1. Ми смо још увек у хајдучком добу где харамбаше раде шта хоће. Еј као полиција не може да их ухвати? Па то је аутопут аман!
    (комша, 4. avgust 2020 18:00)

    # Link komentara

  2. Stavite onih 15 dzipova od komunalne pilicije da pokrivaju autoput i eto resen problem.
    (Pometan, 4. avgust 2020 16:16)

    # Link komentara

  3. Policijsje patrole to mogu odmah da suzbiju u roku od nekoliko dana.
    Sobzirom da se takvim radnjama moze izazvati velika tragedija, sud mora biti spreman da izrekne drakonsku zatvorsku kaznu
    (Alamunja, 4. avgust 2020 16:00)

    # Link komentara

  4. Realna stvar 100% . Pre par godina krenuli na more sa autom koji sam uzeo polovni u Kia Motors sa uradjenim servisom. Krenuo na more , i na OMV pumpi pred Aleksinac stali da se odmorimo, wc itd. Auto uredno parkirali na naznačeni parking. Kad sam izašao da krenemo, imam šta da vidim. Neko je odvrnuo šraf na karteru i ispustio 5l ulja . Naravno pozvao sam amss za slep + obavestio ljude sa pumpe na ulje koje je delimično iscurelo u obližnju kanalizaciju. Pre nego što je došao šlep iz amss došao je neki drugi slep i nudi pomoć , servis itd i naravno sad on tvrdi ja sam njega zvao . Posle 5 min stiže amss . Naravno tad u opštem haosu ništa nisam primetio da su sumnjivi , a sigurno je to ta priča uigrana. Šteta 100e ukupno, a moglo je ko zna kolko.
    (Vane, 4. avgust 2020 15:12)

    # Link komentara

  5. pre 15ak godina smo išli na skijanje u Bugarsku. negde ispred granice kod Dimitrovgrada naletimo na rupu. ne sećam se baš kakva je tačno šteta bila, ali nam je sigurno trebao majstor. sreća, posle nekoliko stotina metara- servis. u pola noći dolazi (silazi sa gornjeg sprata) gazda da popravlja kvar. nije bilo jeftino, al' ajd' sad- rešili smo muku. kad smo se vraćali opet rupa i vrlo blizu servis. isti!
    (jjj, 4. avgust 2020 15:05)

    # Link komentara

  6. milose,da li mislis da bi se tukao covek sa zenom i dvoje dece u kolima?Baraba uvek ima nekoliko....
    (ilke, 4. avgust 2020 14:57)

    # Link komentara

  7. Meni se ovo desilo pre jedno dve gorine. Preuzeo sam renta car na aerodromu i posao autoputem. Bas na Gazeli nesto je jako lupilo sa desne strane auta. U retrovizoru sam video neki okrugli objekat koji je odskakivao iza i udario u haubu autu iza mene. Nista nisam posumnjao, mislim nesto se verovatno odbilo i udarilo.
    Medjutim nedugo posle toga pored mene se pojavio beli golf i vozac je kao sumanut pokazivao u moj desni prendji tocak i gestikulirao da stanem. U autu je bio jos jedan tip.
    Odmah sam shvatio o cemu se radi, uzeo telefon i kao nesto kucao, a posle toga i uperio prema njemu kao da ga slikam. Odmah je prikocio i iskljucio se sa autoputa na sledecem izlazu.
    Ja sam posle toga stao na prvoj pumpi i pogledao (znao sam da je guma ok) ali cisto da proverim i naravno sve je bilo u redu.
    Kakve su im namere bile bog sami zna. Verovatno cekaju na izlasku iz aerodroma ljude sa rentacarom pa racunaju verovatno su stranci i eto lakog plena.
    Kao st ovecina komentatora rece, policija mora da zna koji su ovi siguran sam da to pokusavaju svakog dana pa ako im uspe jednom u nedelju dana eto lakih nekiliko stotina evra.
    Pozdrav iz Toronta.
    (Milosav, 4. avgust 2020 14:57)

    # Link komentara

  8. Predlažem da MUP postavi portal ili aplikacija upload fotografija koje oštećeni mogu direktno poslati sa lica nezgode zajedno sa fotografijama tzv šlep službi kako bi adekvatno policija mogla da odreaguje.
    (Sale, 4. avgust 2020 14:32)

