1. Niko nikada vise nece napasti Rusiju.
    (Rocky, 29. februar 2020 10:51)

    # Link komentara

  2. Turska gubi kredibilitet I svacibe oci I postaje pijonir za pocetak sukoba. Ovo sto rade kako zele krse sva prava postojeca I samo zeli prijateöjstva kratka I korisna. Na kraj nece samo sa rusijom da se kace nego ce I sa Israel grcka kurdi rusi ameri it'd. Mora Malo da se smire
    (Andrija, 29. februar 2020 08:34)

    # Link komentara

  3. ovi neki koji navode da turska modernija od ruske vojske je isto kad bi rekli da je srpska vojska modernija od francuske, pa ta turska vojska u jednom danu izgubi 35 vojnika, i ne znam koliko tenkova i tehnike! ako je modernija sto kupuju ruski s 400!?
    (budo, 29. februar 2020 08:28)

    # Link komentara

  4. Početak kraja poslednjeg Erdoganskog carstva...i novi početak za Turski narod...
    (čovek, 29. februar 2020 08:23)

    # Link komentara

  5. Ove ni Prgavi Geda ne bi mogao razumeti. Prvo isutiraju NATO, da bi odmah zatim hteli ratovati protiv Rusije. Pri tom se zakrvili i s Izraelom i sa Sirijom i s Iranom... i naravno s Grckom. Jedino ako su sklopili tajni savez s vanzemaljcima... (Ah, da - ne stoje lose ni sa Srbijom.)
    (posteni janjicar, 28. februar 2020 23:03)

    # Link komentara

  6. Rasturise oni pancir ko od sale
    (sandokan, 28. februar 2020 22:59)

    # Link komentara

  7. Mi treba da gledamo nas skor sa regionalnim silama i da ne cackamo mecke.
    (Sofronije 2, 28. februar 2020 22:47)

    # Link komentara

  8. U Evropi postoje dve drzave koje nemaju prava na gresku u vojno-politickim odnosima sa Rusijom. Mislim da ce te dve drzave biti surovo kaznjene na prvi pokusaj ozbiljne konfrontacije sa Rusijom. Te drzave su naravno Turska I Nemacka. I jos jedna stvar, potpuno je neumesno uporedjivati armiju Rusije I Turske. To je isto kao kada bi uporedjivali armiju Irana i USA.
    (Dusan, 28. februar 2020 22:43)

    # Link komentara

  9. Slabo pratite vesti..Turci uništavaju Sirijce masovno superpreciznim oružjem i dronovima,,čak si uništili Pancir šetajući se iznad njega dronom(ima lep video)
    Pokazalo se OPET da ruska pvo ne valja ništa.a Ruska zaštita vredi kao truli orah.
    (najnovije vesti, 28. februar 2020 22:23)

    # Link komentara

  10. Sad mi jasno od koga smo pokupili ono...I opet će,i opet će...!
    (sendvičar, 28. februar 2020 22:22)

    # Link komentara

  11. Jedan od ratova je bio 1853. godine kada je Rusija unistila kompletnu flotu Otomanskog carstva u bici kod Sinopa. Odmah su se ukljucili Britanija i Francuska jer su se uplasili kolapsa Otomanskog carstva i pada Bosfora i Istanbula u ruske ruke. Na zalost, uspeli su da poraze Rusiju u dolazecem krimskom ratu zrtvujuci 300 000 vojnika.
    (Sevastopolj, 28. februar 2020 22:19)

    # Link komentara

  12. Vecina vas nema pojma o turkoj armiji vec komentarisete subjektivno. Turka armija je mnogo modernija od ruske, plus toga ista je u NATO. Rusi znaju to i nece smeti na napadnu tursku.
    (fornax, 28. februar 2020 22:11)

    # Link komentara

  13. U ratu izmedju Rusije i Turske , pobedila bi SAD
    (Dragan, 28. februar 2020 22:09)

    # Link komentara

  14. Grci trljaju ruke i pune gorivo. Ne može tako nešto niih da ne zakači. A zna se na koga će oni. Buknulo bi to mnogo šire.
    (dizajner, 28. februar 2020 21:24)

