1. Dovodjenje tako velikog broja vojnika na ulice Vasingtona bi moglo da se protumaci kao objava rata gradjanima koji protestvuju i nikako ne bi dovela do smirivanja strasti vec bi imala kontra efekat. Jos jedan u nizu dokaza da Tramp uopste ne razume poziciju u kojoj se nalazi, kao i cinjenicu da nije kompetentan da vodi jednu drzavu kao sto je SAD. To sto on predlaze bi dovelo do ivice gradjanskog rata unutar SAD, i ti njegovi generali bi morali jednog dana da odgovaraju za tako nesto. Sreca pa nisu beskicmeni mutavci kao nasi pa su na finjaka odbili naredjenje, inace se ne bi dobro zavrsilo, pogotovo uzimajuci u obzir kolicinu naoruzanja u rukama populacije.
    (Balans, 7. jun 2020 16:03)

    # Link komentara

  2. Vidim da mnogi ne razumeju iako je izvrsna vlast u SAD u rukama u predsednika, postoje formalni i neformalni faktori kontrole. Iako on jeste glavnokomandujući, američki generali (kojih uzgred ima koliko i naših, i svi imaju ratno iskustvo), imaju određena komandna ovlašćenja. To je bukvalno igra uticaja.

    S druge strane, general Majli shvata da američka vosjka nije skup visokih manekena u novim uniformama i sa nekorišćenim puškama koja je tu da "zastraši". Njihova vojska tamo ne bi bacala suzavac, ne bi tukla, ne bi hapsila, nego bi pucala. A za to stvarno još uvek nema razloga.
     (Reziel, 7. jun 2020 11:30)

    # Link komentara

  3. Ако је, као што пише у тексту, овај генерал прво разговарао са представницима демократа а затим одбио захтев легално изабраног председника, онда се овде ради о државном удару и покушају да се Трамп смени на улици. При томе, у С.А.Д. се у рукама цивилног становништва налази 200 милиона комада ватреног оружја, а од тога је бар 80% у рукама Трампових бирача. Ако и они масовније изађу на улице, а већ су почели у неким градовима, биће занимљиво.
    (Станоје темпирач, 7. jun 2020 10:25)

    # Link komentara

  4. Kao što mnoge stvari uopšte ne razume, Trump uopšte ne razume zbog čega ljudi protestuju.
    (Keke, 7. jun 2020 09:53)

    # Link komentara

  5. Generali odbili zahtev predsednika Amerike (?!?) . Zamislite sta bi se desilo generalima nase ili slicne "demokratske" drzave da odbiju svog predsednika . i onda svet da kaze da je Amerika nedemokratska drzava ... ncncnc .
     (deset s lukom, 7. jun 2020 09:53)

    # Link komentara

  6. Amerika se sa trampom pretvorila u državu tri sveta.

    Prvi pokazatelj bio je kad je zaposlio zeta i ćerku i ostalu familiju u Belu kuću.

    NEpotizam afričko-azijskih razmera.
    (Knox, 7. jun 2020 09:13)

    # Link komentara

  7. Zamišljate da bi ovako nešto moglo da se desi kod nas?
    (Imagine, 7. jun 2020 09:07)

    # Link komentara

  8. Ako je to demokratska zemlja, onda ne vidim da se setnjom do crkve, sa biblijom u rukama, salje bilo kakva losa poruka. Nije bilo izrugivanja nikome i nicemu. A pravo na vjeroispovijest ima imaju i predsjednik i visoki zvanicnici vojske. Prije bih rekla da je to zemlja velikog broja ludaka koje je veoma lako vrbovati na zeljenu stranu.
     (Olja, 7. jun 2020 09:05)

    # Link komentara

  9. ovo ce nalazost svuda da se desi, ako krene drugi talas. sad smo na 6miliona zarazenih od 7 milijardi. ako predjemo 60miliona eto ti anarhije u celom svetu
     (Simke, 7. jun 2020 08:50)

    # Link komentara

  10. Ko je kriv Trampu kad nema Vulina?
     (matori 2, 7. jun 2020 08:41)

    # Link komentara