1. 1000 puta su mi neka vrata bila otvorena u Rusiji samo zato sto sam Srbin.
    (Dule, 30. septembar 2020 18:20)

    --

    Dule, umesto mog odgovora, evo jedne male istorijske digresije.

    Da li si znao da je Pjotr Nikolajevic Durnovo, bivsi ministar unutrasnjih dela carske Rusije (inace cist etnicki Rus), na zahtev Cara, Februara 1914. godine podneo detaljni memorandum o odnosu vojnih i ekonomskih snaga evropskih drzava i zalozio se da Rusija IZDA (proda, zabije noz u ledja, iskulira) Srbiju Nemackoj kako bi se spasli dobri rusko-nemacki odnosi i sacuvao mir medju evropskim supersilama?

    A sta je sve njegov naslednik, Aleksandar Protopopov radio Srbima iza ledja - i to dok su skapavali na Krfu - to je prica obaska, to bi zahtevalo jos jedno dva toma. O Lenjinu i Trockom necu ni pricam.

    Car, koji inace nije imao ** NI KAPI ** ruske krvi (gospodin je bio genetski stopostotni German) to je izricito i sa gnusanjem ODBIO.

    Cetiri godine kasnije, Car i cela njegova porodica bili su mrtvi. Zrtvovao je sebe i svoje najrodjenije da bismo ** MI ** mogli da zivimo.

    Cudni su putovi Gospodnji, Dule. Nikad covek ne zna ko su mu pravi (ne)prijatelji.

    Kad stigneš, piši mi još o ruskoj ljubavi i germanskoj mrznji. Oduvek sam voleo da se bavim mitovima, legendama i bajkama.
    (DEDA CVETKO, 1. oktobar 2020 02:49)

    # Link komentara

  2. I jos da ne preskocis da je ta teritorija formalno pripala Azerima tokom SSSR-a politickom odlukom,a na stetu lokalnog stanovnistva.
    (pex, 30. septembar 2020 16:05)

    Pripala, ne pripala, to je deo istorije. Cela regija je danas po medjunarodnom pravu deo Azerbejdzana koji kao takvog priznaje ceo svet, ukljucujuci tu i Rusiju i Kinu. Prema tome Azeri vracaju ono sto im pripada, jermenski separatizam se ne moze pravdati.
    (paki, 30. septembar 2020 22:28)

    # Link komentara

  3. Ne treba nikog podržavati i navijati da neko pobije što više ovih drugih.. Treba sve to da prestane.. Najviše sve potpaljuje Erdogan koji šuruje sa isisom..
     (kijevski inženjer, 30. septembar 2020 22:26)

    # Link komentara

  4. @Deda Cvetko

    Ukoliko znas srpski a ne znas ruski a rusi logicno obrnuto NE MOZES se sa njima razumeti! Velika je zabluda da se bez znanja uzajamnog jezika mozemo sporazumevati a kamoli voditi ozbiljan biznis. Cak je recimo malo manje tesko ukrajincima da nas razumeju. Ukrajinski je blizi srpskom da tako kazemo. Generalno svi slovenski jezici sadrze oko 20 posto istih korena reci. Medjutim to cak vise sludjuje i odmaze nego sto pomaze pri razumevanju. Znaci ili znas ruski jezik ili pises gluposti.
     (Dima, 30. septembar 2020 19:18)

    # Link komentara

  5. Rusija podržava Jermeniju i spremna je da zarati s Azejberdžanom
    Turska podržava Azejberdžan i spremna je da uđe u rat s Jermenijom

    NA PAPIRU .

    Praktično nit će Rusi da ratuju nit Turci, već će koristiti rat za međusobno prepucavanje , u međuvremenu Rusi ce tehnikom pomoći Jermeniju a Turci Azejberdžan, a onda kada se budu izmlatili dovoljno dugo onda će da se sklopi novi Rusko Turski mir gde će glavne dobiti imati i Rusija i Turska a zaraćene strane će biti najveći gubitnici nakon čega će se sklapati novi ekonomski ugovori, nova zavisnost od neke od njih, novo moderno ropstvo. ...
    Da li vam je sad jasnija politika Velikih sila ?
     (profesor Dušan, 30. septembar 2020 19:16)