    # Link komentara

  15. Čudo jedno kako se Turska si NATO pakta kada joj treba pomoć, a kada joj iz NATO kažu da ne kupuje naoružanje ok Rusije onda su suvereni
    (Sale, 28. februar 2020 20:28)

    # Link komentara

  16. Kako sad? Zar nisu prijatelji?
    (Golemo, 28. februar 2020 20:18)

    # Link komentara

  17. Erdogane, ja jesam odvijec star, ali poslusaj moj sav(j)et: od tih 16 ratova, dobili ste OKRUGLO JEDAN, a i taj jedan (Krimski) dobili ste SAMO zato sto ste Englezima, Francuzima i Italijanima sluzili kao topovsko meso, kako ne bi morali oni da ginu. Svi do jednog od tvojih komsija (a i neki koji nisu tvoje komsije) navijaju za Ruse, ukljucujuci tu i NATO, kome ne pada na pamet da ratuje za tvoje turkmenske teroriste i Bakirove bosnjacke dzihadije. Turska jednostavno nije u istoj ligi sa Rusima i komicno je slusati i gledati to pateticno busanje bez pokrica. Ili, kako to lepo kazu gradjani nekadasnjeg Smederevskog Pasaluka: sut sa rogatim ne moze (mi probali, dobili po labiumu, nije islo). Pamet (ono malo sto ti ostalo) u glavu i tur uza zid i nema glava da te zaboli.
    (DEDA CVETKO, 28. februar 2020 20:13)

    # Link komentara

  18. Ja verujem da ako je neko želeo da napadne Rusiju,i ratuje protiv nje,sad ima odlične šanse...Kako i zašto?...Pa,ako rusija zarati sa turskom(rusija jeste jača,ali će morati da upotrebi dosta snage za taj rat),ruska zapadna granica ostaje potencijalno mesto za proboj,jer kad razmislimo zašto nato gomila snage na zapadnoj granici rusije,nekako polako sve postaje jasno i ima smisla...razvući ruse na dva velika fronta.Kroz istoriju su to mnogi i pokušavali,i uz velike gubitke sa obe strane,nisu uspeli..ali,ne mora da znači da ne postoje ljudi koji to ne bi želeli opet,u nadi da su naučili lekcije iz prošlosti i da sada mogu da slome rusiju..Rusija,kao nuklearna sila,to sigurno neće dozvoliti...tako da,ko se bude igrao napadom na rusiju,ceo svet vodi direktno u strašnu katastrofu kao nikada do sada..nadam se da nema takvih ludaka...a opet,svi smo u medijima videli da postoje izgradjeni bunkeri za elitu u slučaju nuklearnog rata,tako da,sve je moguće...strada nedužan narod,kao i uvek.
    (Dušan, 28. februar 2020 20:06)

    # Link komentara

  19. Dobro bi bilo za promenu ozbiljno pricati o sansama u tom potencijalnom sukobu. Prvo, Turska je NATO drzava na cijoj se teritoriji nalaze americke nuklearne bombe, tako da ruski nuklearni udar ne dolazi u obzir.
    U konvencionalnom sukobu, Rusija nije u stanju da porazi Tursku. Turska ima moderniju avijaciju od Rusije, ciju udarnu snagu cine modernizovani F-16. Rusija ima nekoliko stotina borbenih aviona vise od Turske, ali su to uglavnom prastari sovjetski avioni, od kojih 90% nije modernizovano 30 godina.
    Dalje, Turska ima jacu mornaricu, jer moze da prebaci sve svoje brodove u Crno more izuzetno brzo, dok Rusija ne moze. A ruska Crnomorska flota ima 7-8 manjih brodova. Na kopnu bi tesko doslo do sukoba, jer nemaju kuda da dodju jedni do drugih, a tu Rusija ima neuporedivo vise oruzja, s tim sto je opet to sve prastaro, vecim delom neupotrebljivo. Rusija od raspada SSSR-a nije proizvela ni 200 tenkova. U Siriji bi moglo da dodje do kopnenog okrsaja, gde bi Turci zbrisali Ruse s lica zemlje.
    Naravno, nikako ne treba zaboraviti da Rusija NE SME da napadne Tursku, jer je Turska NATO drzava, ne sme cak ni da odgovori na njene napade, kao sto smo videli prilikom obaranja ruskog aviona.
    (hmm, 28. februar 2020 19:54)

