1. Zašto ne povećate plate profesionalnoj vojsci i najzad izgradite obećane stanove nego regrutujete decu i gradite fontane, spomenike od 28 metara i ostale gluposti. Uostalom odakle vam pare, pa nemate za GSP u Beogradu. Nema šanse, nek vam idu botovi i deca političara. Nesposobna politika samo gura Srbiju dublje u probleme i sukobe. Svi ćemo u red za vize.
  (Mala Vida, 14. januar 2021 22:48)

  # Link komentara

 2. Nema potrebe da bude obavezno. Dovoljno će biti da se daju ozbiljne poreske povlastice za one kiji odsluže tih 3 meseca i već će se popuniti kadar. Za to neće biti nikog ko je protiv. Tri meseca svakako nije strašno, posebno ako se za vikend pušta kući, što je i u interesu vojsci da smanji troškove.
  (jojo, 14. januar 2021 13:25)

  # Link komentara

 3. Najefikasnije bi bilo da se Vojna obuka integrise u Skolsko Obrazovni sistem i u teoretskom i prakticnom smislu i ponovo uvede predmet ONO u modifikovanom i efikasnijem obliku. Takodje smatram i da se MUP i Vojni odsjek trebaju integrisati u tom smislu da svaki profesionalni vojnik i policajac mogu da budu sposobni za obe duznosti i tako odgovore izazovima Novog doba. Djeca bi se odgajala u odgovornijoj i produktivnijoj atmosveri i bili bi mnogo sposobniji gradjani drustva. Jos u osnovnoj skoli ih treba preko video igrica upoznavati sa aktuelnim naoruzanjem u svijetu uz obavezno gledanje autenticnih ratnih filmova iz cijelog svijeta da znaju sa kakvim izazovima se suocavaju u buducnosti. Na zimskim i letnjim raspustima u skolpu izvidjackih drustva i u praxi vjezbati u prirodi i poligonima. I na kraju do 25god po 1-2 mjeseca ici na dopunske vjezbe i usavrsavanje. Mozda sve i organizovati i kao porodicno druzenje i za djecu i roditelje koji ce usavrsavati sistem odbrane i usput se druzit medjusobno sa drugom dijecom i roditeljima. Garantujem dobre rezultate na svim poljima... Samo tako se stvaraju moralno podobne i humane jedinke i generacije u drustvu. Trenutno svijetom vladaju poremecene vrednosti. Sovinizam i Fasizam se suzbija od samog pocetka... dakle ne dopustiti da vam se generacije inficiraju bolesnim idejama i shund kulturom.
  (Samir, 14. januar 2021 13:18)

  # Link komentara

 4. Nije problem služenje vojnog roka, već održavanje rezervnog sastava. Disciplina na vojnim vežbama je u JNA bila katastrofalna, a savesni rezervisti su doslovce gubili posao zbog vojne vežbe.
  Džabe rezervni sastav ako se sastaju jednom u godinu dana. Zamislite fudbalere koji bi igrali fudbal jednom u godinu dana... Da li bi ste tu ekeipu poslali na utakmicu protiv ekipe koja svaki dan trenira?
  Oni koji se igraju vojske, prvo bi trebalo da porade na "elitizmu" vojske, uvedu neku vrstu Srpske legije. U Francuskoj legiji stranaca su plate manje od plata čistačica ili socijalnih radnika u francuskoj, pa se opet veliki broj mladića prijavljuje. Pare su poslednja stvar o kojoj vojnik treba da razmišlja.
  Podignite izuzetnost i čast profesije, oterajte trome debele slabovide i nesposobne i nećete imati problema sa dobrovoljcima.
  Oterajte političare, spasite vojsku.
  Formirajte Srpsku legiju stranaca, prepišite uslove koje nudi Francuska, dodajte naše tekovine i istoriju (koja je afirmativnija od Francuske) i imaćete na raspolaganju hiljade čvrsto motivisanih ljudi.
  Nikakvo politiziranje i ideološke gluposti.
  (Rez.Oficir, 14. januar 2021 13:17)

  # Link komentara

 5. Ja sam za,15 dana kao Vulin i to je maximum. Da se razumemo,zali Boze i tih 15 dana zivota bacenih al ajde,da bude kako oni kazu...ovako ce nas opet grditi,vikati na nas i tako..
  (no name, 14. januar 2021 13:13)

