"Ako SAD misle da usporimo - neka plate"

Administracija predsednika Žaira Bolsonara stavila je do znanja da će biti spremna da uspori seču brazilskih šuma u ​​Amazoniji ako SAD plate milijardu dolara.

Izvor: Jutarnji list
Pošaljite komentar
  1. Amerika nije bog zna kako naseljena pa zato i ima mnogo šume u njoj. Kina i Indija imsju manje. Rešenje je i u smanjenju nataliteta.
    (Bond, 22. april 2021 19:28)

    # Link komentara

  2. U pravu je "Kup je bitan". Sta fali da svaka drzava, a posebno industrijski razvijene drzave, zasade po neko milionce stabala drveca. Zelena planeta.
    (Tvrdko, 22. april 2021 18:31)

    # Link komentara

  3. Zvuci razumno i realno. 20 milijardi je nista za razvijeni svet spram te koristi. Ali da bi se napravio ozbiljan iskorak u zastiti planete kakvu znamo, pored Amazonije, mora se pod hitno krenuti u zastitu okeana.
    (Zorz, 22. april 2021 18:29)

    # Link komentara

  4. Никада ми није било јасно зашто богате земље не повећају површине под шумама код себе. Зашто се на пример не организује пошумљавање подручја у УК са којих су шуме искрчене током индустријске револуције?
    (Куп је битан, 22. april 2021 17:43)

    # Link komentara

  5. Pisem ovo iz Nemacke, kao nemacki poreski obveznik. Mislim da par milijardi nije velika cifra i nebih imao nista protiv da nam se to uvede ovde kao porez. U poredjenju sa stotinama i hiljadama milijardi koje se daju na sve i svasta, jos par za spas Amazonije bi bilo ok. Narocito ako bi se to raspodelilo na sve drzave zapada, nebi se to ni osetilo.
    (Aleksandar, 22. april 2021 17:40)

    # Link komentara