    # Link komentara

  6. Tadašnje osmansko carstvo,
    рrема разним проценама, у овом злочину је убијено између 800.000 и 1.500.000 припадника јерменског народа са подручја Османске империје, а паралелно са прогонима Јермена османске власти вршиле су и прогоне над другим хришћанским народима, попут Асираца и понтских Грка.
     (lazar, 30. septembar 2020 19:09)

    # Link komentara

  7. ostaje tesko onom koga rusi brane
     (bg, 30. septembar 2020 19:07)

    # Link komentara

  8. @Камичак


    Много се правиш паметан за неког ко не зна да се борбе воде на међународно признатој територији Азербејџана. Та земља је одувек припадала Јерменији, тамо живи већина Јермена, али су приликом подела територија и аутономија, советски комунисти дали Азербејџану тај део. И Јермени не желе да им то буде отето. Не прави се паметан. Више читај мање пиши.
     (Вуче, 30. septembar 2020 18:48)

    # Link komentara

  9. Ovde je itekako Azerbejdžan potpomognut i od strane Turaka i od strane Rusa. A zašto? Zbog pro-evropske vlade Pašinjana. Svako ko malo zna o političkoj istoriji Jermenije od nezavisnosti zna da su tom državom do 2018. vladali pro-ruski oligarsi koji se nisu libili predsednika vlade da streljaju usred parlamenta ako im se suprotstavi. Pašinjan je taj sistem srušio, pokušao je on posle da se dodvori Putinu ali uzalud, Putin je Alijevu već sve odobrio. Rusi Jermeniji i dalje isporučuju oružje zbog čistog profita, ali je jasno da će Putin i Erdogan onako džentlmenski da se dogovore - vi nama naftu, mi vama Karabah. U geopolitici nema religije, sve se vodi čisto interesima. Uprkos tome, nadam se da će mala Jermenija pobediti i da će očuvati Nagorno-Karabah pod svojom kontrolom.
     (Nikola, 30. septembar 2020 18:47)

    # Link komentara

  10. Koliko vidim Jermeni gube ovaj rat, pritisnuti sa svih strana, lose naoruzanje, ponavlja im se istorija, Rusi im nece bitno pomoci, dace im sacicu...
     (ma kako da ne, 30. septembar 2020 18:27)

    # Link komentara

  11. Nasi jermenski prijatelji ne dajte Turcima da vas gaze, sve je to vaše, istorijski, do Antiohije.Srbija treba da posalje sve sto moze u Jermeniju od humanitarne pomoci do vojne.Nazalost Rusi su kurve i od njih vajde necete videti.A Turska ce pomoci i pomaze Azerbejdžan.Gde je mocno rusko oruzje,sto nisu dali Jermenima, da osmude Turcima brade.
    (Petar, 30. septembar 2020 18:22)

    # Link komentara

  12. (DEDA CVETKO, 30. septembar 2020 18:07)


    Evo ja sam ziveo u Moskvi 2 godine, i idem tamo 4-5 puta godisnje (provedem oko 3 meseca godisnje tamo kada nema epidemije) i mogu da ti kazem da nemas pojma sta pricas. Znaju itekako da nas nadju na mapi, a dosta njih mi uvek kaze kako im je bilo lepo zadnji put kada su dosli do nas. Onaj sto ne zna da te nadje na mapi je uvek neki Turkmenistanac koji je dosao da radi u Moskvi.

    Vole nas i mladji anti-Putin liberali i matori komunisti i matori ultra-nacionalisti, koji misle da je Putin ****** sto je izasao samo do Donbasa.

    To sto imas neke Ruse koji rade u banci koji te nisu sljivili, ne znaci uopste da ste ti i ovaj tvoj drugar redovni pljuvac po Rusiji u pravu.