  # Link komentara

 6. Hahah mene su obavestili da sam ušao u rezervni sastav. Videće me kad mi za dve nedelje gubljenja vremena daju cca dva miliona dinara. Toliko cenim svoje vreme, otprilike.
  (ankh, 14. januar 2021 11:59)

  # Link komentara

 7. Sta ste se odmah svi raspekmezili.

  Inace mene zanima sta sa ljudima koji spadaju u ovih deset generacija koji su "propustili" sluzenje vojske a u medjuvremenu rade, imaju porodice i nemaju vremena bas da odsustvuju "3-6 meseci" s posla i ostalih obaveza?

  Da niste suspendovali sluzenje vojnog roka pa da sam sluzio kad sam bio mladji i bez svega gore navedenog nema problema, al sada malo teze pa me zanima sta u tom slucaju...

  I inace za neobavestene - sluzenje vojnog roka nikad nije bilo ukinuto vec suspendovano jer je sluzenje vojnog roka obavezno po ustavu R. Srbije, a samim tim ukidanje vojnog roka je protiv ustava, te su ga samo suspendovali na "neodredjeno"...
  (mirko, 14. januar 2021 11:52)

  # Link komentara

 8. Profesionalna vojska da, dobrovoljno služenje da, obavezno služenje ne.
  (Idealno rešenje, 14. januar 2021 11:48)

  # Link komentara

 9. Bivši sam pripadnik Bataljona veze Prištinskog korpusa i 52. Mabr Gnjilane. Mogu reći da je bilo veoma zanimljivo iskustvo, upoznao sam Kosovo i Metohiju u svom "punom sjaju", a i dan danas sam u kontaktu sa moja dva dobra druga. Da mi neko kaže - moraš, opet bih ponovio svoj put e Kosoves.
  Ah, da, protiv sam ponovnog uvođenja vojnog roka u bilo kom obliku.
  (Miloš Ilić, 14. januar 2021 11:43)

  # Link komentara

 10. Povecajte plate, gotovo niko ne zeli da rizikuje zivot i zdravlje za 400 evra manje vise. Pozdrav
  (stefan cerak, 14. januar 2021 11:39)

  # Link komentara

 11. Небојша Стефановић је служио војни рок.
  Прво, ми смо преузели западни модел по коме министар одбране може бити искључиво цивил. Друго, по том моделу министар је превасходно задужен за спровођење државне политике преко војно-безбедносних инструмената, никако да учи генерале како се води рат. Формално образовање је врло шаролико, мада су већином имају додира са одбраном и безбедношћу. Од инжињера који су радили на технологијама са војном применом, преко правника са искуством у безбедносним пословима, до економиста који су радили у компанијама које производе војну опрему. Штавише, у западним земљама уопште није реткост да је министар одбране жена која, дакако, није служила војни рок. Две у сваком погледу најјаче земље ЕУ имају актуелне министарке одбране. Францускиња чак ни током каријере није имало много везе са одбраном, али је њена главна препорука елитна Школа националне администрације из које регрутује већина француских високих државних службеника. У Немачкој се актуелна министарка "прославила" изјавом да са Русијом треба разговарати са позиције силе, мада није јасно да ли је њено искуство покрајинског министра унутрашњих послова довољно за такву претензију?
  (Само одговарам, 14. januar 2021 11:35)

  # Link komentara

 12. Neka se raspise referendum ocete li u NATO a da vojni rok ne bude obavezan ili necete u NATO ali da vojni rok bude obavezan.
  (Boki, 14. januar 2021 11:30)

  # Link komentara

 13. Kada BiH konačno uđe u NATO onda će služenje vojnog roka kao i sama vojska postati besmisleni. Sve ovo oko vojske je vezano za Bosnu, nekima je i dalje u glavi ulazak vojske Srbije u međunarodno priznatu državu BiH.
  To je teška glupost i nikada se neće dogoditi, takvo što bi dovelo do nesagledivih posljedica, otvorili bi se novi frontovi u Sandžaku i na sjeveru Kosova kao i preševska dolina, neki i danas žive u 90-tim. ludilo
  (Iskosa, 14. januar 2021 11:22)

