1. ode korbin. izmedju dva zla..brexit ili komunisti na vlasti narod uk je odabrao manje..
     (putnik, 13. decembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  2. Uskoro će neki meteor da reši stvari, tj. ako neki od ovih desničara ne pritisne crveno dugme pre toga.
    (bb, 13. decembar 2019 09:52)

    # Link komentara

  3. Posle ovoga, drugi referendum o brexitu nije ni potreban. Čestitam Britancima obnavljanje državnosti i nezavisnosti.
    (Milo, 13. decembar 2019 07:11)

    # Link komentara

  4. Kraj imperije na papiru. Ode brzo Skotska, a pitanje je i sto ce biti sa severom Irske.
    (nesa, 12. decembar 2019 23:53)

    Prema zadnjim anketama, 35% Velsana bi podrzalo nezavisan Vels ukoliko bi sutra bio referendum...
    Sve u svemu, Ujedinjenom Kraljevstvu predstoji period neizvesnosti pa cak mozda i prestanak postojanja.
    (dzaja, 12. decembar 2019 23:38)

    Totalmo pogrešno sagledavanje situacije, UK je starije od EU i opstaje vekovima dok se EU non stop batrga u međusobnom koškanju članica a Brisel više ne zna gde udara. Neće Englezi da im otuđena Briselska birokratija propisuje šta i kako da rade, pogotovu kada im se više novca odliva za članstvo nego što pritiče.

    A gde će to Škotska da ode?! Sve teritorije koje pretenduju na nezavisnost a nalaze se na Ostrvu ne mogu da prosperiraju bez saglasnosti Engleske. London drži ključ biznisa uz 100% US podršku a EU može samo da se povinuje tome. Sila je sila.
    Isto važi i za Vels čak šta više, njih bi zadesila sudbina kolonija koje su propale čim ih je napustio kolonizator sa Zapada. Odmah zatim, posle kratkotrajnog slavlja ko god je mogao a on je brže bolje pojurio za njim i to i dan danas traje.

    Severna Irska jeste upitna ali oni su uvek bili podeljeni i nikada nisu imali jasnu većinu za nezavisnost. Kada budu sagledali realnost u tome šta zapravo donosi nezavisnost, a London će se sigurno potruditi da im to plastično objasni, veliko je pitanje u kom će pravcu krenuti.
    (Bager, 13. decembar 2019 01:08)

    # Link komentara

  5. JOS JEDNOM: se potvrdi, da volja gradjana i volja medija, nije isto.Po 3 put uzastopno, na referendumu, na EU izborima, i sad na GB izborima, gradjani jasno porucise, mi hocemo van EU.
    Nista vise ne moze zaustaviti to, pobeda je konacna,ijako upecatljiva, Brexit dobi apsolutnu vecinu..
    (sasa the red baron, 13. decembar 2019 01:02)

    # Link komentara

  6. Moze se reci da je ovo Britanska 14. sednica KPJ. Odnosno, neminovni, definitivni uvod u raspad drzave. Moguce je da Britanija ulazi u poslednju godinu ciji ce kraj docekati.
    (Milos, 13. decembar 2019 00:41)

    # Link komentara

  7. Najtezi poraz laburista od 1935. Tako izgleda kadnimas nesoosobnu opoziciju pa dozivis debakl od cirkuzanta kakav je B Dzonson.
     (Mali od Bg, 13. decembar 2019 00:39)

    # Link komentara

  8. Nervira me što će sada Radulović da likuje!
    (nervirame, 13. decembar 2019 00:29)

    # Link komentara

  9. Konačno će se saga oko BREXIT-a završiti, UK izlazi iz EU januara i nakon toga sledi potpisivanje trgovinskih sporova sa unijom. Granice svakako neće biti između S.Irske i Republike Irske, kao što nema između Švajcarske i drugih zemalja s kojima se graniči, a sve su članice EU...
     (Dzoni lik, 13. decembar 2019 00:11)

    # Link komentara

  10. A šta to bi, Britanci neće da izadju iz EU? E pa izgleda da hoće.
    (Dragan, 12. decembar 2019 23:58)

    # Link komentara

  11. miki

    ne zaboravi Trampa i SAD. Pa ceo bregzit je bio podrzan od strane Benona i cele desnirarske operative iz Amerike. Nije tu Putin mogao mnogo jer se ruski uticaj vidi kao pretnja dok je americki dobrorosao. Saba Evrope je oduvek bio strateski cilj Amerike (a i Rusije) a nakon drugog svetskog rata Evropa je maltene bila podeljena izmedju Amera i Sovjeta, a nakon pada Berlinskog zida ameri su polako poceli da se sire i na istok.
    (opet ja, 12. decembar 2019 23:55)

    # Link komentara

  12. Kraj imperije na papiru. Ode brzo Skotska, a pitanje je i sto ce biti sa severom Irske. Oni su se smirili upravo zato sto su bili u istoj zajednici, a sada ide tvrda granica.
    (nesa, 12. decembar 2019 23:53)

    # Link komentara

  13. Zar i do sada konzervativci nisu imali vecinu? Ako se ne varam tu se radi o koaliciji konzervativaca koji se nisu mogli dogovoriti niti ranije izmedju sebe oko izlaska. Bas me interesuje nastavak sage.
    (hm, 12. decembar 2019 23:51)

    # Link komentara

  14. Veliki poraz za EU, pobeda za Rusiju i SAD.
    (Keramicar, 12. decembar 2019 23:49)

    # Link komentara

  15. Glasanje veka u UK od cega mnogo toga zavisi. Konzervativci zele "Brexit" pod uslovom da Severna Irska postane specijalna teritorija s obzirom da "good friday agreement" (ugovor o prestanku militarizovanja paravojnih formacija na Irskom ostrvu) podrazumeva otvorene granice Republike Irske i S.Irske, sto znaci da ce se stvoriti granica izmedju S.Irske i ostatka UK. Mnogi na Brexit gledaju kao sansa da se Irsko ostrvo ponovo ujedini nakon 100 godina razdvojenosti a takva politika dobija sve vecu podrsku i u S.Irskoj gde se demografska slika menja u korist republikanaca odnosno ujedinjenja. Takodje mnogi unionisti (Britanski nacionalisti) su poceli da razmisljaju o ideji ujedinjena sto i nije cudno s obzirom da je ekonomija Republike Irske u velikom usponu a S.I. u padu.
    Takodje Skotska partija dobija 20 mesta vise u odnosu na zadnje izbore sto je vetar u ledja novom referendumu za nezavisnost 2020 godine kako je i najavila predsednica stranke Nikola Stardzon.
    Velski nacionalizam takodje jaca ali ne dovoljno zbog toga sto gotovo 30% stanovnistva cine engleski emigranti koji nisu za otcepljenje Velsa. Prema zadnjim anketama, 35% Velsana bi podrzalo nezavisan Vels ukoliko bi sutra bio referendum.
    Sve u svemu, Ujedinjenom Kraljevstvu predstoji period neizvesnosti pa cak mozda i prestanak postojanja.
     (dzaja, 12. decembar 2019 23:38)

    # Link komentara

  16. ...samo da ne bude referenduma o ponavljanju izbora...
    (kraja, 12. decembar 2019 23:33)

    # Link komentara

  17. Eto i ta agonija da se završi sad ce definitivno Brexit da se ostvari, i ako nije imao veze sa ovim ovo je velika pobeda Putina, jer vise nece biti uticaja na spoljnu politiku EU koja je bila pogubna po rusko evropske odnose!
     (miki, 12. decembar 2019 23:29)

    # Link komentara