih držana oko 280 i sve su odobrene od Entiteta ! Ne od BiH! Samo je problem kada Srbija ulaze ! Pametnom dosta ! Sto se tiče genonocida! Nigde nije presuđeno da je Srbija kao država učestvovale u tome ! I nigde nije presuđeno da je Državni vrh Republike Srpske organizirao i planirao genocid ! Već da pojedinci iz državnog vrha nisu sprecili i preduzeli da sprege ono sto nisu ni organizirali! Prilično besmisleno , Al Ajde , i to ti govori o namjerama i politici tog suda ! I treće ! Ako je genocid ubiti i streljani ratne zarobljenike a pustiti strance , žene , decu ? Onda bi molio da se promeni rec genocid o kojoj smo učili i definiciju iste , i izmisle novi termin .. ili nas proglase sve idiotima ! Eto za početak ti je dovoljno , šta je slagao ! Ne mogu tipkam vise
    (Slav, 17. maj 2021 16:11)

    # Link komentara

  4. Potpuno je u pravu. Šta je slagao?
    (Saki, 17. maj 2021 15:53)

    # Link komentara