  # Link komentara

 14. Poverenje naroda u vojsku ravno nuli.
  (Ivan, 14. januar 2021 11:20)

  # Link komentara

 15. Смарате више с том темом. Чак и да поново уведете војску и да укинете приговор савети људи ће без проблема одслужити та три месеца у касарни. А онда пасош и довиђења. Како ћете их онда пронаћи по Минхену, Франкфурту, Амстердаму итд. да их уписујете у резерву, делите им ратне распореде, позивате их на вежбе? А тек у случају неког рата - како сте замислили да људи који живе напољу дођу у Србију? Чиме? А и ови што живе у Србији ће побећи преко гране чим пукне. Није ово више 1999! Тада су се људи плашили могућих последица дезертирања. Али сада су извукли поуку из тих времена. Сви дезертери од 1990-2010, укључујући и бегунце од МИРНОДОПСКЕ цивилне службе, су амнестирани. А они који су ратовали? Многи у гробу, још више њих на доживотној психијатријској терапији, понеки и у Хагу ... а министар војни ишао на курс од 15 дана и шета неку пресмешну униформу. И како онда очекујете да ћете формирати ту резерву? Одакле? Кога ћете нахватати за то? Тачно, можете ви да донесете и ригорозније законе и кажњавате оштрије за дезертирање. Али можемо и ми да се оштрије супротставимо режиму и систему. Па да видимо ко је јачи!
  (Риста, 14. januar 2021 11:18)

  # Link komentara

 16. "Mi svake godine praktično gubimo dve generacije - jedna generacija koja nije upućena, a druga koja je prestarela." Matematika našem generalu potpukovniku nije jača strana ili je ovo moglo jednostavnije da se kaže: Gubimo generaciju koja je prestarela, a ne dolaze mladi
  (Belić, 14. januar 2021 11:18)

  # Link komentara

 17. Tih 50 miliona eura koliko planiraju baciti, bolje da su iskoristili za povećanje plata običnim vojnicima i smanjili bi osipanje kadra. Ako je plata u nivou ili iznad proseka malo će ko razmišljati o odlasku. Ovako sa platom čistačice vojnik može samo razmišljati o promeni profesije.
  (lord, 14. januar 2021 11:00)

  # Link komentara

 18. Ja sam za sluzenje vojnog roka, ali maksimalno da bude 6 mesecei, i da uglavnom bude prakticna obuka, a ne druzenje sa metlom i dzigerom. Ove mlade generacije su nesposobne u vanrednim situacijama. Ne znaju ni kako, ni cime se gasi pozar, a o tome da vise od polovine nikada nije videlo krv, niti zna da pruzi prvu pomoc, da i ne govorimo. O svemu tome se uci u vojsci.
  (Bob, 14. januar 2021 10:58)

  # Link komentara

 19. Уведите приговор савести па ко хоће да служи војску нека служи под оружјем. Шест месеци је довољно за неку основну пешадијску обуку.
  (чика Јова, 14. januar 2021 10:57)

  # Link komentara

 20. Ako bi se uvodio neki program, to bi trebalo da bude iskljucivo na dobrovoljnoj bazi i da traje od 3-6 meseci maksimalno. Naravno, dati neke povlastice ili platu onima koji prodju kroz to. Inace redovna vojska je sada cisto gubljenje vremena.
  (Miki, 14. januar 2021 10:53)

  # Link komentara

 21. Pa i ja sam ozbiljan. Nema od toga ništa. Naime, ajmo redom. Prvo kompletna ekipa u poslednjih deset godina, pa onda obavezno osobe ženskog i srednjeg pola u istom periodu, pa onda momci, devojke i srednji pol koji tek stasavaju. Ukoliko između zafali kadra za metlanje po kasarni, obavezno angažovati trećepozivce. I naravno, prilikom uručivanja poziva za služenje vojnog roka, depeša sa objašnjenjem ko je ubio gardiste na topčideru.
  (Analitičar, 14. januar 2021 10:50)

  # Link komentara

 22. Zaboravite da ću vam dati moje dete u vojsku. Ma ni na tri minuta.
  PS: Konačno da neko kaže prave razloge za vraćanje obaveznog služenja vojske, a da ne prodaje laž kako je većina i mladih i naroda za obavezno služenje.
  PS: PS: Ono što nije rekao je da u narednih 15 godina očekuju još jedan rat na ovim prostorima.
  (Bogi46, 14. januar 2021 10:50)

  # Link komentara

 23. "Ne prijavljuje se dovoljan broj mladih na dobrovoljno služenje vojnog roka u odnosu na predviđen broj"

  Znači na silu u vojsku (robiju).