    # Link komentara

  9. Zabranjte rad slep sluzbi, napravite dezurstva slep sluzbe iskljucivo na nivou AMSS.
    Drugi problem je godinama sverceri benzina rade na odmaralistima sirom auto puta i istacu naftu iz kamiona, zastitna ograda je na pojedinjenim mestima razvaljena da gospoda mogu da prolaze i nose kankstere, svuda na asvaltu su fleke od nafte. Ta nafta se posle prodaje na crno. Ovaj problem moze da resi seoski policajac nizeg ranga samo da dobije naredjenje od drzave.
    Izmedju ostalog svaka ozbiljna drzava ima specijalne patrole saobracajne policije na auto putevima za ove stvari, mozete presretace da koristite.
    (dex, 4. avgust 2020 13:06)

    # Link komentara

  10. ako policija ne hapsi te kriminalce, onda su i policajci kriminalci.
    (Belmont, 4. avgust 2020 13:05)

    # Link komentara

  11. Ako polomiš ruke takvim barabama, je li ide kazna? Ide, pa još nadoknada štete i sl. Da je reda i zakona kao što nije, takve bi držali na robiji, za primer drugima koji pokušaju da izvedu ovakav "trik"!
    (Miloš, 4. avgust 2020 13:04)

    # Link komentara

  12. Drugar u Madjarskoj stao usred noci u nekoj zabiti na autoputu zbog gume.Izasao da zameni ,zavrsio posao kad nema torbice sa zadnjeg sedista.Niko se nije zaustavljao oko njega,nit farova nit zvuka motora.Krenuo dalje da stigne druga koji je vozio kola na slepu kad ono ovaj mase sa njegovom torbicom.Covek u cudu.
    Posle mu rekli da uzmu samo lovu i telefone,ostalo vrate da ne bi zvao policiju,vecina srecna.zbog pasosa i nastavi put.Kaze covek svaka im cast,majstorski su ga odradili.
    Inace isti slucaj se desio mom poznaniku kod stadiona jna.Otisla guma,lik se odmah stvorio da pomogne i maznuo mu torbicu.U oba slucaja nacnu gumu da ispusti tacno gde im odgovara.
    (Pera kojot, 4. avgust 2020 13:04)

    # Link komentara

  13. U normalnim zemljama ovo se zove teroristicki akt i za ovako nesto dobrano se lezi u "bajbokani".
    (Dragan, 4. avgust 2020 12:54)

    # Link komentara

  14. Снимио сам на десетине оваквих текстова. Кад проба полиција да ме заустави, додајемо гас к бежим. На суду ћемо се доказивати.
    (СЕНОВИЋ, 4. avgust 2020 12:52)

    # Link komentara

  15. Cuo sam za ekipu iz Mladenovca koja to radi. Cesto sede na Knezovoj pumpi.
    (NR, 4. avgust 2020 12:51)

    # Link komentara

  16. Kako se to lagano resava, prosto ova vest bi kod ministra policije i rukovodioca autoputeva trebala da izazove samo sramotu a posle ostavke.
    (Boris, 4. avgust 2020 12:13)

    # Link komentara

  17. Upozorenje na mafiju, cuj molim te
    (Bole, 4. avgust 2020 12:05)

    # Link komentara

  18. Drugu se ovo desilo nocu u Madjarskoj, u kolima bila zena i deca.. naleteli na balone sa vodom na auto putu, pobacani u obe trake, par balona se podvuklo pod trap.
    Drugar stao, izvadio iz kola ozbiljan noz, izbusio balone i izvadio ih i nastavio put. Na sledecoj pumpi video slep sluzbu. Verujem da je duzina i sjaj seciva oducila da se pacovi ne pojave iz mraka da ponude pomoc.
    (bux, 4. avgust 2020 12:03)

    # Link komentara

  19. Dešava se i sledeće na autoputevima. Procene ko je u kolima (baba, deda, devojka, stranac), preteknu, pa krenu da zaustavljaju taj auto rukama, kao nešto je hitno. Ako nesrećni samarićanin stane, onda kreće određeni scenario. Ili jednostavno ukradu šta žele (novac ili ceo auto) i zbrišu, ili traže pozajmicu od naivaca uz neki zalog tipa skupocenog sata sa ruke i sl... Ukratko, ne stajati nikome ako nije policija. Koliko god ovo delovalo banalno, mnogima pali...
    (Vladimir, 4. avgust 2020 11:53)

    # Link komentara

  20. Ma, zovem odmah policiju, ne raspravljam ni sa kim...
    (bez oklevanja, 4. avgust 2020 11:35)

    # Link komentara

  21. Dobar pajser već imam u kolima,a sekirče kući,pa ću i njega da premestim u gepek, zlu ne trebalo. Čuvaj se besa poštenog čoveka!
    (na brdovitom balkanu, 4. avgust 2020 11:31)