    # Link komentara

  20. Turska vojska iako druga po brojnosti u NATO paktu ni u kom slučaju nema borbenu moć kao USA,GB,Francuska ili Nemačka . Brojnost turske vojske je zbog obaveznog vojnog roka ali kvantitet urušava kvalitet,a kao drugo borbeni moral im nije jača strana kao ni većini vojski tog regiona izuzev Izraela i paramilitaraca Hezbolaha .Kao šo su već mnogi naveli u komentarima Rusi ne bi ratovali pešadijom već visoko preciznim oružjem koje bi turskoj pešadiji i ostaloj kopnenoj vojsci nanelo ogromne žrtve. I pored "dizanja morala" bombastičnim izjavama ogromni gubici turke vojske bi pokrenuli lavinu nezadovoljstva ,a u prvom redu rodbine i prijatelja stradalih vojnika jer Turska ne brani svoju teritoriju već vrši agresiju na drugu suverenu državu.Amerikancima na pamet ne pada bilo kakva misao o uključivanju u sukob , izuzev slučaja direktnog udara po turskoj teritoriji.U slučaju otvorenog rata sa Rusijom Turska rizikuje i otvoreni rat sa Kurdima u Turskoj,Iraku i Siriji , a onda se postavlja pitanje za 15-20% aktivnih vojnika turske armije koji su Kurdi-pucati na svoj narod ili okrenuti oružje na drugu stranu, a bar mi iz bivše SFRJ znamo kako se to odigravalo 91-92. kod nas.Tursku ne voli niti jedna njima susedna država .Erdogan briše ataturkovo poimanje sekularne države i to će mu se obiti o glavu ,ne radi sekularista već pre svega zbog radikalnih islamskih terorista.Sa ovakvom erdoganovom politikom sve je bliži dan kad će Istambul opet biti Konstaninopolj.
    (rusosaurus, 28. februar 2020 19:54)

    # Link komentara

  21. I svih 16 izgubili.

    Rusa se najvise plase Nemci i Turci. To im je, prakticno, Rus usadio kroz vekove.
    Prosecan Nemac, kao i Turcin, ne zna i ne treba da se zanima za svetske stvari, pa ni za svoju istoriju, al iskonski i urodjeno se plasi Rusa.

    Ko god je s njima proveo neko vreme, zna to. I to nije tajna.

    Merkel je bojazljiva i boleciva prema Rusima. Erdogan mozda i vise. Ovo sto prica je radi price i moze samo da izazove kontra efekat u narodu. Iz gore navedenih razloga.
    (ime, 28. februar 2020 19:46)

    # Link komentara

  22. Bilo je pitanja vremena kada ce da pukne tikva,veštacki i na neki nacin prisilno sacinjen odnos-relacija i savezništvo izmedju Rusije i Turske i to pod velikom inicijativom njihovih lidera-autokrata Putina i Erdogana.Slican zaplet ce se desiti u buducnosti i sa Kinom,sa kojom Rusija osim anti-americkog i anti-NATOV-skog trenutnog konsenzusa nemaju ništa zajednicko,plus Kina latentno pikira Sibir,ubedljivo najvecu rusku teritoriju bogatu resursima(drvog gradjom,zemljištem i naravno prirodnim gasom-plinom).Tako da je trula prica izmedju Amera i Rusa i njihovog rivaliteta i moguceg sukoba sa epilog WW3 i nuklearnog rata.Po zakonu verovatnoce i potencionalnim buducim scenarijamsa moguci uzroci WW3 i nuklearnog rata su sukob Indije i Pakistana oko Kašmira,Izreala i Irana zbog religijskog animoziteta i dominacije regionom i na trecem mestu sukob USA i Kine zbog status sile broj 1 na svetu-globalne dominacije i kulturoloških i delimicno ideoloških razlika,sa dodatkom da ce Kina povuci prvi potez a Ameri kakvi su fanatici,pogotovo za oružjem i militarizmom ce adekvatno odgovoriti,moguce i više nego adekvatno.
    (Mediterano Blanco, 28. februar 2020 19:45)

