1. @Splavar, бакар, литијум, злато, уранијум... Негде сам прочитао да има баш доста литијума.
    (opet ja, 16. januar 2021 23:32)

    # Link komentara

  2. @Islamska država kao da želi da pokaže Bajdenu da je Trump pogrešio što je spustio broj vojnika u Avganistanu na 2.500. ISIS nepogrešivo koordiniše akcije sa željama vojno industrijskog kompleksa u SAD.
    (Stefan, 16. januar 2021 16:57)

    Nije to bas tako. Vojno industrijski komplex postoji, ali je relativno mali promil americke ekonomije, na berzi prakticno beznacajan. Vise je ovde u igri, iz nekog razloga Sovjeti su pokusali da uspostave dominaciju tamo jos 80ih i brzo su digli ruke jer su Amerikanci finansirali protivnika. Ameri su pod Busem pokusali da preuzmu i jos uvek nisu uspeli da uspostave kontrolu na relativno malom cistom prostoru. Opoziiciju sada finansiraju Rusi i Kinezi, nesto znacajno postoji tamo kad je vec svima toliko stalo, nesrecan narod ratuje, pojma nemaju zasto. Zvanicno objasnjenje o frakcijama Islama je ocigledno laz koja se uspesno plasira, mene to zanima uglavnom profesionalno, pomalo iz ciste znatizeljnosti, ali plasim se da za zivota necemo naci odgovor. Nije nafta, toga ima, nesto drugo je u pitanju
    (Splavar, 16. januar 2021 20:15)

    # Link komentara

  3. (Splavar, 16. januar 2021 17:23)
    Najveci izvor opijuma...
    (koki, 16. januar 2021 20:07)

    # Link komentara

  4. Voleo bih znati sta je toliko bitno u toj nedodjiji da se sile decenijama tamo sukobljavaju. Jasno mi je zasto Iran rovari po Jemenu i da ga Saudijci i Izraelci brane sa arapskom koalicijom, a normalno i SAD i Rusija podrzavaju svoje saveznike. Slicno i sa Sirijom i Irakom, pa i sa Kosovom i Bosnom, ali znamo sta tamo ima, koja podzemna dobra su u pitanju. Cime je taj Avganistan bogat kad se toliko tamo ubijaju, nemoguce da je to sve samo zbog lokalnih problema, predugo ovo traje i bez ikakve solucije na vidiku. Pa iz zajednickog interesa su se vec prakticno pomirili Izraelci sa Saudijskom krunom, maltene su na dje si legendo, a ovi po Avganistanu ne prestaju da ratuju. Zbog cega, koji minerali su u pitanju i u kolikim rezervama?




    druze , jel si cuo za mak, jel si cuo za opijum, jel si cuo za HEROIN ??
    (spalle, 16. januar 2021 19:16)

    # Link komentara

  5. Taj Avganistan je pakao, jadni obični normalni ljudi ako ih tamo uopšte ima jer su to sve radikalne frakcije, zamislite polozaj žene tamo
    (vukica, 16. januar 2021 18:04)

    # Link komentara

  6. Pa zar Ameri ne rekose da je mir blizu? Sta bi sada? Odkud odjendom ovoliki napadi?
    (adsad, 16. januar 2021 17:40)

    # Link komentara

  7. Užas. Neće biti dobro kad se Amerikanci budu potpuno povukli. Talibani i druge grupe će bukvalno razneni demokratsku vladu u Kabulu za godinu dana. Oni su uspeli na razne teroristicke načine da likvidiraju skoro sve važnije političke zvaničnike zadnjih 20 godina.
    (Aron, 16. januar 2021 17:39)

    # Link komentara

  8. a sto bi napadali Sad I Nato
    zna se ko ih finansira
    (Vozi Misko, 16. januar 2021 17:24)

    # Link komentara

  9. Voleo bih znati sta je toliko bitno u toj nedodjiji da se sile decenijama tamo sukobljavaju. Jasno mi je zasto Iran rovari po Jemenu i da ga Saudijci i Izraelci brane sa arapskom koalicijom, a normalno i SAD i Rusija podrzavaju svoje saveznike. Slicno i sa Sirijom i Irakom, pa i sa Kosovom i Bosnom, ali znamo sta tamo ima, koja podzemna dobra su u pitanju. Cime je taj Avganistan bogat kad se toliko tamo ubijaju, nemoguce da je to sve samo zbog lokalnih problema, predugo ovo traje i bez ikakve solucije na vidiku. Pa iz zajednickog interesa su se vec prakticno pomirili Izraelci sa Saudijskom krunom, maltene su na dje si legendo, a ovi po Avganistanu ne prestaju da ratuju. Zbog cega, koji minerali su u pitanju i u kolikim rezervama?
    (Splavar, 16. januar 2021 17:23)

    # Link komentara

  10. Islamska država kao da želi da pokaže Bajdenu da je Trump pogrešio što je spustio broj vojnika u Avganistanu na 2.500. ISIS nepogrešivo koordiniše akcije sa željama vojno industrijskog kompleksa u SAD.
    (Stefan, 16. januar 2021 16:57)

    # Link komentara

  11. Ubice su ili pod dejstvom droge ili pod dejstvom radikalne ideologije.
    (Tesko i životinju da se ubije zbog gladi a gde češ čoveka, 16. januar 2021 16:54)

    # Link komentara