    1000 puta su mi neka vrata bila otvorena u Rusiji samo zato sto sam Srbin.
    (Dule, 30. septembar 2020 18:20)

    # Link komentara

  13. E Jermeni samo vi šaljite popove u Američki kongres.
    (V, 30. septembar 2020 18:15)

    # Link komentara

  14. Daj Bože da se srbi osveste i odmaknu od Rusije! (...) Srbi su za njih “prljavi Sloveni” zaprljani turskom vladavinom, i dosadan mali brat koji ih uvek vuče za rukav i traži da ga brani. Nikakav dobar tretman tamo nisam imao (...).
    (Los Angeles, 30. septembar 2020 16:42)

    --

    Bolno zalim sto to moram da kazem, ali moram da se slozim. Siguran sam da u kolektivnom apstraktnom i arhetipnom srcu ruskog naroda postoji neko lepo i prijatno mesto za Srbe; nazalost, u stvarnosti, to mesto je cista utopija, Atlantida na steroidima.

    Zivim u delu Njujorka koji je verovatno 70% rusko-jevrejski. Od tog sveta, verovatno manje od 5% zna gde je i sta je Srbija. Doziveo sam cak i da mi se rugaju -- i to najcistiji etnicki Rusi, TO OD JEVREJA NIKADA NECETE DOZIVETI.

    Dve godine sam radio kao zamenik direktora velikog IT projekta u drugoj najvecoj banci na svetu (radnja se dogadja godinu ipo nakon bombardovanja). Database Management im je bio 100% ruski. Ako niste znali ruski, tu niste mogli da dobijete posao. Moja prednost se sastojala u tome sto sam im bio hijerarhijski nadredjen - neka vrsta alfa-muzjaka - pa su morali da me slusaju i budu uljudni. Osim toga, razumeo sam ih i sta govore i sta pisu, tako da nisu mogli da me obmanjuju pa su bili malo oprezniji u nastupu. Otvoreno tvrdim da u tom odeljenju skoro niko nije mogao da nadje Srbiju na mapi, a oni koji su mogli voleli su nas kao kvocka uzicu.

    Niti su Rusi iz 1914. isti narod kao Rusi iz 2020., niti smo to mi.
    (DEDA CVETKO, 30. septembar 2020 18:07)

    # Link komentara

  15. Ajd malo guglajte ima sve na netu. Jeremija sada nema ni 50% teritorije koju je imala do drugog svjetskog rata . Da ne pričam o teritoriji pre prvog svjetskog rata. Anadolija je Region koji je Turska otela od jermwnije i protjerala ili ubila skoro dva milina jermena . Oblast oko koje se danas ratuje je oblast koju je Staljin oduzeo Jermeniji i poklonio Azerima nastankom SSSR-a. Dakle vekovna teritorija Jermena , koju su im oduzeli . Jermeni su narod koji je uz nas imao najveće gubitke tokom prvog svjetskog rata.
    (Sasa, 30. septembar 2020 18:05)

    # Link komentara

  16. Rat u 21 veku.......neverovatno.......politicari protiv naroda.......strasno.......
    (E, 30. septembar 2020 17:50)

    # Link komentara

  17. Puna i bezrezervna podrska narodu Jermenije. Samo bih zamolio predstavnike jermenske vlade da, sledeci put kad se na Balkanu bude vodio verski rat, ne brzaju sa osudom drugih hriscanskih naroda koji se nalaze u potpuno identicnoj situaciji kao i oni. To nije dobra karma, nije dobar usud, a nije ni neko posebno bogougodno delo.
    (DEDA CVETKO, 30. septembar 2020 16:45)

    # Link komentara

  18. @Kamičak: Daj Bože da se srbi osveste i odmaknu od Rusije! Živeo sam tamo godinama, i nemam skoro nikakve reči hvale za taj narod. Osim malo arhitekture i kulture koje su ostale iz vremena carske Rusije koju su ovi moderni rusi spalili u pepeo, ništa im ne valja. A bio sam veliki rusofil i radovao se odlasku tamo. Srbi su za njih “prljavi sloveni” zaprljani turskom vladavinom, i dosadan mali brat koji ih uvek vuče za rukav i traži da ga brani. Nikakav dobar tretman tamo nisam imao, čak obrnuto, pa njima je Tito okrenuo ledja oni to dobro znaju. Više poštovanja imaju za svakog sa zapada zbog uredjenosti društva nego za bilo koga od pravoslavne “braće”.
    (Los Angeles, 30. septembar 2020 16:42)

    # Link komentara

  19. Већ сам писао, али изгледа да моји коментари не смеју да се објаве.
    Води се и овде "рат" за преумљење Срба а против Русије.

