1. Opa! To znači da ga optužuju za ubistvo sa umišljajem - da je hteo i imao nameru da ga ubije (ali ne i da je to unapred planirao, inače bi bilo prvog stepena).( john)

    Netacno - polovicno do netacnosti....

    Namjeran ali bez predumisljaja (planiranja), namjera ne da ubije nego da povredi ali bez ikakvog obzira prema ljudskom zivotu i izuzetna indiferentnost prema ljudskom zivotu. Sto su sve elementi krivicnog dela i u ovom slucaju cini se nisu tesko dokaziva. Ali Tramp je nedavno dao pomilovanje ratnom zlocincu, i ovo mu sigurno tesko pada...
    (pravnik, 3. jun 2020 23:32)

    # Link komentara

  2. Тешко да ће сва четворица добити заслужену казну, ова тројица која нису ништа учинила да га спрече да не убије Флојда....а убица најстрожије предвиђену!
     (mlekadžija, 3. jun 2020 23:25)

    # Link komentara

  3. Dogadjanje naroda!
    (Cubrilo, 3. jun 2020 22:14)

    # Link komentara

  4. Antifa pobedila.
     (Pelcujte Nola, 3. jun 2020 21:57)

    # Link komentara

  5. Neka ga osude i na minimalnu kaznu ali neka ga stave u običan zatvor. Gora kazna mu ne treba.
     (absolutezero, 3. jun 2020 21:43)

    # Link komentara

  6. "Derek Čovin će se sada suočiti sa optužbom za ubistvo drugog stepena"

    Opa! To znači da ga optužuju za ubistvo sa umišljajem - da je hteo i imao nameru da ga ubije (ali ne i da je to unapred planirao, inače bi bilo prvog stepena). Kazna (u Minesoti) je zatvor do 40 godina.
    Naravno, pod uslovom da ga i osude. Mada, obzirom na sve, verovatno i hoće. I optužnicu su promenili sa trećeg stepena na drugi pod pritiskom "događaja"... (ubistvo trećeg stepena je, tamo gde postoji, ubistvo bez umišljaja, sa kaznom do 25 godina)
    (John, 3. jun 2020 20:52)

    # Link komentara