  Eto koliko vrede naslovi režimskih medija koji ushićeno objavljuju kako 4/5 srpske omladine jedva čeka da ide u vojsku.
  (ide mile, 14. januar 2021 10:50)

  # Link komentara

 24. Bolje dajte bolje uslove i uclanite se u NATO. To ce biti dovoljno da se jave dobrovoljci. Vojni rok je glupost najveća. Ako ovo uradi moja deca odoše u EU da sticu drzavljanstvo a ovog naseg ce da se odreknu, jer ne zele da ih neko na silu tera u rat kao devedesetih. Verujem da ce to biti masovna pojava među školovanim mladićima. Naučili smo kako je to kada te neko iz fotelje salje u rovove da gines dok se pune džepovi tajkuna.
  (miki, 14. januar 2021 10:49)

  # Link komentara

 25. Ne znam samo u kojim kasarnama će služiti vojni rok, kada ih više od pola danas ne postoji...
  (Darko, 14. januar 2021 10:48)

  # Link komentara

 26. prilično neozbiljno ispipavalje mišljenja javnosti

  odgovor znaju i oni koji postavljaju ovakva pitanja
  nema od toga ništa

  ne tovi se prase uoči Božića što bi reko naš narod
  šta ste uradili da vam se profi vojnici zadrže u Vojsci ?
  ništa
  a sad očekujete da će mladi da idu u vojsku
  e pa neće

  ko i dalje gaji neke iluzije da su ovo devedesete ( mada podesćaju mnogi likovi na vlasti su bili i tada + milje se nije nešto mnogo ni promenio ... ) neka pogeleda u kalendar da bi se probudio i osvestio

  nove generacije mladih apsolutno ne interesuje vaša strančarenja, partiJotizam i slične gluposti. Ineresuje ih kako žive, šta rade ( da dobro ste pročitali ) a ne ŠTA IM RADE ( ovaj pokušaj sa nametanjem vojnog roka i slično )
  (ex patriJOTA, 14. januar 2021 10:47)

  # Link komentara

 27. Konacno nesto pametno.
  (Сјена, 14. januar 2021 10:47)

  # Link komentara

 28. Nikog nije ubilo rano ustajanje i malo fiskulture...Par meseci sa pešadijskom obukom bi możda pomoglo da se smanji broj ovih lezilebovići,šankodera,zgubidana i metro-,homo-,bi-,trans- ....seksualaca!
  P.S. Ja=15 meseci vojske+9 meseci rezerve.Ne svojom voljom.
  (Čeki opinionista del cazzo, 14. januar 2021 10:46)

  # Link komentara

 29. Zaboravi to odmah. To vam nece proci. Bolje povecajte plate profesionalnim vojnicima. I da, recite nam ko je ubio gardiste na Topčideru
  (Novak, 14. januar 2021 10:45)

  # Link komentara

 30. UnazaD par godina ubi ste se dokazujući da je redovna vojska propast i bacanje para i da je profesionalna vojska to što treba Srbiji kasarne se prodavale vojna tehnika topila za oficire i vojnike koji su branili otadžbinu država ne brine i sad da šaljemo decu u vojsku koju vodi ko ?
  (Bojan, 14. januar 2021 10:44)

  # Link komentara

 31. A da stavite prst na čelo i da razmislite zašto se osipa i redovan i rezervni kadar?
  (besan ker, 14. januar 2021 10:40)

  # Link komentara

 32. Kazem opet.
  Tako se ne dobijaju izbori.
  (Yuh, 14. januar 2021 10:37)

  # Link komentara

 33. Sa kim cete vi da ratujete jade jadne ? Svi ušli u Nato a vi ćete da ratujete protiv ? Koga vi ložite ?
  (Mre, 14. januar 2021 10:35)

