1. Nedostatak želje za ulazak Srbije u EU je veoma prisutan sa obe strane. Prvo, srpska vlast istinski ne želi u EU jer je ipak potrebno poštovati neka pravila i gledali su situaciju sa Sanaderom i prepoznaju se u tome.

  Drugo, EU je zahvalna nebesima što Srbija ne ispunjava nikakve kriterijume, jer ni sama nakon 30 godina spinovanja ne može objasniti svojim građanima kako sada to Srbija postaje članica EU niti je proširenje na (još jednu) siromašnu balkansku zemlju popularan potez. Trenutno sve članice EU, osim možda Nemačke, rade ono što su radile i bivše YU republike - za sve probleme krive Brisel.

  Lično sam čuo, u jednom prilično neformalnom okruženju, kada je predsednik pitao veoma visokog evropskog zvaničnika - danas priznamo Kosovo i ispunimo sve uslove, da li možete da mi date datum ulaska u EU? Bilo koji? Odgovora nije bilo. Ponavljam, to nije bila situacija pred kamerama i nešto što bi njemu stvorilo nekakvu obavezu.
  (Marko, 8. maj 2021 23:28)

  # Link komentara

 2. Evo čitam, septembar 2019. predsednik Republike kaže da je, citiram, KFOR garant bezbednosti na Kosovu, da ne bi trebalo smanjivati broj stranih trupa i da Srbi žive u relativnom miru zahvaljujući jedino i samo KFOR-u. Pa pitam - šta se to promenilo, pa je sada KFOR tako nepoželjan? Ili su nepoželjni hrvatski pripadnici KFOR-a, koji su - od svih pripadnika KFOR-a - jedini bili u Srbiji pre nekoliko godina kada su bile poplave, na onom mestu gde je bilo najteže, i pomagali Obrenovčanima? Da li su nepoželjni jedini koji govore našim jezikom?

  U svakom slučaju, jedna od retko normalnih izjava Milanovića na temu Srbije.
  (Marko, 8. maj 2021 23:21)

  # Link komentara

 3. Aktuelni predsednik Hrvatske je potpuno "zaglibljen" u proslost 90-ih i pravi se da ne shvata da danasnja Srbija sa tom Milosevicevom, za kojom hrvatska politicka elita zaparavo zali, nema apsolutno nista zajednicko. Naravno da povecanje i onako simbolicnog broja hrvatskih vojnika nije nikakva provokacija, ali Milanovicev nacin razmisljanja i pogleda na Srbiju itekako jeste. Medjutim, to daleko vise govori o njemu, no o Srbiji, ako o Srbiji ista i govori.
  (ketiS, 8. maj 2021 22:14)

  # Link komentara

 4. Ovaj covek je neunistiv.
  (Sreten Stojanović, 8. maj 2021 22:03)

  # Link komentara

 5. Zoki je igrač,inteligentan,patriota i nije patetičan.
  (Fakti, 8. maj 2021 20:11)

  # Link komentara

 6. Neiskreno.
  (Patak, 8. maj 2021 19:27)

  # Link komentara

 7. Kakav govor sa visine a u istoj su septičkoj do grla kao i mi.
  (gnjat, 8. maj 2021 19:21)

  # Link komentara

 8. U pravu je.
  (Sara, 8. maj 2021 19:19)

  # Link komentara

 9. Neka si im rekao, brate ( pa bio cak i samo brat po oruzju)
  (Komsija iz Pristine, 8. maj 2021 19:09)

  # Link komentara

 10. Милановићу брате Србине, дозови се мало памети
  (Дрндоје, 8. maj 2021 18:58)

  # Link komentara

 11. Ovaj je lud 100%
  (Bender, 8. maj 2021 18:57)

  # Link komentara

 12. Dakle, poruka hrvatskog predsednika je da je Hrvatska članica EU i NATO, i može da radi šta god joj pada napamet, a Srbija nije, pa mora da ćuti i trpi poniženja i bezobrazluk...
  (no, 8. maj 2021 18:50)

  # Link komentara

 13. na ovim prostorima nismo naučili na istinu,pogotovo ne od političara, ovaj Milanovic čisti uljez, brutalno iskren
  (eto, 8. maj 2021 18:37)

  # Link komentara

 14. Paracin?! Ima li iko ko razume sta se ovde desava?
  (Miki, 8. maj 2021 18:29)

  # Link komentara

 15. Bio Hrvat crven ili crn isto ti misli.To je pokazano u praksi kad su njihovi komunisti napravili od srpskih naivce, ovi potonji su isparcali Srbiju, a ovi prvi napravili Hrvatsku kakva nikad nije bila, najlepsa republika SFRJ.Ako smo bili braca, sto bratski nismo podelili obalu, ionako je uzeta Italijanima.
  (Petar, 8. maj 2021 18:29)

  # Link komentara

 16. "On tvrdi da srpske vlasti ne znaju kako da se izvuku "iz klopke u koju su sami upali pre 30 godina sa Miloševićevim orgijanjem po Kosovu koji je izazvao rat u Jugoslaviji".

  "Hrvatska je imala ogromnu štetu od rata. Emotivno i materijalno. Srbija puno veću. Ja sam hrvatski predsednik, nisam predsednik Srbije, ali ne možeš da ne vidiš. Koliko god se Ðakovo nije razvijalo kako je trebalo i postalo još bogatije, toliko je Paraćin nažalost stao tamo gde je bio osamdesetih godina", kaže predsednik Hrvatske.

  On, takođe, tvrdi da srpske vlasti "sve rade da ne uđu u Evropsku uniju, a kao pregovaraju".

  Ovo sto je izjavio Milanovic, pravo je u metu i tacno opisano sve sto mi Srbi znamo, vidimo i osecamo, ali retko ko hoce da prizna. Niti znamo gde smo, niti znamo sta cemo, a jos manje gde cemo.
  (Milan Indjija, 8. maj 2021 18:05)

  # Link komentara

 17. Evo samo jednu dobru stvar koja je od Hrvata i Hrvatskske dosla ka Srbima neka neko navede.
  (gio, 8. maj 2021 18:01)

  # Link komentara