1. Problem bivših komunističkih država je što su državnu imovinu ugrabili bivši komunisti i to oni važniji i uticajniji drugovi, bivši direktori preduzeća. Sem toga sudbene vlasti u tim državama su većinom katastrofalne i korumpirane i pravna država slabo funkcioniše, zakoni su slabe kvalitete mada su morali da ih usklađuju sa zakonima EU. Ima časnih i stručnih ljudi i među komunistima ali mnogo je kvarnih. Dugo se radilo i još se radi po komunističkim običajima (partijske veze i uticaj, članstvo u partiji, poslušnost vrhu partije, nameštanje poslova, uzimanje provizije za državne nabave, pogodovanje svojima, zapošljavanje svojih i sl.). Narod nije u startu tražio masovne smene već su se bivši komunisti samo preobukli u demokrate a pobrelemi su ostali isti. Ali rešiće se i to samo narod je umoran jer predugo traje.
    (ceo rasni vek generacije, 10. jul 2020 20:56)

    # Link komentara

  2. Balkansko leto?
    (vagabondo, 10. jul 2020 20:42)

    # Link komentara

  3. Sve ovo se radi sa ciljem stvaranja okosnice Berlin-Bec-Bosna-Bugarska-Bagdad-Basra. Pod milim bogom nista se nije promenilo u "Evropi" jos od vremena Bizmarka. Nepristrasni posmatrac moze tacno da prati obrise buduce nemacke kolonije na Balkanu, kako se proteze preko Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Sandzaka, Severne Albanije, Kosova, Severne Makedonije, Juzne Bugarske pa sve do Bosfora, odakle preko Anatolije stize do naftnih polja u Iraku i na Arapskom Poluostrvu. Taj pomahnitali, iracionalni, nedosanjani dvovekovni imperijalni san o nemackoj suprematiji u evroazijskom prostoru ponovo se povampirio, nije ga sprecila ni katastrofa nemackog naroda u Prvom ni kataklizma u Drugom Svetskom Ratu, i ponovo ceka neki novi glogov kolac koji ce iznova morati da ga vrati u sarkofag. Zato, i samo zato, bilo je potrebno etnicki fragmentirati i dici u vazduh Jugoslaviju; zato, i samo zato, bilo je potrebno etnicki ocistiti Srbe iz Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Kosova i Makedonije; zato i samo zato Makedonci vise ne poseduju svoju sopstvenu drzavu, i zato i samo zato Bugari vise ne smeju da postave svoju zastavu na svoju sopstvenu teritoriju. Sorry, bratko, Nemacka je bacila sapu na tvoju lepu zemlju, i ti tu ne mozes apsolutno nista, osim da se selis u Nemacku i tamo skontas kao belo roblje svetskog neoliberalizma.
    (DEDA CVETKO, 10. jul 2020 20:21)

    # Link komentara

  4. Sva sreca pa kod nas sve mirno
    (Core1984, 10. jul 2020 20:04)

    # Link komentara

  5. Истовремено и код нас и код Грка и код Бугара? Занимљиво.
     (Јабучило, 10. jul 2020 19:35)

    # Link komentara

  6. Vrlo slicno kao kod nas. Zabavno leto i jesen nas ceka
    (Nele, 10. jul 2020 19:02)

    # Link komentara

  7. Čekajte, u Bugarskoj postoji državni tužilac koji hapsi ljude iz vlasti? Šta sve neću pročitati. Šta je sledeće, zemlja je ravna ploča?!
    (Siniša brejnstormer, 10. jul 2020 18:51)

    # Link komentara

  8. Evropska unija? Nasa buducnost?
     (Shamu, 10. jul 2020 18:40)

    # Link komentara