    # Link komentara

  23. Turska puca po šavovima. Nakon Sirije su oni sledeći.
    (Prodavac magle, 28. februar 2020 19:41)

    # Link komentara

  24. Možda Turci i nisu toliko hrabri kao što je Erdogan, ali on vodi igru, bar trenutno.
    (Zoranson, 28. februar 2020 19:39)

    # Link komentara

  25. Ovi su totalno poludeli, a prilično su nam blizu.
    (Nenad, 28. februar 2020 19:22)

    # Link komentara

  26. Ja se iskreno nadam da necete zaratiti jer nam je turska ipak preblizu. Iz Sirije onoliki migranti, moz misliti sta bi krenulo iz Turske
    (mile, 28. februar 2020 19:20)

    # Link komentara

  27. Na kojoj planeti ovsj Erdogan zivi ,pa Rusi samo lepo naoruzaju Kurde ,naprave im strstesku podrsku ,krstarecim raketama i avionima .Od Turske ne bi nista ostalo za tri meseca .I eto Kurdima drzava koju su toliko zeleli .I to svr se desi bez ijednog Ruskog vojnika ukljucenog u rat .Jos imaju onj bazi u Siriji ,znaci ne moraju ni da lete od Rusije ,odatle komotno mogu da podrze Kurdsku pesadiju bez problema .Taman da testiraju sve one avione pete generacije u vaudusnim borbama
    (Hahahah, 28. februar 2020 19:19)

    # Link komentara

  28. Ameri su do sada naoružavali kurde, sada će izgleda i ruje.. Kurdistan će izgleda postati realnost
    (Tex, 28. februar 2020 19:14)

    # Link komentara

  29. I tacno im se nikad nije moglo verovati, uvek isti
    (prika, 28. februar 2020 19:13)

    # Link komentara

  30. Ако мисли на Чечене, па они су сад одани Москви и спремни да погину за Русију ако треба сви до једног. Путин је урадио много да муслиманима у Русији омогући да задрже свој идентитет, а они су му узвратили тиме што су постали лојални Руској федерацији. Ердоган се много игра са ватром.
    (милан, 28. februar 2020 19:12)

    # Link komentara

  31. Danasnji odnos sila je takav da USA, Rusija i Kina protiv svih ostalih bi bilo kao da Barselona igra protiv nekog drugoligasa sa Balkana. Moze drugoligas i dobro da odigra ali konacan rezultat svi znaju.
    (Andrija, 28. februar 2020 19:08)

    # Link komentara

  32. Ovi ratovi postali kao sportska disciplina. Neka uvedu kao disciplinu na olimpijadi, pa nek se tamo izigraju. 🥇🥈🥉
    (Havijer Sotomajor, 28. februar 2020 19:05)

    # Link komentara

  33. Koga podrzati u eventualnom sukobu?Brat Erdogan je kupio dve baterije S400 od brata Putina i ovde je bila radost na nivou osvajanja SP u fudbalu.Teska dilema.
    (aca, 28. februar 2020 19:02)

    # Link komentara

  34. Gluposti.Kao kada Iran preti SAD.
    (da da, 28. februar 2020 19:00)

    # Link komentara

  35. nije problem to nego kad su god ratovali i pola evrope razoreno mene vise to plasi.
    (realan, 28. februar 2020 18:59)

    # Link komentara

  36. 13-3 za Ruse za sada (istinita činjenica)
    (Čača, 28. februar 2020 18:59)