    Дакле, Русија, односно ОДКБ не може још увек да помогне Јерменији из два разлога.
    1. Борбе се не воде на територији Јерменије, односно Јерменија није формално нападнута.
    2. Власт у Јерменији још увек није упутила захтев за војном помоћи ОДКБ-у.
    (Камичак, 30. septembar 2020 15:50)

    Odakle tebi da svi Srbi vole Ruse. Nikada ih nisam voleo niti cu jer su najveci prevaranti u istoriji.
     (nismo isti, 30. septembar 2020 16:41)

    # Link komentara

  20. Shvatite vec jednom da Nagorno Karabah nije deo Jermenije, vec je to oblast koju su vecinski Jermeni 1990. proglasili nezavisnom od Azerbejdzana!

    (bigserb, 30. septembar 2020 15:59

    Shvati ti da se ovde ne radi o Nagorno Karabahu, vec o Arcaskoj republici.
    Nagorno Karabah je 90tih godina bio okruzen sa svih strana Azerbejdzanom, koji je tada sproveo politiku totalne izolacije. Nisu imali sta da jedu, da odrzavaju higijenu, struju, vodu, naftu. Onda je u sukub usla Jermenija i spojila Nagorno Karabah sa svojom teritorijom, tako sto je osvojila i taj deo Azebejdzana izmedju NK i maticne teritorije. Sada se to zove Republika Artsah. Znaci Artsah = Nagorno Karabah + teritorija izmedju Jermenije i Nagorno Karabaha. Azerbejdzan sada zeli da povrati ne samo NK, vec celu Artsah teritoriju, jer su na toj teritoriji izmedju, ziveli turkmenski narodi, koji su 90 tih proterani, radi spajanja Jermenije sa NK.
    (ninepi, 30. septembar 2020 16:40)

    # Link komentara

  21. Ne može ovako, ovi dronovi ih uništiše.
    (Gryphon, 30. septembar 2020 16:40)

    # Link komentara

  22. Ovaj rat nije ni u prvih pet vijesti u Švedskoj, samo se na Balkanu lože i sikiraju oko rata sa kojim nemaju nikakve veze
     (bo_sana_c, 30. septembar 2020 16:36)

    # Link komentara

  23. Ovo je jednostavno jezivo. Pratimo uzivo situaciju ko ce i koliko ljudi da pogine, kao da je fudbalska utakmica...
     (aKronononiM, 30. septembar 2020 16:33)

    # Link komentara

  24. Ko na Far Cry, kad iz vazduha minobacačem tresneš u kamion, strašno.

    Zbrisali dvadesetak vojnika, ni trepnuli nisu.
     (Anfield, 30. septembar 2020 16:26)

    # Link komentara

  25. Pa od Jermenske paravojske koja je zauzela i vec 30 godina okupira deo medjunarodno priznate teritorije Azerbejdzana. Nagorno Karabah je za Azere njihovo Kosovo.
    (paki, 30. septembar 2020 15:11)

    I jos da ne preskocis da je ta teritorija formalno pripala Azerima tokom SSSR-a politickom odlukom,a na stetu lokalnog stanovnistva. Identicno kao Krim, i vrlo slicno politickim, antisrpskim odlukama za vreme Tita. Npr kada je samo Srbija dobila dve autonomne pokrajne kako bi se posejalo seme separatizma.
    (pex, 30. septembar 2020 16:05)

    # Link komentara

  26. ... ali je l’ se pita neko sta ce biti s jermenskim stanovnistvom ako Azeri osvoje NK? Sudeci po tome kako su ocistili Azerbeidzan, verovatno neka “Oluja”! I svet ce to da gleda, kao sto su mirno posmatrali progon Srba?! Na bbc-u idu prvo vesti o covidu, pa americki izbori, pa onda ovaj sukob... Jermeni su, nazalost, prepusteni sebi kako mi se cini. Humanitarna tragedija mora da se spreci!
    (Ne dozvolimo novu humanitarnu katastrofu!, 30. septembar 2020 16:01)

