1. u hrvatskoj se pocelo sa mjerama rano, u tome je glavna stvar. dosta se napravilo identifikacijom i pracenjem kontakata zarazenih. takodjer, nije bilo vecih problema s ljudima koji krse pravila i vecina je disciplinirana. inace, nek nam je svima sa srecom, i s virusom i s ekonomskim posljedicama
    (komsija, 4. april 2020 19:36)

    # Link komentara

  2. (Nenad, 04. april 2020 16:31)

    Kod nas je prvi slucaj zabilježen 25.02 A naši su dvadesetak dana prije poceli s testiranjem i jako ranu uveli mjere sigurnosti. Mislim da naš stožer radi dobro. Hrvatska je mala i od svakog zaraženog pronašli su sve kontakte, zato imamo mali broj zaraženih.
     (as, 4. april 2020 16:55)

    # Link komentara

  3. Kao Kardiologa koji radi u njemackoj , sram me kad citam Vas komentar! Jos se prodajete ko internist bez trunke srama! Koliko bolestan covjek mora biti da takve lazi pise u ovom vremenu!!!!! Komsijama u Srbiji zelim sve najbolje i pobjedit cete zlo zvano Corona!!!!!!
    (Marko, 4. april 2020 16:51)

    # Link komentara

  4. Ovo je pošast, a ne natjecanje-stičem dojam po nekim komentarima da pojedinci ne shvaćaju na dobar način. Srbima želim svako dobro i što manje novozaraženih i umrlih i što veći broj ozdravljenih.
    LP iz Zagreba
    (roko, 4. april 2020 16:34)

    # Link komentara

  5. Tamo nesto ne stima sa brojkama. Verovatno ne testiraju mnogo. Sto se tice broja umrlih, verovatno je kao i u Nemackoj. Nisu testirali one koji su umrli pre nego sto su i stigli da ih testiraju. Ovako se stice utisak da su njihovi lekari i zdravstvo najbolje na svetu, sto je daleko, daleko od istine. Posto radim kao lekar internista u Nemackoj i u direktnom sam kontaktu sam problemom virusa, mogu da kazem da nemacko ministarstvo zdravlja i bolnice uopste nisu pripremljeni (osim broja respiratora i kreveta na intensivnim odeljenjima) za ovo. Spolja se stice privid da znaju sta rade, ali su u sustini poprilicno pogubljeni i sve sto rade prvo propustaju kroz prizmu novca (cak i u ovom momentu), pa tek onda pokusavaju da nadju neku dobrobit za pacijenta. Mi lekari i sestre smo tek na trecem mestu. Donose se neke odluke koje direktno mogu da dovedu do zaraze personala. Ja se samo nadam da ce kad se sve ovo bude smirilo neko za to da odgovara.
     (Nenad, 4. april 2020 16:31)

    # Link komentara

  6. Mnogo bolja situacija nego kod nas uprkos blazim merama koje sprovodi hrvatska vlada. I te brojke dodatno dobijaju na vaznosti kad se uzme u obzir 3 hiljade vise uradjenih testova u odnosu na Srbiju! Negde gresimo...
    (Umbro, 4. april 2020 16:16)

    # Link komentara

  7. Bogami mi se dobro držimo, ako nas ne lažu.
     (www, 4. april 2020 15:37)

    # Link komentara

  8. 119 oporavljenih ... danas samo 47 zarazenih a preko 500 testova... ponosan sam na rad nasih strucnih sluzbi ...
    (mate, 4. april 2020 15:26)

    # Link komentara

  9. Hrvatska je primjer kako se ovo trebalo napraviti.

    Drze sve pod kontrolom, broj oboljelij pada, 120 ozdravljenih. Po svim brojkama su bolji od Srbije....
    (Tomislav, 4. april 2020 15:08)

    # Link komentara