    # Link komentara

  22. Ovakve prevare se dešavaju i u drugim zemljama, nije ovo naš specijalitet. Mom kolegi iz Španije se desilo jednom na autoputu u Španiji. Pazite se na odmorištima.
    (Slobodan, 4. avgust 2020 11:31)

    # Link komentara

  23. Ima i drugi scenario. Prate firmina kola, brendirana, zaustavljaju se ispred uz signaliziranje, mislis da ti je nesto otpalo.. Izlaze dvojica bez vratova i kazu ti da imaju problem sa svojim kolima i da im treba pomoc, nestalo im goriva, zatim izvade kantu i istoce ti rezervoar na sred druma (ovo se dogodilo posle Laste na izlazu iz BGa 2019 godine) i da im das neki dinar posto su ogladneli. Verujem da BG policija zna za ovu grupu ali isto verujem da ta grupa nije uhapsena do sada!
    (MilosNis, 4. avgust 2020 11:16)

    # Link komentara

  24. to se radi i prepricava od 80ih. Naravno da se zna ko sta radi, kod nas nema takvih da nekome fizicki naude, sipanje ulja na putu jos nisam cuo , ali da cupnu zicu , zeznu gumu na parkingu ili pumpi tog ima redovno. To rade samo turcima i biraju one bez dece. Sa policijom piju te kafe i druge napitke tako da nema smisla kompromitovati sebe i ispravljati mrtvom magarcu onu stvar. Toga ima u svakoj drzavi koja ima ovakav traznit. Ko ima za cesta putovanja autom ima i za dobru polisu osiguranja, a ko ne plati na mostu, zna se ,ćuprija ga ceka...
    (zex, 4. avgust 2020 11:06)

    # Link komentara

  25. Uf jaka stvar. Da vidim kako će da me natera da mu platim nešto što ne želim. A i osnovna je stvar da prvo pitaš za cenu nečega što ćeš dobiti od drugog lica.
    (Placebo, 4. avgust 2020 10:55)

    # Link komentara

  26. ovo je kao u najgorim africkim zemljama ili apokalipticnim filmovima poput pobesnelog maksa! i pokazuje na kom stupnju smo kao narod i kao drzava. ako ovaj problem ne mozemo da resimo kao drzava, onda realno ne zasluzujemo i da postojimo.
    (bot-antibot, 4. avgust 2020 10:46)

    # Link komentara

  27. Srbija je jedna jako primitivna, zaostala i cudna zemlja. Jako mi je zao sto sam rodjen u njoj i na neki nacin osudjen da zivim u njoj. Mi imamo drumsku mafiju (da je volje, bili bi pohapseni svi u jednom danu), lopove koji kradu ograde na AP, kablove na pruznim prelazima, sine... Kod nas se na svim granicama ceka u kolonama, kamioni cekaju danima. Putevi su nam ocajni (sem ovih par novih AP), gradske ulice jos gore. Malopre se vozim od Trosarine do dusanovacke poste i neverovatno je kad se obrati paznja, koliko je put neravan, iskrpljen, da jedva sedim u kolima. O bicikliranju da ne govorim. Voze se krsevi koji toliko cade, da se na par sekundi ne vidi put. Svi od ranije poznati policiji prave nova krivicna dela i dalje se upoznaju sa policijom i nista vise od toga. Kriminal vlada na sve strane. Selo je zapostavljeno, vazduh nam je zagadjen, reke prljave i smrdljive, smece je svuda... I jos mnogo bolnijih stvari, koje se ne pominju u Srbiji.
    (Nikola, 4. avgust 2020 10:43)

    # Link komentara

  28. Ljudi, nemojte putovati nigde, opasnost vreba sa svih strana. Zatvorite se u kuće i slušajte predsednika!
    (Ahtung, 4. avgust 2020 10:40)

    # Link komentara

  29. Voleo bih da se desi nekom politicaru. Jer jedino tako moze da se nesto pokrene. Kakvi mozgovi majko moja. Ja bih to na robiju sa ubicama pa neka se procuje.
    (petar, 4. avgust 2020 10:37)

    # Link komentara

  30. Mogu li pistolj da prevare?
    (Kramp, 4. avgust 2020 10:31)

    # Link komentara

  31. Lepa reklama za Srbiju. Sva sreća Kinezi ne dolaze kolima. Jednom poslovnom čoveku iz Zagreba su ukrali ganc nova kola u Beogradu ispred hotela usred bela dana u roku sat vremena kad je parkirao i nikom ništa. Mafija je povezana sa strukturama i možeš samo da plačeš jer oni dele plen.
    (drumski razbojnici, 4. avgust 2020 10:24)