    # Link komentara

  27. @Makarije

    Shvatite vec jednom da Nagorno Karabah nije deo Jermenije, vec je to oblast koju su vecinski Jermeni 1990. proglasili nezavisnom od Azerbejdzana!
    Nagorno Karabah ima svoju vojsku, otprilike kao Krajina u Hrvatskoj 1995. ili danas Donbas u Ukrajini, a ulaskom Jermenije u otvoreni rat na strani Nagorno Karabaha dalo bi za pravo ne samo Azerbejdzanu, vec i Turskoj da direktno podrzi Azerbejdzan od agresije Jermenije na Azerbejdzan!
    Za sada, ovo je samo unutrasnji konflikt pobunjenih Jermena na teritoriji Azerbejdzana i nista vise, ako bi sa teritorije Jermenije bio ispaljen samo jedan metak u pravcu Azerbejdzana, to bi znacilo agresiju i opsti rat! Zato se jermenski S300 ne koristi, on je stacioniran na teritoriji Jermenije, a ne na teritoriji odcepljene enklave Nagorno Karabah!
    (bigserb, 30. septembar 2020 15:59)

    # Link komentara

  28. Iako na prvi pogled djeluje da Azeri imaju bolju tehniku i da ce pobjediti vojnicki to se nece desiti ipak ce se sve zavrsiti za zelenim stolom
    (Jakaba, 30. septembar 2020 15:54)

    # Link komentara

  29. Kao i uvek treba ostaviti ljude da sami rese lokalni konflikt. Ali naravno gladni imperijalisticki olos ce se svakako umesati.
     (Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina, 30. septembar 2020 15:52)

    # Link komentara

  30. (rebro, 30. septembar 2020 12:35)

    Већ сам писао, али изгледа да моји коментари не смеју да се објаве.
    Води се и овде "рат" за преумљење Срба а против Русије.

    Дакле, Русија, односно ОДКБ не може још увек да помогне Јерменији из два разлога.
    1. Борбе се не воде на територији Јерменије, односно Јерменија није формално нападнута.
    2. Власт у Јерменији још увек није упутила захтев за војном помоћи ОДКБ-у.
    (Камичак, 30. septembar 2020 15:50)

    # Link komentara

  31. Meni se čini da je Svet sve bliži i bliži kada će biti vraćen na fabrička podešavanja.
    Nismo ni svesni šta radimo.
    (Čigiribaubau, 30. septembar 2020 15:44)

    # Link komentara

  32. azerbejdzan je po medjunarodnom pravu vlasnik teritorije. kao i kod nas sto smo mi vlasni i kosova i metohije.
     (Zappex, 30. septembar 2020 15:44)

    # Link komentara

  33. Jeziv onaj zadnji snimak sa Azerebedzanske strane kako sa neba pobio veliku kolicinu ljudi pored kamiona kao nista.
    (MK, 30. septembar 2020 15:41)

    # Link komentara

  34. Pa od Jermenske paravojske koja je zauzela i vec 30 godina okupira deo medjunarodno priznate teritorije Azerbejdzana. Nagorno Karabah je za Azere njihovo Kosovo.
    (paki, 30

    Nagorno Karabah nacickan jermenskim crkvama iz srednjeg veka, teritorija na kojoj Azeri nisu ziveli ni pre proslog rata, vec je bila cisto naseljena jermenskom populacijom nikako za Azere ne moze da bude ono sto je za nas Kosovo u nekom identiteskom i moralnom smislu. To je za njih bukvalno samo teritorija bez ikakvog istorijskog znacaja.
    (analiticar_amater, 30. septembar 2020 15:40)

    # Link komentara

  35. Samo naivni i priglupi ljudi veruju u neka bratstva, prijateljstva i emocije na svetskoj sceni a ocigledno je da svako gleda profit i sopstveni interes.
    (Mr. Black, 30. septembar 2020 15:30)

