1. Nemojmo za sporo napredovanje kriviti EU. Umesto da nakon pada Milosevica, kada je put ka Briselu bio otvoren, Srbija ispuni uslove za clanstvo u EU bili smo svedoci farse koja je imala za cilj ocuvanje postojeceg sistema koji omogucava brz profit pojedincima. Tako su nasi organi godinama jurili Karadzica i Mladica moleci Boga da ih slucajno ne sretnu. Hrvatska je odmah poslala Gotovinu u Hag i svojim sunarodnicima u hercegovini objasnila da im je glavni grad Sarajevo, a drzava BiH. Nagradjena je clanstvom u EU. Za to vreme se kod nas odvijala pljackaska privatizacija cije je rezultate EU osporila i trazila od Beograda istragu. Nista nije ni do danas uradjeno po tom pitanju. Onda smo jos par godina branili ono sto nemamo i put ka EU blokirali na Jarinju i Brnjaku. Sada bi smo brze ka EU, ali na putu za Brisel su se pojavili brojni semafori sa dugackim intervalima crvenog svetla. Na medijskom planu nismo ispunili kriterijume ni Africke Unije, a kamoli one u Briselu. Politicka situacija nam je nezdrava i preti da se jos zaostri. Neka nam je Bog u pomoci.
    (Zemun grad SPO, 13. novembar 2019 21:40)

    # Link komentara

  2. Koja je to poglavlja Srbija otvorila? Zar mislite da ne znamo kolika je vladavina prava u Srbiji? Sloboda štampe? Pa vi lažete o broju nezapislenosti! Svi su vam rezultati “istorijski”! Srbiji nije mesto u EU jer neispunjava ni minimum evropskih vrednosti.
    (Fikus, 13. novembar 2019 20:41)

    # Link komentara

  3. Pa što da nam otvaraju poglavlja kad nijedno nismo zatvorili, ili možda jedno? Mislim da imamo 17 otvorenih. Nije poenta hvaliti se otvorenim poglavljima, već zatvorenim, jer se zatvaranjem poglavlja ispunjavaju standardi za prijem, a otvorena poglavlja mogu tako da stoje decenijama kao dokaz da je neko hteo da nas primi u EU, ali mi nismo bili sposobni da uradimo ono što je potrebno sa naše strane da ih zatvorimo.
    (Jovan, 13. novembar 2019 19:35)

    # Link komentara

  4. Meni eu treba samo da furnem odavde
    (laza, 13. novembar 2019 19:18)

    # Link komentara

  5. Jel Hr bila u istoj situaciji kao Srb? Jel imala neko Kosovo tada? Neću nikad razumeti sabiranje baba i žaba. A ti pričaš kao da je tvoj uspeh što je Hr ušla u Eu i za godinu dana zatvorila poglavlja, hehe, stadijum svesti ti je na "zavidnom" nivou,bas si prick. Pozz
    (Ko to tamo peva, 13. novembar 2019 16:39)

    Ma ajde, niko vas ništa ne uslovljava s Kosovom, to je završena priča, to ovaj vaš demagog samo spinuje jer nema šta drugo da vam ponudi, šta god ne valja za sve je krivo Kosovo.
    I daj mi objasni kakve veze ima Kosovo sa zatvaranjem pregovaračkih poglavlja, šta vas konkretno sprečava da zatvorite ta famozna poglavlja nego u 7 godina niste zatvorili nijedno, kako vas u tome taj kosovski problem smeta i ograničava?
    A osim toga mi nismo imali Kosovo ali smo imali dvogodišnju slovensku blokadu.
    (Daft Prick Ltd., 13. novembar 2019 18:23)

