1. Ја не разумем у чему је фрка. Ко не жели да му дете иде у школу, не мора да га шаље. Нек понавља разред или полаже у августу. Ко од наставника није способан да ради у овим условима, нек иде у инвалидску пензију. Не контам шта се наставници разликују од нпр. касирки, шофера аутобуса или фабричких радника.

    Ја прихватам ризик да ме моја деца заразе кад дођу из школе, штавише верујем да ће ме заразити. Оно што никако не прихватам је да ми деца изгубе годину дана живота, годину дана будуће плате, друштвени живот и тако даље...
    (Шумадинац, 11. avgust 2020 10:57)

    # Link komentara

  2. Ako nakon šest meseci vi i dalje pričate "testovi nisu sto posto pouzdani" (a realnost je da su pouzdani 50-70%, znači poput bacanja novčića) "pozitivan test ne znači nužno da je neko zarazan", "negativan test ne znači nužno da neko nema virus" a pritom postoje i "lažno pozitivni testovi" - kako onda brojke išta dokazuju??? Ne dokazuju ama baš ništa, sem da ste vi za taj i taj dan upisali vašu subjektivnu računicu.
    (z, 11. avgust 2020 08:24)

    # Link komentara

  3. Ko ce biti odgovoran za neuspeh eksperimenta slanja dece u skole?
    Posle koliko zarazenih ce poceti da se primenjuje izlazna strategija?
    (Suca, 11. avgust 2020 08:18)

    # Link komentara

  4. @gorki: Pa neka i godinu dana uopšte ne pohađaju školu (što se ne dešava - i online nastava je nastava), kako to odmah znači da idu na motanje kablova? Dug je život, dugo školovanje. Jedna godina ništa ne odlučuje. Sa druge strane, ako virus krene da se širi zbog pretrpanih učionica, to je bolest, patnja, smrt. Nadam se da će razum prevladati nad populizmom i manijakalnim pretvaranjem da je sve fenomenalno i da će deca ostati kod kuće u septembru.
    (dragan, 11. avgust 2020 08:05)

    # Link komentara

  5. Svako eksperimentisanje je opasno, naročito ovo sa otvaranjem škola.
    (Dixi, 11. avgust 2020 07:42)

    # Link komentara

  6. Za skole i da razumem. Posebno za ove najmladje, koji jos i ne znaju sta je skola(razumem ali ne podrzavam polazak u skolu), ali nek mi neko objasni zasto se uopste rizikuje sa fakultetima??? Videli smo da je vecina odlicno funcionisala online i oni koji nemaju vezbe kao sto ima recimo hemija,veterina itd, mogu bez problema celu godinu da iznesu online. Ok ispiti uzivo uz postovanje svih mera, ali za predavanjima nema nikave potrebe. Posebno deca iz unutrasnjosti u ovakvoj situaciji ne moraju da se izlazu trosku iznamljivanja stanova,posto je situacija teska
    (Sani Kroket, 11. avgust 2020 03:03)

    # Link komentara

  7. Pobedite je jos jednom.
    (Klm, 11. avgust 2020 02:15)

    # Link komentara

  8. Deca moraju u skole, ili je neko resio da cela nacija ide u motace kablova.
    (gorki, 10. avgust 2020 23:58)

    # Link komentara

  9. Trenutno je vasar u Jagodini veliki ispit gluposti. Vidimo se za koji dan sa novim rezultatima.
    (Black, 10. avgust 2020 23:15)

    # Link komentara

  10. Pamet u glavu. Ne otvarajte skole dok se ne smiri, jer ce ponovo buknuti, nek se ide na online varijante. Ne igrajte se sa ljudima.
    (Goran Tunja, 10. avgust 2020 22:57)

    # Link komentara