1. Šta god da dobijemo dobro je. Samo da ne padnemo pod ruski maligni uticaj.
    (sunce tuđeg neba, 18. decembar 2020 18:39)

    # Link komentara

  2. Stiže li šta od braće ?
    (Strugač zapadnih kazana,)

    Стигла вакцина у Торлак на испитивање. Преговара се и о њеној производњи у Торлаку. Задовољан?
     (Хомер, 18. decembar 2020 17:52)

    # Link komentara

  3. Kakva donacija?! Necemo donacije od EU! Muka mi je vise od njihovih donacija! Ne treba nam njihova milostinja! Sve sto nam daju treba da platimo!
    (Neko, 18. decembar 2020 16:48)

    # Link komentara

  4. EU ima strategiju baziranu na viskoim standardima koja služi i ofanzivno i defanzivno. Mada je ta strategija propala odavno. Ali kada tražiš da neko strada a za uzvrat mu onda obećaš nekakvu pomoć, ali kada strada, da bi mogao da glumiš standard, e to je biser evolucije fašizma. Ovde se ništa nije reklo, reč premosti i smanji ne znači ništa. U svakom slučaju manje neko definicija mehanizma kovaks koji navodno služi ravnomernosti i pristupu u stvari finansira EU vakcinaciju i zamajava, jer vreme sada košta, računajući da upotrebi vakcinu kao geopolitički faktor. Za Srbiju nije standard niti pomoć koja je uslovljena time da prvo nastrada. Srbija da nabavi šta je potrebno i da pokaže i drugima kojima je potrebno da je to moguće i bez ovih pacovskih igara.
    (misle sisali smo vesla, 18. decembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  5. Opet obećanje, a ono je još manje vredno nego nekakav mehanizam u kome si učestvovao kao i drugi. EU nije pouzdana i treba se posvetiti i drugim izvorima a ko bude urlao da je to nekakav Ruski uticaj ili Kineski ili privilegovanje švajcarskih kompanija da mu se ponudi mehanizam u koji može da uplati za smanjenje ovih uticaja tako da se jaz smanji.
    (prirodno, 18. decembar 2020 16:36)

    # Link komentara

  6. @(Frrr, 18. decembar 2020 15:07)

    Protest nije bio tek tako. Albanija i Srbija su zestoko protestvovale jer su uplatile svaka po 5 miliona EUR u program Kovaks a onda je od EU bilo puj pike ne vazi. Jedan diletant iz evropske komisije je predlozio da zemlje Zapadnog Balkana zadnje dobiju vakcine iz tog programa. U isto vreme su kao predlozili neki fond od 70 miliona kao 'poklon'. Nije nego. 5 miliona je dovoljno za 200 000 vakcina. To bi Srbiji dobro doslo da se vakcinise zdravstveno osoblje i kriticna populacija.

    Ispade, da i ova EU pati od 'exceptionalism' - misle da su izuzetni.
    (Ivan, 18. decembar 2020 16:03)

    # Link komentara

  7. Pravo pitanje je....A zašto do sada već nismo članica EU ?...Pitanje za ovu i prethodnu vlast . Tek sad se vidi koliko je pogubno inaćenje za kosovo..., Pod hitno priznanje kosova, pod hitno u EU.!..Od Rusa, kao i do sada samo tapšanje po ramenu !
    (bubašinter, 18. decembar 2020 15:58)

    # Link komentara

  8. I sta cemo sada sa prethodnim dizanjem halabuke. Ljudi nam poklanjaju a mi se bunimo. Daju nam novac da kupimo vakcine a mi skacemo i vristimo na njih. Hajde da vidimo donaciju Rusije i Kine. Da li je iko svestan koliko smo mi dobili od EU a koliko od ostalih. Sramota me je nase sramote, odvratni smo.
    (Novak, 18. decembar 2020 15:54)

    # Link komentara

  9. Znaci nova sargarepa. Dosad su menjali samo stapove, a sad menjaju i sargarepe. Ma treba da okrenemo ledja EU i gledamo svoja posla, kakva poglavlja, kakvi bakraci. Svima je jasno da nas samo zavlace. Nece nas nikad primiti u EU ni nas ni Severnjake ni Crne Gorce, bez obzira sto su usli u Nato i uzeli tudju valutu, i odrekli se prijateljstva sa Srbijom i Rusijom.
    (Bob, 18. decembar 2020 15:39)

    # Link komentara

  10. Stiže li šta od braće ?
    (Strugač zapadnih kazana, 18. decembar 2020 15:28)

    # Link komentara

  11. Evropska unija nije duzna nama nista da pomaze.

    To je njihova dobra volja.

    Niti se ponasamo evropski, niti usvajamo evropske standarde, ali kad treba para...daj ti Evropo.
    (Frrr, 18. decembar 2020 15:07)

    # Link komentara

  12. Ko da smo Indija samo donacije..
    (Roki, 18. decembar 2020 15:01)

    # Link komentara