1. Kapitulacija je potpisana još 1999 u Kumanovu.
    (Memorija, 28. januar 2021 07:04)

    # Link komentara

  2. Menjamo naše za naše
    (draško, 27. januar 2021 18:40)

    # Link komentara

  3. Zasad je dobra smrznuta situacija, posto je Kosovo uslo u NATO, Srbiji ostaje da saceka Kinu, jer od Rusije nema koristi.
    (Drax, 27. januar 2021 18:22)

    # Link komentara

  4. Nama samo sever i kosovsko pomoravlje? Sta je onda sa Gracanicom i Srbima u Strpcu ( Sirinickoj zupi ), gde se nalazi i nas nacionalni park Sar Planina?
    (Acko, 27. januar 2021 18:10)

    # Link komentara

  5. Pravi kompromis bi bio, autonomiju za srbe na Kosovo, i autonomiju za Albance, za Sadzakljije, za Bugarsku i za Madjarsku manjinu na teritoriju srbije.
    (Millosh Gjergji, 27. januar 2021 17:29)

    # Link komentara

  6. ne nudi se kapitulacija,to je odavno potpisano ,trazi se provedba iste
    (eto, 27. januar 2021 15:18)

    # Link komentara

  7. Vucic bi trebao za politicke savetnike ovakve poput ovog Dragomira Anđelkovića da angazuje, ali se njemu vise svidjaju neki drugi, koji ga vec poduze vremena "savetuju".
    (Eugen, 27. januar 2021 14:35)

    # Link komentara

  8. 1. Nama je davno rečeno da Kosovo nije uslov za članstvo u EU, a i po trenutnom stanju u EU, to nije nikakva nagrada.
    2. Autonomni srpaki regioni ili Zajednica srpskih opština je odavno dogovorena i nije i dalje sprovedena, a mi smo zauzvrat povukli institucije sa Kosova i Metohije, dakle trebali bi se povući iz sporazuma, vratiti institucije tamo gde su Srbi, pa onda krenuti te pregovore od nule, jer su očigledno propali i Briselski sporazum ne važi.
    3. S kim da se vrši razmena teritorije? Sa Albanijom? Kosovo i Metohija je de jure srpska teritorija, a Srba u Albaniji više i nema, tako da ni u ovome nema poente.

    Postoji nekoliko rešenja, koji u trenutnom vremenu nisu realna ni zbog Srba ni zbog Albanaca, a to je neka vrsta konfederacije, savezne države, gde bi Kosovo imalo punu autonomiju sem spoljne politike i odbrane, granice ne bi bilo. Kosovo ako je kao projekat "multietnička" država koju Srbi u njoj moraju da priznaju, zašto je problem da postoji multietnička Srbija sa Albancima u njoj. Trenutno, ovo je nešto s čim Albanci neće da se pomire. Tu je takođe i činjenica da bi u tada formiranoj državi, 20% stanovništva bilo Albanci, bili bi deo svake vlasti, jer bi njihovi glasovi odlučivali i možda najjači politički faktor u zemlji. To je nešto s čim Srbi ne mogu da se pomire.

    Tako da je najbolje rešenje status kvo, rizično, ali trenutno najbolje, ima dva izlaza - Istočna i Zapadna Nemačka ili Nagorno Karabah (Artsah).
    (sk, 27. januar 2021 13:40)

    # Link komentara

  9. Kad izgubiš rat onda si kapitulirao. Ako misliš da nisi onda pivedeš drugi rat i pobediš.
    (Šta drugo?, 27. januar 2021 13:07)

    # Link komentara

  10. Kakve čovek nebuloze govori, pa SAD-ve su priznale Kosovo kao državu u njenim sadašnjim granicama i ovaj kao "opet nešto ne veruje".
    (Feromoralni, 27. januar 2021 12:58)

    # Link komentara

  11. "Demokratski svijet" traži da se svi politički subjekti Srbije slože za ono što predstoji, predaja Kosova. Svjet želi sad ono što su napravili na SILU da i cijela Srbija prihvati. Da izgleda demokratski, uz SLOBODNU volju Srbije, i sa "prijateljima" koji to uvijek nisu bili, nisu ni sada, da se prevrne nova stranica. Neče Srbiji biti lako, jer ništa nije bitno što su Kosovo priznali, US, Njemačka, Francuska, UK. NAJBITNIJE JE DA SRBIJA, KOMŠIJA KAŽE ALBANCIMA, mi vam poklanjamo Kosovo, mi vas priznajemo.Ostalo je samo politika i igra velikih, a SRBIJA TREBA DA DA TERITORIJU. Strašna spoznaja i preveliki zahtjev! Dobili smo batine, još sad i ovo.STRAŠAN PUT! Na ovakav način Kosovo se ne treba rješiti. Svojim čvrstim stavom o Kosovu Zapad i dalje insistira da SE NE MJENJA, a vrijeme promjena važi i za njih, bez obzira što se doživljavaju kao da su Bogom dati. Takvim stavom su svijet doveli na ivicu katastrofe, to praktično znači, da će VODITI RATOVE a neće se mjenajti. To je Rusiji i Kini poruka da se dobro moraju naoružati i tako će se na kraju promjeniti taj "ISPRAVNI" Zapad. Na takav način neće rješti pitanje Kosova i Metohije! Ako se jednom popusti, onda Zapad od te strane uvijek traži da se popusti. Koliko su Srbima samo dali obečanja od 92.do danas i sve su izigrali. Ja im ne vjerujem.Kosovo je i NAŠE KAO I Albansko.Neka Zapad STISNE I STANE IZA TE KOREKTNE POLITIKE I PREMA JEDNOJ I PREMA DRUGOJ STRANI.
    (prellee, 27. januar 2021 12:57)

    # Link komentara