    # Link komentara

  36. Ko je prvi poceo ne znam! Ali sam siguran da Azerbejdzan ima blagoslov Rusije, inace se ne bi usudili krenuti u ofanzivu, niti bi se Turska uplitala u sukob. Armenija nema sanse bez ruske pomoci. Najsiromasnija nacija Kavkaza i poslije Moldavije najsiromasnija bivsa clanica SSSR. Rusi nece pomoci jer je nova vlada proevropska dok je vojni vrh izrazito ruski orijentisan. A sta moze dobiti Armenija od Evrope? Nista! Maksimalno ugovor o trgovini kao i Gruzija. Tako da su Armeni ostali u neobranon grozdju. A Nagorno Karabah je medjunarodno priznat teritorij Azerbejdzana. Vidim po komentarima da su mnogi zaboravili Kosovo i istu situaciju. Teorija da Armeni tu zive hiljadama godina stoji ali onda treba dati nezavisnost i Ceceniji, Ingusetiji, Kareliji, Dagestanu, Tatarstanu itd.
    (1984,

    Nikakav blagoslov Rusije im nije trebao za ovo vec su dobili maksimalnu mogucu pomoc i podrsku Turske i zato su i napali. Spremaju se za ovo od 94-te i sve pare daju na vojsku sa tim ciljem. A Rusija stiti Jermeniju, ne Nagorno Karabah, u tom konfliktu ne podrzavaju ni jednu stranu vec prodaju oruzije i jednima i drugima.
    (analiticar_amater, 30. septembar 2020 15:28)

    # Link komentara

  37. A političari u toplim domovima i foteljama.
    Ne bi neko naterao da idem na ratište...
     (Enter, 30. septembar 2020 15:24)

    # Link komentara

  38. od koga da je oslobodi??
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (123123, 30. septembar 2020 12:39)

    Pa od Jermenske paravojske koja je zauzela i vec 30 godina okupira deo medjunarodno priznate teritorije Azerbejdzana. Nagorno Karabah je za Azere njihovo Kosovo.
    (paki, 30. septembar 2020 15:11)

    # Link komentara

  39. @rebro

    Rusija ne dolazi jer nije direktno napadnuta Jermenija. Iako ne podržavam Azerbejdžan, oni deluju u okviru svoje međunarodno priznate teritorije. Da li su Rusi indirektno umešani u konflikt, pre svega obaveštajno, to ne znamo.
    (Millennium, 30. septembar 2020 14:10)

    # Link komentara

  40. Чиме их из ваздуха гађају Азери и уз то још и снимају, зна ли ко?
    Зар Јермени немају пво? Сви помињу С300, а поломише их из ваздуха.
    Некако ми дјелује нелогично да су купили С300, али не и заштиту за њега.
    (Макарије, 30. septembar 2020 14:04)

    # Link komentara

  41. Jermenija ima na bacanje protiv tenkovskih raketa i na brdima su a Azerbejdzan nema na bacanje tenkova i pokusavaju da zauzmu brda, ishod vise nego jasan ,nece im uspeti plan...

    U zadnja 3 sata 12 tenkova su unistili...
    (Marko, 30. septembar 2020 13:02)

    # Link komentara

  42. Međunarodna zajednica poziva na okončanje sukoba a svi trljaju ruke i nadaju se da će njihovo oružije da kupe ovi ili oni, nebitno je. Samo da je rata biće redovna plata. Dok jednima ne smrkne drugima ne svane.
     (Darko, 30. septembar 2020 13:01)

    # Link komentara

  43. Azerbejdžan je sposoban da oslobodi svoju teritoriju sam, ali ako želi i zatraži pomoć bićemo uz njega, kaže ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

    od koga da je oslobodi??
     (123123, 30. septembar 2020 12:39)

    # Link komentara

  44. Znači ipak Rusi ne dolaze. Dobro je da Jermenija ima potpisam vojni sporazum sa Rusijom. Sreća te Srbija nije ništa potpisivala sa Rusima.
    Hoće li Ruje bar doturiti neku gvožđuriju ili im se ne ustaje sa divana. Neće ni to. Azeri rokaju dronovima, a Jermeni artiljerijom. Biće kao sa Sulejmanijem.
    (rebro, 30. septembar 2020 12:35)

