1. Sve je u prirodi ogromno. Nego kako da se to reši. Jača punjenja, više raketa, bolje navodjenje i grupisanje, kako smanjiti cenu rakete, zaštitne gradonosne mreže i pokrivi, osiguranja, to su dobra pitanja. A to da je nešto ko atomska bomba, pa šta, izeš si posed. Budi čovek i osvoji ono što ti treba. A sa klimatskim promenama ne bih se kladio da će ovo ostati redak dogadjaj.
    (neko treba da promisli, 22. maj 2020 12:41)

    # Link komentara

  2. Tako je.Ljudski um ne može da pojmi ogromnu energiju koja se oslobađa u ciklonima.Dakle,ni da je objasni,razume,a kamoli kontroliše-a kamo li upravlja.Ne dovoljno poznajemo prirodne procese-ona nas kažnjava a mi se pravimo da "nema veze".Pozdrav.
    (Radivoj Kolarov, 22. maj 2020 11:49)

    # Link komentara

  3. Skoro svaki kumulonimbus, nevezano dal' je supercelija, u atmosferu oslobodi latentnu toplotu (prilikom kondenzacije i depozicije vodene pare) u kolicini koliko se ~ oslobodi od detonacije term. bombe. I to je samo jedan oblak, a zamislite koliko energije se oslobodi u skupini takvih oblaka u jednom ciklonu koji ima razmere od 1000+ km. Kad god pomislite kako maleni covek moze da sprecava grad ili bilo sta u prirodi, setite se ove cinjenice.
     (miki, 22. maj 2020 10:18)

    # Link komentara