1. Odluka o razaranju Jugoslavija je doneta kad je zaustavljen brod za vreme rata u Vijetnamu, brod je zaustavljen od strane USA mornarice blizu obale Vijetnama pun oruzja iz Kragujevca. SFRJ je bila na listi 26 zemalja neprijatelja Amerike. Svi separatisticki pokreti su tad podrzani, ne samo Albanski, vec Slovenacki, Hrvatski, Makedonski, Muslimanski, Crnogorski itd. Ako ne znate Jugoslavija je izvozila u Aziju i Afriku oruzje, na osnovu toga su nase firme posle oslobodjenja tih zemalaj od Engleza, Francuza dobijala povoljne ugovore za nase gradjevinske firme, nase banke, uostalom tako je Tito obezbedio Zelezari Smederevo rudnike u Angoli, Namibiji takodje naftne busotine za NIS.
  Prema tome, nista oni nisu sami uradili, oni su mogli sami uraditi koliko i 1998, 1999te, tj toliko da ne mogu nista sami.
  (seljadin, 29. maj 2020 14:36)

  # Link komentara

 2. nemaju oni vise podrsku amerike a koliko vidim da su blumberg i ostali igraci koji su najvecim delom finansirali demokratsku stranku poceli da prenose bogatstvo u kinu, tako da je jasno da ti kojima se oni nadaju tesko da ce ponovo doci na vlast ...
  (lord, 29. maj 2020 14:01)

  # Link komentara

 3. Oni su prvi i jedini uspeli da stave NATO alijansu u svoju korist ,oni nisu majstori nego velemajstori koji su partiju poceli 1981 a zavrsili je matom 2008 a sve sada sta igraju je ugovorena partija sa SAD
  (Uprostoru Uvremenu, 29. maj 2020 13:30)

  # Link komentara

 4. Nazalost takvi kao vi su i danas predstavnici Srbije u svetu.Pocetkom 1990 ste se svi vi preobukli u vajne Socijaliste a onda ste svoju decu postavili u sve moguce poluge vlasti i sada nam pravite analize .Upravo ste vi Sojilalisti direktni ucesnici svih politickih ubistava i privatizacija.
  (milan, 29. maj 2020 13:15)

  # Link komentara

 5. > diplomata i ambasador

  I bivsi ministar spoljnih poslova, u dva mandata.
  (Lepi, 29. maj 2020 13:07)

  # Link komentara

 6. Kakv god da bude ishod izbora u Americi, nema podele i nema nezavisnosti Kosova, jer Srbija možda i nema neku naročitu budućnost, ali oni su još neuporedivo puta gori od nas, tako da kako vreme bude prolazilo biće im sve teže, a međunarodne okolnosti se menjaju, Rusija i Kina su sve jače, pa američki hegemon više neće moći nikoga da bombarduje.
  (Posejdon, 29. maj 2020 12:47)

  # Link komentara

 7. Njima su drugi napravili državu pa i nemaju baš mnogo izbora.
  Možda do Klintonovog postave i spomenik Trampu kako bi mu se dodvorili.
  A na spomenik čekaju Olbrajt, Klark, Voker ....
  (Aleksandar, 29. maj 2020 12:29)

  # Link komentara

 8. pa kad.niste do sada na svojoj kozi osetili necete nikada.
   (strucnost ispred politike, 29. maj 2020 12:27)

  # Link komentara

 9. Njih niko nista ne pita, kako uncle Sam svirne oni igraju, bez greske prate takt...
  (Cika Sem, 29. maj 2020 12:18)

  # Link komentara

 10. Diplomata sa velikim D. Stara skola koje vise nema - steta.
  Ne zanima me u kojoj eri je bio diplomata , pisem o profesionalizmu.
  (sima, 29. maj 2020 12:16)

  # Link komentara

 11. Meni su zaista sjajna ova razmišljanja. Mi i dalje posmatramo političku i društvenu scenu dole kao plemenski organizovanu primitivnu zajednicu koja samo teži jednom cilju, a zasnovano samo na mržnji prema Srbima. Nikako da shvatimo da nezavisnost Kosova je za njih završena stvar o kojoj uopšte ne razmišljaju. Što na žalost realno i jeste. Takođe, i tamo postoje političke stranke sa idejama i ciljevima koje su sukobljene i postoji borba između njih. Ne razmišljaju oni o Srbiji, Vučiću ili ne daj bože o Đuriću ili Vulinu. Dok to ne shvatimo nema šanse da mi nešto postignemo.
  (dragiša, 29. maj 2020 12:15)

  # Link komentara

 12. Igrati "dvostruku" igru to je i bivsa YU skola, a izgleda da Albanci nesto od toga su naucili.
  Ako je to igra onda i u igru je dozvoljeno i sasvim normalno da akteri igraju na dvostruku,trostruku, cak i na visestruku igru jer cilj je pobjeda nad protivnikom. Sto se tice politike i diplomatije, citao sam da tu je dozvoljeno sve, cak i jednostruka igra, ali nisam cuo da bilo koja drzava svijeta, bilo koji narod svijeta igra tkz "jednostruku" igru. Cak i medju najboljim prijateljima(medju drzavama i narodima) ne tece 100% bistra voda, ima tu koji interes, bojaznost...a to jo dovoljno da se medju tim "prijateljskim drzavama i narodima,igra bar dvostruka igra.
  (Mujo11, 29. maj 2020 12:14)

  # Link komentara

 13. Nije to igra, to je strategija.
  (Mamer N'goj, 29. maj 2020 12:07)

  # Link komentara