  # Link komentara

 34. Ko hoce da ratuje neka ratuje, ima dovoljno budala sa svake strane i bez nas koji nesto pametno zelimo sa svojim zivotom.
  (Marko, 14. januar 2021 10:35)

  # Link komentara

 35. Svako je rodjen za po jednom mrijeti, cast i bruka zive dovijeka.
  (Pera, 14. januar 2021 10:31)

  # Link komentara

 36. Nekada je služenje vojnog roka bio ponos. A sada, kada niko ne želi, niko nije zainteresovan, nešto na silu raditi je - džaba!
  (Panonsky, 14. januar 2021 10:29)

  # Link komentara

 37. i rok sluzbe da traje 15 dana. uspeli ste da dokazete da je to dovoljno da se obuci jedan vojnik. ako ne onda nekima treba oduzeti to pravo da su sluzili u vojsci.
  (jarosim, 14. januar 2021 10:28)

  # Link komentara

 38. Da li je, kada i gde, ministar Stefanović služio vojsku ?
  (Samo pitam, 14. januar 2021 09:54)

  # Link komentara

 39. prvo svi nasi ministri da daju primer!
  (ana, 14. januar 2021 09:34)

  # Link komentara

 40. Ko je ubio gardiste na Topčideru?
  (R, 14. januar 2021 09:25)

  # Link komentara

 41. (Ne)rado Srbin ide u vojnike.
  (Aleksa, 14. januar 2021 09:23)

  # Link komentara

 42. Posto se sve manje ljudi prijavljuje za dobrovoljno sluzenje vojnog roka i sve vise profesionalaca napusta vojsku, mozda ipak nemaju vojnici vrhunske uslove o kojima slusamo stalno
  (misa, 14. januar 2021 09:21)

  # Link komentara

 43. Ispis iz srpskog državljanstva u tom slučaju. Jadni oni koji nemaju rezervno.
  (Petar, 14. januar 2021 09:20)

  # Link komentara

 44. Oće to. Ima da vam svi odu iz drzave.
  (Srki, 14. januar 2021 09:13)

  # Link komentara

 45. Ako vec mora nek pokupe klince koji zavrsavaju srednju, pa nek im oni sluze. Mi stariji koji radimo, oce drzava da nam ispalcuje platu 6 meseci, da isplacujemo uzete kredite i da obezbedi da ce nas cekati posao u privatnim firmama kad se zavrsi obuka?
  (Jovac, 14. januar 2021 09:12)

  # Link komentara

 46. Ukoliko usvojite ponovno služenje vojnog roka - ja moju decu odmah šaljem kod rodbine u Austriju. Neće oni ratovati. Ne. Bilo je dosta tokom devedesetih.
  (Rade, 14. januar 2021 09:11)

  # Link komentara

 47. Zna li neko da li će se u slučaju uvođenja tog vojnog roka isti odnositi i na svih ovih prethodnih 10 generacija ili samo za generacije koje budu dolazile na red u tom trenutku?
  (Nnn, 14. januar 2021 09:06)

  # Link komentara

 48. Nema ko da generalima glanca cipele i skuplja lišće u kasarnama? Uvidite koliko hoćete, ali moja deca neće tu biti. Neka prvo odsluže oni koji su pobegli dok smo mi branili zemlju 99 i ginuli, a ove DOS abolirao.
  (Fenomen, 14. januar 2021 09:05)

  # Link komentara

 49. Izgubili ste generacije koje niste odskolovali kako treba. Nesposobnost je i u tome da i to malo profesionalnih vojnika niste mogli da izdrzavate.Toliko raznih 30 godisnjih "nesposobnosti" i opet bi da se igrate prevaspitavanja omladine. Pa da vas razocaram unapred.
  (Petar, 14. januar 2021 08:55)

  # Link komentara

 50. ekonomski tigar ne moze plate za vojsku da obezbedi xaxxaxxa
  (siba, 14. januar 2021 08:54)

  # Link komentara

 51. Ovo bi trebalo da kao pitanje bude na referendumu, pa da se ljudi izjasne za sta su. Prepucavanja po TV-u i drustvenim mrezama ne otkrivaju pravo stanje stvari u drustvu.
  (Mikac, 14. januar 2021 08:51)

