Njujork tajms: SAD tajno proterale diplomate

SAD su tajno proterale dvojicu kineskih diplomata koji su u septembru pokušali da se ubace u vojnu bazu u američkoj državi Virdžiniji, prenosi Njujork tajms.

Izvor: Beta/AFP
Pošaljite komentar
  1. Ne verujem da su u Peking toliko glupi i očajni da šalju diplomate iz ambasade da proveravaju bezbednost američkih vojnih baza. Postoji mnogo lakših načina da se to sazna, mada s'obzirom na moderno i sofisticirano oružije ne znam kakve koristi imaju od toga. Neće napasti američke vojne baze nekom pešadijskom četom ili brigadom.
     (blato, 15. decembar 2019 21:59)

    # Link komentara

  2. Zamislite da mediji u rusiji smeju tako nesto da objave.....
    (pop, 15. decembar 2019 21:51)

    # Link komentara

  3. Njujork Tajms = glasilo vašingtonskog režima i njegove tajne policije (zvanični eufemizam “obaveštajna zajednica”).
    (Sueski kanal 1956., 15. decembar 2019 21:42)

    # Link komentara

  4. Ovo sto je navedeno u tekstu je toliko glupavo da jednostavno ne vjerujem da je to razlog protjerivanja. Ili nisu naveli neke kljucne detalje. Cus otisli kolima onako random na neku bitnu bazu, pa na glavna vrata gdje naravno ima strazar i rampa neka ili nesto, ali ih ovaj pusta da bi se okrenuli, ali ovi se prave ludi pa produzuju dalje samo da bi provjerili kakvo je reagovanje amerikanaca u toj situaciji. I to je bila operacija Kineske obavjestajne sluzbe. Pa jel ovo scenario za neki Bolivudski film gdje bi panicni efekat postigli tako sto bi dodali onu muziku i ono velicanje nekog nebitnog momenta, ili nas neko zaj*bava ?
    (Nikola, 15. decembar 2019 19:47) 

    Da je ista situacija, ali u Kini...onda bi ti to bilo jako verovatno. Nisu izneli detalje...pa nisu toliko mutavi da pisu ovakve tekstove i da misle da ce ljudi da poveruju u to. Ali sustina je tacna...mozes mislit kako kina ne pokusava da vrslja po americkim bazama. Sve sto imaju su prekopirali. Nista svoje nemaju. Zbog intelektualnog prava vlasnistva se i vodi trgovinski rat
    (Ovako, 15. decembar 2019 20:31)

    # Link komentara

  5. @Nikola
    Jedino (koliko-toliko) razumno objasnjenje - da im je iz nekog (ko zna kog... ko smo mi da se o tome pitamo?) razloga, zadatak upravo i bio da - budu proterani.
    (neispravan kod, 15. decembar 2019 19:59)

    # Link komentara

  6. Ovo sto je navedeno u tekstu je toliko glupavo da jednostavno ne vjerujem da je to razlog protjerivanja. Ili nisu naveli neke kljucne detalje. Cus otisli kolima onako random na neku bitnu bazu, pa na glavna vrata gdje naravno ima strazar i rampa neka ili nesto, ali ih ovaj pusta da bi se okrenuli, ali ovi se prave ludi pa produzuju dalje samo da bi provjerili kakvo je reagovanje amerikanaca u toj situaciji. I to je bila operacija Kineske obavjestajne sluzbe. Pa jel ovo scenario za neki Bolivudski film gdje bi panicni efekat postigli tako sto bi dodali onu muziku i ono velicanje nekog nebitnog momenta, ili nas neko zaj*bava ?
    (Nikola, 15. decembar 2019 19:47)

    # Link komentara