1. Шта су "Атеисти Србије"?
    (Ђенерал, 29. mart 2020 23:33)

    # Link komentara

  2. Da li je moguće da baš niko od pravoslavnih vernika, običnih ljudi, ne misli svojom glavom i da slepo sluša sveštenike u ovoj situaciji.
    Nešto mi to ne liči na naš pravoslavni svet. Ipak nismo nikada bili fundamentalisti, fanatici... baš da Srbinu neki pop do te mere ispere mozak, to mi je neverovatno.
    (Beograđanin, 29. mart 2020 23:26)

    # Link komentara

  3. Nevezano za ovo saopštenje, mržnja i isključivost kod ateista je na nivou mržnje i isključivosti najvećih verskih fanatika.
    (only fools and horses, 29. mart 2020 22:34)

    # Link komentara

  4. Nikada, ali NIKADA nisam imao simpatije za nadobudne liberale/ateiste koji po komentarima leče komplekse na religioznim ljudima, ismevajući njihova ubeđenja - što je za deklarisane liberale, priznaćete, jako licemerno.
    Međutim, nadam se da je jasno da pričešće u ovim okolnostima može ili da sačeka ili da se promeni procedura. Crkveni kanoni su kroz istoriju menjani zbog mnogo manjih razloga, poprilično svetovnih. Kada vladika bez naročitog razloga može da aminuje venčanje u vreme posta, može valjda i ovde da se nađe neko rešenje. Zajedništvo je valjda više duhovna kategorija nego fizička, i svesti to na deljenje kašike mi, oprosti Bože, deluje jako plitko. Da, deljenje kašike pomaže čoveku naviknutom na materijalno da shvati zajedništvo, ali to je samo alat, a ne ni svrha ni suština.
    Čovekoljublje je jedna od najvećih hrišćanskih vrlina, a šta je čovekoljubnije od čuvanja života - i svog, i svojih bližnjih, i doktora koji rizikuju svoj život i život svojih najmilijih zbog svih nas? Testiranje vere na ovaj način mi, oprosti mi Bože, deluje više hazarderski, a manje hrišćanski... Jedno je ne plašiti se smrti i bola, drugo je biti neodgovoran.
    (Žika nbg, 29. mart 2020 21:32)

    # Link komentara

  5. Ne podrzavam ateizam, ali ove ateiste bogami podrzavam.
    (DEDA CVETKO, 29. mart 2020 21:27)

    # Link komentara

  6. koliko vernika u Srbiji bi smelo sada da prizna da su ateisti u pravu?
    (Matija., 29. mart 2020 21:23)

    # Link komentara

  7. Ateisti, gledajte svoja posla.
    (Pera, 29. mart 2020 21:07)

    # Link komentara

  8. Причешће је лични чин и избор сваког појединца. Нико никога не може натерати да се причести (на начин који је вековима уобичајен), па ни сам Патријарх. Ја сам се причестио у Саборној цркви, управо код Патријарха Иринеја, и милом Богу хвала, нисам добио никакву болест (као што нисам ни деценијама уназад). Питање Атеистима Србије је: откуд толико заражених у земљама у којима се људи не причешћују као у Српској православној цркви? Господо атеисти, баш ви ширите панику и мржњу према верницима и СПЦ. Размислите мало о својој острашћености.
    (Jim, 29. mart 2020 20:52)

    # Link komentara

  9. U ovoj izjavi je sve korektno rečeno.
    (Marko, 29. mart 2020 20:44)

    # Link komentara

  10. Odakle tolika mržnja...
    (Nadezda Spasic, 29. mart 2020 20:42)

    # Link komentara

  11. Dragi Ateisti, ne moz' obe strane. Ili Drzava moze da kontrolise rad religijskih organizacija te samim tim religijske organizacije imaju puno pravo na povratnu spregu uticaja na Vlast ili postoji razdvajanje Vere i Drzave te ih drzava ne moze oporezivati ili regulisati no samim tim verske organizacije gube pravo nametanja uticaja na Vlast. Ne moze se nesto Drzavno kontrlisati bez prava na ucesce u toj vlasti, to je bas nasuprot Ateizmu religija Velike Drzave.
    Crkva se bavi DUHOVNIM zdravljem, niti je naucno zasnovana niti je interesuje nauka i medicina. Sloboda veroispovesti garantuje svakom pojedincu da veruje (ili ne!) u sta bilo i tu veru slobodno upraznjava BEZ DRZAVNE (ili naucne) kontrole. Za vecinu veroispovesti stanje fizickog tela nije relevantno. Duhovno stanje, koje je strahovito ugrozeno u ova vremena im je vrlo vazno. Zato je trenutni odgovor Srpske Pravoslavne Crkve na ovu krizu 100% ispravan i nedodirljiv od strane Vlasti.
    (dusanmal, 29. mart 2020 20:37)

    # Link komentara

  12. Мржња према нашим грађанима који долазе из иностранства, мржња према нашој вери... људи, зар се тако лако продајете?
    (матори, 29. mart 2020 20:35)

    # Link komentara

  13. Имена? Ко је писао и подписао саопштење? Ајде атеисти, дајте да видимо ко сте?
    (DJ KRMAK, 29. mart 2020 20:25)

    # Link komentara

  14. Konacno!
    (Where is my sendvic?, 29. mart 2020 20:25)

    # Link komentara

  15. Колико мржње човече. Стварно немам ништа против атеиста, свако бирау шта ће да верује или не, али њихова нетрепељивост према верујућима стварно почиње да превазилази границе.
    (дабар, 29. mart 2020 20:23)

    # Link komentara

  16. Podržavam!
    (..Teista, 29. mart 2020 20:22)

    # Link komentara