  # Link komentara

 52. Koliko sam ja upućen vojska je u punom sastavu, funkcionalna, visoko motivisana, jaka i uvek spremna da nas brani u domaćim televizijskim serijama!
  (narodnjak, 14. januar 2021 08:50)

  # Link komentara

 53. A vojska će da spava u šumi kao partizani jer su sve kasarne srušene 1999, kod nas samo zidovi ostali...
  (mutivoda, 14. januar 2021 08:47)

  # Link komentara

 54. Samo su ministri vojničine zaboravile jednu malu sitnicu, da smo mi sve moguće ratove devedesetih izgubili, iako smo imali veću i opremljeniju vojsku. Dakle, nije garant sigurnosti u vojsci, nego u nekim drugim ljudima koji bi stalno da izbegnu direktnu odgovornost za bilo šta u zemlji.
  (..., 14. januar 2021 08:45)

  # Link komentara

 55. Kako sad ovo? Zlatno doba, viskovi u budzetu, nikad opremljenija vojska, a kadar nam se osipa. Da nisu ljudi razocarani sto Vulin vise nije ministar odbrane?
  (Mare, 14. januar 2021 08:41)

  # Link komentara

 56. Obavezan vojni rok je protivustavan, logistički nemoguć i finansijski neodrživ. Naime, Ustav Srbije kaže da niko nije dužan da, protivno svojoj veri ili ubeđenjima, ispunjava vojnu obavezu koja uključuje upotrebu oružja. Dalje, regrute treba obući i opremiti, smestiti, hraniti, lečiti, a sve to košta. Vojska je trenutno jedva u stanju da to radi za profesionalnu vojsku, o čemu najbolje svedoči činjenica da istu napušta sve više ljudi nezadovoljnih uslovima i obimom rada, načinom napredovanja i visinom primanja. Osim toga, većina kasarni je rasprodata, a one koje su ostale su uglavnom u ruševnom stanju, zapuštene i napuštene. Da sam ministar, ja bih radije, umesto obaveznog vojnog roka, uveo predvojničku obuku, u sklopu koje i obuku za postupanje u vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama, kao predmet u drugom polugodištu završne godine srednjih skola. Tih pet peseci je taman dovoljno vremena za to i tako bi imali rezervni sastav koji je prošao osnovnu obuku. Em bi bilo jeftinije, em bi deca tu obuku prošla bez pritiska i boravka u kasarnama.
  (Gramzi - Bagins, 14. januar 2021 08:37)

  # Link komentara

 57. ВС мора много тога да промени да би се ситуација одвијала позитивно. Док се из ВС не избаци комунистички систем људи им неће долазити.
  (грађаниОПН, 14. januar 2021 08:35)

  # Link komentara

 58. Jedina vojska koja ima smisla je potpuno profesionalna vojska.
  (Domanović, 14. januar 2021 08:34)

  # Link komentara

 59. Мој другар је ВПУ већ 15 година.. Уместо да гађа са Маљутком војска га упорно обучава за рад са тримером.. стража до бесвести.
  Свели су професионалног војника на портира.
  Фала на пажњи.
  (iGor, 14. januar 2021 08:32)

  # Link komentara

 60. Ma slobodno uvedite- da jos vise ljudi bezi iz zemlje
  (eto, 14. januar 2021 08:28)

  # Link komentara

 61. dragi generale, dragi ministre. Mislim da vam je vise nego jasno sta narod misli i o vama koji vodite i o vojsci i o drzavi. Poverenja nema, potrebe da se gine i sedi u rovu jos manje tako da ako hocete, pravite decu i saljite u vojsku jer moja deca nece ici nikada
  (bole, 14. januar 2021 08:24)

  # Link komentara

 62. Sta reci a ne zaplakati.. Umesto da platite te profesionalne vojnike kako dostoji jednom čoveku i da tako zaustavite da vojnici odlaze bi ćete da na silu forsirate ljude da provode 6 meseci u "vojsci" u koju niko ne zeli.. Zanima me kako planirate da posaljete tih 10 generacija da služe vojni rok a jedva i ove sada uspevamo da prehranimo..
  (smeh, 14. januar 2021 08:24)