    # Link komentara

  32. Znaci na nasim auto putevima scene iz "Pobesnelog Maksa"???
    A policija?
    (Provansa, 4. avgust 2020 10:23)

    # Link komentara

  33. Svake godine obnavljam članstvo u amss. U slučaju bilo kakvog problema, ne izlazim iz kola, zovem policiju, amss, a i auto mi je još u garanciji, zovem i njih.Zaključaš se u auto i zoveš.Uvek nosim 3 telefona sa sobom!
    (ništa ne prepuštam slučaju, 4. avgust 2020 10:22)

    # Link komentara

  34. A figurativno receno da budes deo takvog pokusaja ubistva, nekom srecom prezivis i roknes te razbojnike... Da li se racuna ubistvo iz samoodbrane ili cemo mi da odgovaramo ni krivi ni duzni? Pa posle prava da trazimo na protestima, ili ce drzava jednom uraditi nesto kako treba i zastititi nas od raznoraznih mafija i huligana
    (Miki, 4. avgust 2020 10:16)

    # Link komentara

  35. policija u kafani
    kamere ne rade
    srbija
    (pravii delija veran je ko pas, 4. avgust 2020 10:16)

    # Link komentara

  36. Ako ovo nije terorizam ne znam sta je...
    (lolcina, 4. avgust 2020 10:13)

    # Link komentara

  37. El mi imamo miliciju?
    (C i n i k, 4. avgust 2020 10:12)

    # Link komentara

  38. Prava policija bi uhapsila 20 ljudi i objavila da je akcija uspešno zavrsena.
    (De, 4. avgust 2020 10:09)

    # Link komentara

  39. Samo u Srbiji se na "drumsku mafiju" (ili bilo koju drugu) upozorava, a svuda u svetu se hapsi. Mafija je privredna grana, šta li?
    (Oxym..., 4. avgust 2020 09:51)

    # Link komentara

  40. Da li je ovo moguce? Nikad nisma cuo za tako nesto.
    (Bane, 4. avgust 2020 09:51)

    # Link komentara

  41. Nije ni cudo sto smo crna rupa Evrope! Ej, znaju da se neko bavi ovakvim stvarima, da neko moze da pogine zbog budala I oni samo kazu pazite se!!?? Gde je policija i zasto ne patrolira tamo dan I noc dok ne nadje te koji to rade I onda ih tuzilastvo osuda za ugrozavanje bezbednosti I potencijalno zivota??
    (Nemac po osecaju, 4. avgust 2020 09:50)

    # Link komentara

  42. Drumska mafija hara putevima... 21. vek, Srbija u doba SNS-a...
    (Marko, 4. avgust 2020 09:49)

    # Link komentara

  43. Kao neko ko relativno dosta vozi po Srbiji, ali i regionu, odgovorno tvrdim da ovog nema nigdje u regionu, samo na srpskim putevima. Žalosno...
    (gloria, 4. avgust 2020 09:48)

    # Link komentara

  44. Pa ovo je jezivo, to nije pokusaj prevare - to je pokusaj ubistva!!
    (putnik, 4. avgust 2020 09:44)

    # Link komentara

  45. Prema ovom sto sam procitao ovo nisu prevare vec pokusaji ubistva,terorizam....kako god,kakvi mozgovi zive medju nama,strasno.
    (Sef svemira, 4. avgust 2020 09:42)

    # Link komentara

  46. Imaju podršku policije, od 50 do 100 evrića u džep povremeno policajcima Naravno, tužioci i sudije uvek plaćaju pola cene servisa svojih auta, a ne pogledaju u kanal ispod auta da provere gde im je iscurio integritet...
    (Dragoslav, 4. avgust 2020 09:39)

    # Link komentara

  47. Pa gde je sokolovo oko, kamere na putu i ostalo, sluze samo da jure narod.
    (kro-manjon, 4. avgust 2020 09:37)

    # Link komentara

  48. Не знам за вас али мени ово не делује као превара већ покушај убиства са предумишљајем...Осуди једног 20 година и никад више неће било коме пасти на памет да ради нешто овако.
    (☢ Иду дани...☢, 4. avgust 2020 09:35)

    # Link komentara

  49. Ako se laž, prevara i krađa generacijama neguju kao vrednost, sposobnost, inteligencija onda je teško da se te “vrline” iskorene.
    (ološ, 4. avgust 2020 09:35)

    # Link komentara

  50. Srbija, balkanska hajducija...
    Inace, i kad se obratiti policiji, oni ce vas uputiti na slep sluzbu i servis koji ce to "najbrze i najpovoljnije" da odradi, jer su u dilu.
    (Sumljivi licimur, 4. avgust 2020 09:33)