    # Link komentara

  45. Ko je prvi poceo ne znam! Ali sam siguran da Azerbejdzan ima blagoslov Rusije, inace se ne bi usudili krenuti u ofanzivu, niti bi se Turska uplitala u sukob. Armenija nema sanse bez ruske pomoci. Najsiromasnija nacija Kavkaza i poslije Moldavije najsiromasnija bivsa clanica SSSR. Rusi nece pomoci jer je nova vlada proevropska dok je vojni vrh izrazito ruski orijentisan. A sta moze dobiti Armenija od Evrope? Nista! Maksimalno ugovor o trgovini kao i Gruzija. Tako da su Armeni ostali u neobranon grozdju. A Nagorno Karabah je medjunarodno priznat teritorij Azerbejdzana. Vidim po komentarima da su mnogi zaboravili Kosovo i istu situaciju. Teorija da Armeni tu zive hiljadama godina stoji ali onda treba dati nezavisnost i Ceceniji, Ingusetiji, Kareliji, Dagestanu, Tatarstanu itd.
    (1984, 30. septembar 2020 12:31)

    # Link komentara

  46. Ljudi, saberite se, rat je. Nije fudbalska utakmica, pa da navijate za nekog.
     (Nikola, 30. septembar 2020 11:40)

    # Link komentara

  47. Turci otvorili drugi front, ništa se nije promenilo 500 godina, samo je tehnika druga...
     (Bob Rock, 30. septembar 2020 11:38)

    # Link komentara

  48. @Znači baćuške šalju s300 braći Jermenima.
    (lex, 30. septembar 2020 10:06)

    "baćuške" "šalju" "braći" isti tip naoružanja koje su i nama poslali 1999, Q....-25cm, kao što standardno šalju svim svojim "saveznicima"...
    (neutralno zapažanje, 30. septembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  49. Tužno mi gledati sve ovo. Malo mi nedostaje Kovid jer nekako mislim da su i ratovi stali.
     (...kroz gusto granje, 30. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  50. Auuuu evropski sud za ljudska prava ih je upozorio?!?! Tesko njima sada!!!!
    (Svetski putnik, 30. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  51. maćeha Rusija
     (jox, 30. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  52. Za sve što kritikuju rusiju kao saveznika jermenije - nije baš tako jednostavno. Rusija bi najradije bila posrednik u konfliktu. Uostalom prodaje oružje i jednima i drugima. Turska s druge strane podržava "braću" u azerbejdžanu.

    Takođe, veliki deo naroda podržava rat, posebno u azerbejdžanu.
    (wiener, 30. septembar 2020 11:14)

    # Link komentara

  53. Pitajte obican narod da li je za rat a ne politicare koji su negde daleko ususkani od bilo kakvog sukoba.
    (Uvek obican narod strada, 30. septembar 2020 10:28)

    Мислим да ти 100% одзива на позив за мобилизацију у Јерменији довољно говори, плус се јављају јерменски исељеници из целог света.
     (xxxxx, 30. septembar 2020 11:13)

    # Link komentara

  54. Neki nasi politicari su zagovarali da Srbija treba da postane clanica ODKB-a,hvala bogu pa ti nisu ni usli u skupstinu vec ostali na 2%.Ta organizacija tj.Rusija nemoze da zastiti Jermenske interese i jermenski narod u toj oblasti a takoreci se granici sa tom zemljom,sta bi se desilo nama da smo u toj org.i da nas je neko napao a hiljadama km smo daleko,nesmem ni da pomislim!.
     (Mikloš Salamander, 30. septembar 2020 11:08)

    # Link komentara

  55. Da ne pretjeruju ovi iz Jermenije sa ovom propagandom
     (bo_sana_c, 30. septembar 2020 11:05)

    # Link komentara

  56. Kada Rusija okupira i aneksira delove Ukrajine mi navijamo za ruse.
    Kada Rusija okupira i aneksira delove Gruzije mi navijamo za ruse.
    Kada Rusija pruža punu podršku Lukašenku u borbi protiv sopstvenog naroda mi navijamo za ruse i Lukašenka.
    Kada Gruzija okupira i aneksira delove Azerbejdžana mi navijamo za jermene.