  # Link komentara

 63. Pitanje ako vrate obavezni vojni rok? Ko je dužan da ga odsluži? Koju generaciju bi to pogodilo? Hvala na odgovoru.
  (Dragan Popović, 14. januar 2021 07:59)

  # Link komentara

 64. Podrzavam.. Nema jake zemlje bez respektabilne i (ne manje vazno) otadzbini odane vojske.. Ne mora se ratovati.. Jake vojske ne ratuju upravo zato..
  (kole, 14. januar 2021 07:53)

  # Link komentara

 65. Najveci strah roditelja je javasluk u vojsci!
  (Ima'l mene tu, 14. januar 2021 07:53)

  # Link komentara

 66. Ovo nase opremanje i spremanje vojske "za nesto" je kao kad su Del Boj, Rodni i deka napravili skloniste u slucaju nuklearnog napada...Uzaludan posao I zamlacivanje...Bolje ulozite pare u odbranu od elementarnih nepogoda...
  ($$$, 14. januar 2021 07:50)

  # Link komentara

 67. Opet vi opipavate stanje javnosti.
  Dakle pasoš i preko, pre nego u vojsku.
  Kraj.
  (Samo deci Rasti!, 14. januar 2021 07:41)

  # Link komentara

 68. Kao bivši pripadnik spec. brigade, Protivterorističkog bataljona sokolovi i kao prvopozivac, idem u rat jedino ako pored mene stanu u punoj ratnoj opremi članovi i funkcioneri SNS-a, SPS-a i ostalih političkih stranaka zajedno sa njihovim punoletnim sinovima.
  (DrMr, 14. januar 2021 07:36)

  # Link komentara

 69. Bio,video i nikada vise.
  Losa hrana,los smestaj,losa higijena.
  Ono do 3 meseca jos i ok,ali posle toga gubljenje vremena.
  Zadnja 3 meseca smo se skrivali po kasarni jer je dosla nova generacija a sa nama nisu znali sta da rade.
  Smrzavanje,glad i tusiranje 1 nedeljno je dovoljan razlog da se nejde u vojsku.
  A da ,ja nisam trazio da idem tako da kad neko napise "Sta sam ocekivao od vojske i da to tako treba" slobodno neka procita prve reci ove recenice.
  Samo profesionslna bojska i to dobro placena,ostalo bacanje para,resursa i vremena.
  (Evo sve trcimo u kasarnu, 14. januar 2021 07:34)

  # Link komentara

 70. Znači ljudi koji primaju platu da služe vojsku to više neće da rade, pa treba uvesti obavezno služenje i vijati ljude po selima i gradovima da sede po praznim raspalim kasarnama samo da bi raznorazni generali i oficiri opravdali svoje poslove. Logičnije bi bilo napravit neki popis kasarna i opreme i odrediti restruktuiranje vojske, raspustiti višak oficira i povećati plate običnim vojnicima.
  (rale, 14. januar 2021 07:28)

  # Link komentara

 71. Generale, izvolte, pa služite vi i vaši saborci.
  (willy wonker, 14. januar 2021 07:21)

  # Link komentara

 72. Do koliko godina zovu?
  (yuslaven, 14. januar 2021 07:18)

  # Link komentara

 73. Kao neko ko je odslužio redovnu vojsku, proveo 5 meseci u artiljerijskoj borbenoj grupi na Kosovu pre i za vreme bombardovanja - mogu da kažem samo jedno.
  Moja dva sina neće to ponoviti po bilo koju cenu.
  (Prosečni Srbin, 14. januar 2021 07:17)

  # Link komentara

 74. Zasto se dogadja osipanje profesionalnog kadra da li postoji objasnjenje. Na sva usta se prica da su plate profesionalnih vojnika jako dobre. Znaci da tu nesto ne stima povecajte plate pa ce biti dovoljno profesionalnih vojnika nece da odlaze da rade u inostranstvo. Ovaj predlog da se sluzi vojska nema veze sa vezom.
  (miladin, 14. januar 2021 07:09)

  # Link komentara

 75. Na moju decu neka ne racunaju...ovakve opcije mogu da prave samo sa svojom decom...
  (djuro, 14. januar 2021 07:07)

  # Link komentara

 76. Nije nama potrebna vojska vec druga ekipa na vlasti
  (brat bratu, 14. januar 2021 07:02)

  # Link komentara