    # Link komentara

  51. Naravoucenije, ako mi se desi bilo sta, a prva osoba koja ponudi pomoc dobice krstasti kljuc za tockove u glavu uz obrazlozenje "ovoga mi krsta" naucicu te pameti.
    (Aca, 4. avgust 2020 09:32)

    # Link komentara

  52. А кад се дешава већ годинама, да ли се можда држава, полиција бавила тиме да спречи то, да смисли нешто да заштити народ, свој, страни, од лопова који вам угрожавају и живот? За нас су афричка племена цивилизација.
    (glisa, 4. avgust 2020 09:30)

    # Link komentara

  53. Nije baš za smrtnu kaznu, ali jeste za debelu robiju. I to za sve učesnike, od onih koji postavljaju prepreke, pa do "majstora" u servisima. Jer takvim radnjama dovode vozača i putnike u smrtnu opasnost. To nije mafija, već su to drumski razbojnici. Kada. bi za primer kaznili makar jednu ovu bandu (15-20 godina robije), uključujući i konfiskaciju nazovi servisa, brzo bi se iskorenili.
    (kozar, 4. avgust 2020 09:29)

    # Link komentara

  54. Prvog razbojnika kog uhvate 10 godina robije zbog ugrozavanja zivota, cak i vise, ljudi putuju sa decom..
    (mitar, 4. avgust 2020 09:26)

    # Link komentara

  55. Niko ne može da me ubedi da policija, pogotovo lokalna, ne zna ko se ovim bavi.
    Ovo je uigrana priča na više nivoa.

    U svakom slučaju, ostaje nam da sami čuvamo sebe i svoje porodice. Tako je uvek i bilo.
    (Rapidograf, 4. avgust 2020 09:24)

    # Link komentara

  56. Ne samo na autoputu, svuda. Vrebaju strance i mlade vozace sa boljim kolima. Cesto su to tipovi koji ispijaju kafe po pumpama i posipaju ulje ili buse gume i tako dalje.. Policija ne reaguje, i da reaguje, sud ne reaguje. Prakticno jer nema dokaza.. Pazite se i uplacujte osiguranje godisnje pomoc na putu amss 2.500 dinara za Srbiju i inostranstvo, ja sam jedne godine iskoristio 3 puta a 3 godine pre toga ni jednom eto, makar slepanje. A prevarantima bi sudio kao za pokusaj ubistva!!!
    (stefan cerak, 4. avgust 2020 09:24)

    # Link komentara

  57. To su pokušaji ubistva. Masovnog.
    (Simon, 4. avgust 2020 09:22)

    # Link komentara

  58. Ovo kao u mad max-u 😆
    (Marko, 4. avgust 2020 09:20)

    # Link komentara

  59. Namerno prosipanje ulja na auto putu da se izazove nesreća? To nije prevara, to je teško krivično delo pokušaj ubistva !
    (LazarvS, 4. avgust 2020 09:19)

    # Link komentara

  60. I sto milicija ne reaguje?
    Da nemaju i oni deo kolaca?
    (kiza, 4. avgust 2020 09:19)

    # Link komentara

  61. Svi znaj sve, ali niko nista ne preduzima.
    (Delija, 4. avgust 2020 09:16)

    # Link komentara

  62. Pa zasto drzava ne ucini nesto povodom toga, da zastiti vozace, a ne da gleda kako da ih "odere" sto vise raznim kaznama i kontrolama. Kako je moguce da se ne zna ko postavlja te " zamke" na auto putu, ko udje , mora i da izadje sa auto puta ili jos uvek postoje " rupe" kuda mogu ti kriminalci da prolaze? Gde su te silne kamere, koje su to slep sluzbe..., sve to moze da se otkrije, naravno ukoliko postoji volja kod nadleznih
    (Milan, 4. avgust 2020 09:16)

    # Link komentara

  63. Iste sekunde zvati policiju a oni ce znati sta da rade sa tim hostaplerima
    (Odmah 192, 4. avgust 2020 09:15)

    # Link komentara

  64. Pa hapsite stoku i potužujte za pokušaj ubistva.
    (Goran, 4. avgust 2020 09:12)

    # Link komentara

  65. Moj brat i njegovo malo dete su poginuli jer su naleteli na mazut u krivini. Na njihovu nesreću umesto da izlete sa puta u jarak udarili su u kamion koji je naišao iz drugog smera.
    Policija i sud naravno nisu imali dovoljno dokaza da to deklarišu kao ubistva iako je svima bilo jasno šta je u pitanju.
    Država naša...
    (Usput, 4. avgust 2020 09:11)

    # Link komentara