    Kada Krajiški srbi pod izgovorom da su većina okupiraju i pokušaju da aneksiraju 1/3 Hrvatske pa dobiju do ušima mi kmečimo.
    Kada albanci pod izgovorom da su većina aneksiraju Kosovo mi kmečimo još više.
     (Gorčilo, 30. septembar 2020 10:59)

    # Link komentara

  57. Ova jermenska saopštenja su izgleda često u sukobu sa istinom. Ni Čak Noris im nije ravan.
     (Stojko Meboli, 30. septembar 2020 10:57)

    # Link komentara

  58. Ratovi su profit za bogate, a smrt za sirotinju. A vi se i dalje ložite...
     (The Advocate, 30. septembar 2020 10:56)

    # Link komentara

  59. Azeri su se dugo pripremali i prvi napali. Prica da sú Jermenci prvi napali ne drze vodu jer su vec bilí spremni za napad. Nigde nisu izvrsili proboj, Jermenci sú ih kornetima unistili. Sad samo udaraju artiljerijom, a to je nista. Porusice kuce, pobiti civile ali ni metra zemlje nisu uzeli ako nisu i izgubili.
     (Alex, 30. septembar 2020 10:54)

    # Link komentara

  60. Znači baćuške šalju s300 braći Jermenima.
    (lex, 30. septembar 2020 10:06)


    Jermenija ima S 300

    odnosno imala je dve baterije a sad ima samo jednu.
    juče su joj Azerbejdžanski dronovi uništili kompletnu jednu bateriju.
     (Mane, 30. septembar 2020 10:46)

    # Link komentara

  61. Jedino trajno resenje za Gruziju i Jermeniju je da se u nekoj perspektivi, za 20-30 godina, pridruze Evropskoj uniji. Mozda ne geografski, ali kulturoloski jesu i te kako deo Evrope. Ovako osamljene, te dve zemlje jednostavno nemaju perspektivu.
     (Milan, 30. septembar 2020 10:43)

    # Link komentara

  62. do istrebljenja.svetu treba konflikt poput ukrajinskog koji je trajao 5 godina..preduslov da je uz granice rusije
     (ratko, 30. septembar 2020 10:34)

    # Link komentara

  63. Rusi se uplasili kao i uvek
    (cipiripi, 30. septembar 2020 10:29)

    # Link komentara

  64. Pitajte obican narod da li je za rat a ne politicare koji su negde daleko ususkani od bilo kakvog sukoba.
    (Uvek obican narod strada, 30. septembar 2020 10:28)

    # Link komentara

  65. Nema te situacije i tog nečega ili nekoga što bi me nateralo da ostanem u zemlji sa svojom porodicom i dam svoj život na dlanu ako bi došlo do rata
    (Nnn, 30. septembar 2020 10:22)

    # Link komentara

  66. Zato sto ih boli uvo za zivote tih ljudi! Ovo je cist profit. Sa jedne strane Az I Tür, s druge Jerm i Rusija. Moguce da su se još neke zemlje tu umesale, ali naravno da nece biti javno... Zao mi je naroda koji gine zarad ovih ludaka sto ih predvode...
     (ona, 30. septembar 2020 10:16)

    # Link komentara

  67. Ali naslov.....
    Očekujem da će uskoro moći da odabereš stranu i online se uključiš u ratovanje preko medija.
     (Idi begaj, 30. septembar 2020 10:15)

    # Link komentara

  68. Velika pomoć Rusije saveznicima. Uvek na rečima.
    (Kamarad, 30. septembar 2020 10:08)

    # Link komentara

  69. Znači baćuške šalju s300 braći Jermenima.
     (lex, 30. septembar 2020 10:06)

    # Link komentara

  70. Ma bravo,sto da bude mir kad moze rat.
     (pera, 30. septembar 2020 10:00)

    # Link komentara

  71. Znači liderima je do ratnog profita.A narod što gine?Pa to je statistička greška...
    (Goran Loznica, 30. septembar 2020 09:57)

    # Link komentara

  72. Imas sve pare ovog sveta, najbolju vojnu tehniku podrzava te Turska koja ti posalje 2000 fanaticnih veterana iz Sirije, lansiras iznenadnu i podmuklu ofanzivu.

    Rezultat: Ne zauzmes nista. HAAA!
     (ikac klisa, 30. septembar 2020 09:55)

    # Link komentara

  73. Ko dva jarca na mostu
    (Aleksandar, 30. septembar 2020 09:54)

    # Link komentara

  74. Znaci cinjenica je da se nece stati sa ratovanjem.
     (PsyTrance., 30. septembar 2020 09:23)

    # Link komentara