    # Link komentara

  37. Сви знамо резултате тих ратова, поготово ми Срби који смо из њих повратили своју државност. Од написмене кметовске потлачене раје кренули смо убрзано да се развијамо у сваком погледу. А ви ако сте баш сигурни да желите још једну репризу рата са Русима, па... размислите још једном.
    (my way, 28. februar 2020 18:58)

    # Link komentara

  38. Oni prete vojno Rusiji,znamo svi kako su prolazili takvi!!Najdraza pobeda mi je kada su usli u Berlin!
    (Siniore Galente, 28. februar 2020 18:55)

    # Link komentara

  39. "U prošlosti smo ratovali protiv Rusije 16 puta i ponovo ćemo", rekao je."

    U proslosti su ratovali 12 puta, zaista mnogo, i odnos pobeda u ratovima je:

    Rusija dobila 8
    Turska dobila 3
    Nereseno 1

    Trenutna sansa im je manja od te jedinice, da ratuju 10 puta, pitanje da li bi dobili i jedan rat sa trenutnim odnosom snaga, jednostavno Rusi imaju mnoooogoo taktickih manjih oruzja za masovno unistenje, Turska im je preblizu za svaku vrstu raketa.

    Da podsetim jos jednom, posle ubistva Ruskog pilota, vodila se detaljna analiza moguceg otvorenog sukoba izmedju Rusije i Turske, i mnogi Ruski generali su zagovarali taktiku prvog udara na sve vece Turske vojne baze taktickim manjim nuklearnim raketama, a onda bi ih dotukli sa konvencijalnom vojskom.

    NATO po proceni ne bi smeo da se umesa u takav sukob, ali bi svakako finansijski, robno, oruzjem i informacijama pomagao Turskoj, ali to ne bi bilo dovoljno jer bi Ruski blizkrig slomio Turke u naletu od samo par dana, o takvoj udarnoj sili se razgovaralo.

    Realno, sve Turske vojne baze su im u dometu.
    (Goran, 28. februar 2020 18:54)

    # Link komentara

  40. Moj otac je stalno govorio da je istorija moderne Srbije, istorija rusko-turskih ratova. Jaka Turska nikada nije bila dobra vest za nas. Isto tako mnogi analitičari su uvek upozoravali da je za Balkan mnogo opasniji sukob u Siriji nego u Ukrajini, jer kao i vekovima unazad stanovništvo koristi tu trasu za nasaljavanje. Ovo će opet za nas biti "zanimljivo" , ali sumnjam da imamo spremne ljude koji će znati da iskoriste istorijski trenutak.
    (Maka@, 28. februar 2020 18:53)

    # Link komentara

  41. Neverovatno koliko Turci nisi realni. Sami u sukobu sa Rusijom nemaju šta da traže niti bi se Rusija raspala zbog muslimanskog stanovnistva na svojoj teritoriji. Isto tako može da se kaže da bi se Turska raspala zbog brojnih Kurda koji u njoj žive. Ali da čovek kaže da će se Rusija raspasti ako se sukobi sa Turskom, malo je reci da je to besmisleno.
    (analiticar_amater, 28. februar 2020 18:52)

    # Link komentara

  42. Добили по носу од Сирије па би као ратовали против Русије. Ха ха!
    (dragan siljkovic, 28. februar 2020 18:52)

    # Link komentara

  43. I izgubili svaki put, osim u Krimskom ratu gde je Rusija ratovala osim Turske, protiv najveće sile toga vremena - Britanske imperije, zatim Francuskog carstva i Italijana. I bilo je nerešeno sa velikim gubiticima na obe strane, sve dok Rusiji nije pripretila i Austrija da će ući u rat protiv Rusije ( koja do tad bila saveznik Rusije 150 godina, no se uplašila prevelike snage Rusije ako pobedi )
    (roadrunner, 28. februar 2020 18:51)

    # Link komentara

  44. Kolko ste puta pobedili?!
    (zikapn, 28. februar 2020 18:49)

    # Link komentara

  45. Ratovali i toliko su vas puta isprašili da bi mene da sam Turčin bilo blam da to više pominjem. Primirite se jer vama nema ko pomoći, možda Rusi imaju muslimane ali vama je svaki peti stanovnik Kurd, da ne govorimo o drugima poput Arapa, Laza, Asiraca i ostalima koji se svakako nisu integrisali uprkos asimilaciji. Evropa i Amerika samo čekaju da vas neko drugi načne pa da krenu da vas čerupaju kao posle 1918. Nepouzdani i prevrtljivi, prijatelja nemate. Ako vam Erdogan još poživi da vlada, crno vam se piše.
    (Marko, 28. februar 2020 18:49)

    # Link komentara

  46. Ovi Turci zaista žive u nekom prošlom vremenu. Čuj ti ovoga "raspašće se Rusija iznutra, zbog velikog broja muslimana, ako zarati s Turskom"?!?! Pa ti ruski muslimani više vole Putina i Rusiju od Alaha - oni bi prvi došli do Ankare. A Kadirov i njegovi Čečeni bi du*e prodali samo da ih Putin negde pošalje da ratuju...
    (ja, 28. februar 2020 18:47)

    # Link komentara

  47. Mislim da je vrijeme da se ovome umisljenom sultanu erdoganu uvede malo "demokratije"
    (Brabus, 28. februar 2020 18:46)

    # Link komentara

  48. diletantska izjava. nije svestan sta govori. objaviti rat nuklearnoj sili vodi ka samounistenju
    (radoje, 28. februar 2020 18:46)

    # Link komentara

  49. Ovome izgleda nisu javili da su ih Rusi svih 16 puta pobedili...i uz to imaju atomsku bombu?
    (Kobaja Grande, 28. februar 2020 18:45)

    # Link komentara

  50. Uffff e ovaj 17.ti rat ce vam izgleda biti I poslednji...
    (G, 28. februar 2020 18:45)

    # Link komentara

  51. Probajte još jednom ratovati protiv Rusa I biće vam zadnji put.
    (ALOO, 28. februar 2020 18:43)

    # Link komentara

  52. Koliko ste puta izgubili?
    (Snake, 28. februar 2020 18:42)

    # Link komentara

  53. Imaju skor kao Monfis protiv Djokovica:-)
    (ivan, 28. februar 2020 18:41)

    # Link komentara

  54. Ovi Turci bas resili da se vrate u kameno doba :(
    (EuCe, 28. februar 2020 18:40)

    # Link komentara

  55. 16 puta dobijali batine i nije im dovoljno. Pa Turci su i nas usili.
    (Aca, 28. februar 2020 18:37)

    # Link komentara

  56. Ratovali šesnaest puta i isto toliko puta izgubili.Kao Đoković Monfis.
    (sale, 28. februar 2020 18:36)

    # Link komentara

  57. A zaboravio je značajno kurdsko stanovništvo na granici Turske koje samo treba dobro naoružati.
    (Ako je ovaj Erdoganu savetnik nije ni čudo što se zamerio i Trampu i Putinu, 28. februar 2020 18:35)

    # Link komentara

  58. I reci ti nama mustafa koje je rezultat bio u tih 16 mečeva... :)
    (Sinke, 28. februar 2020 18:33)

    # Link komentara

  59. Ratovali ali izgleda da ste zaboravili da su vas satrli u jednom takvom sukobu.
    (kalif umesto kalifa, 28. februar 2020 18:32)

    # Link komentara

  60. kolonija sirija
    (dragi, 28. februar 2020 18:31)

    # Link komentara

  61. Uvalise ameri rat turcima i rusima.....znaci maheri su nema sta....a amerika se lepo i mirno razvija tamo preko okeana...eeee Evropo nema te vise.
    (gogi, 28. februar 2020 18:29)

    # Link komentara

  62. i svaki rat ste izgubili,pre ili kasnije!
    (coA, 28. februar 2020 18:24)

    # Link komentara

  63. Turci izludeli skroz.
    (XXL, 28. februar 2020 18:23)

    # Link komentara