    # Link komentara

  6. Od 2012 Srbija je kandidat, od 2014 smo krenuli sa pristupima i krajem 2015 otvorili prvo poglavlje, i evo za 4 godina otvorila 17 or 35 poglavlja (od toga 2 zatvorena) sto je skoro pola, do kraja ove godine moguce je jos jedno poglavlje da se otvori, sto znaci ovim tempom otvoricemo sva poglavlja za 4 godina ali treba ih i zatvoriti gde npm poglavlje 27. zivotna sredina ne da nije ni blizu sa propisima eu nego je svetlosnim godinama udaljeno. Ta 2025 godina za Srbiju je skoro nemoguca jer sve manja poglavlja otvaramo godisnje npm ove godine bice 2 vrv a pre par godina smo otvarali 3,4... Moguc ulazak Srbije u EU je 2027 god a 2025 ili pre ce uci Crna Gora koja je otvorila 32 od 35 poglavlja i koja je takodje clan Nato-a sto im puno pomaze pri pristupanju EU. Jesam za EU ali ne po ceni Kosova.
    (Truth, 13. novembar 2019 17:35)

    # Link komentara

  7. Ta prica da se EU raspada je za ljude koji nisu dalje od svog sela isli. Kad obidjete Austriju, Svedsku, Holandiju, Belgiju i slicne zemlje pa kad vidite kako se tamo zivi onda tek shvatite kakav smo mi pokusaj zemlje.
     (Polidor, 13. novembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  8. Nije Evropa kriva, sto nista nije uradjeno po pitanju korupcije, otvorenog trzista, nezavisnog sudstva itd....Prva ova Jankovicka nista ne radi. Po mom misljenju mi smo po svemu tome dalje nego sto smo bili pre 5 godina. Ali, za to je kriva i EU, jer su zbog Kosova spremni da zazmure za mnogo drugih problema u Srbiji.
    (Djole, 13. novembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  9. Ma ajde, niste zadovoljni, a šta ste napravili?!
    Već evo 7 godina samo bezveze otvarate poglavlja a zatvorena su samo dva koja se automatski bez pregovora zatvaraju.
    Ova "najglavnija" poglavlja 23 i 24 ste otvorili prije skoro 4 godine, Hrvatska je ta poglavlja zatvorila za godinu dana.
    I ama baš svaki do sada izvještaj Evropske komisije vam je negativan, diplomatski formulirano, kao ostvaren je određeni napredak ali postoji još prostora za pboljšanje.
    To je ko u onoj Zmajevoj pjesmi, učili su učili od srijede do petka al se nisu makli dalje od početka.
    (Daft Prick Ltd., 13. novembar 2019 15:52)

    Jel Hr bila u istoj situaciji kao Srb? Jel imala neko Kosovo tada? Neću nikad razumeti sabiranje baba i žaba. A ti pričaš kao da je tvoj uspeh što je Hr ušla u Eu i za godinu dana zatvorila poglavlja, hehe, stadijum svesti ti je na "zavidnom" nivou,bas si prick. Pozz
     (Ko to tamo peva, 13. novembar 2019 16:39)

    # Link komentara

  10. Strateski gledano, sta Srbija donosi EU.
    Apsolutno nista. Pretnja od ruskog uticaja je neutralisana ubrzanim primanjem Rumunije i Bugarske.
    Iz ekonomoskog ugla, Srbija je za EU rupa. Nema industrije, nema trzista za promet EU prozivoda jer je standard na jezivo niskom nivou, platezna moc je prakticno na nuli. Investiciono gledano, zemlja je rizicna zbog visoke korupcije. Jedino sto donekle vredi je obrazovani kadar, ali on i ovako i onako migrira u EU.
    Realno gledano, mi EU stvaramo vise problema i stvarno im ne trebamo ni za sta i sasvim je logicno da im se ne zuri da nakace jos jednu prosjacku clanicu da bi im cedila fondove.

    Nama kao drzavi, EU je trenutno najvise bitna zbog vece moci pasosa i zbog toga sto i srednja i radnicka klasa ce moci da pobegnu glavom bez obzira.
    (real, 13. novembar 2019 16:36)

    # Link komentara

  11. Korupcija, sloboda medija, nezavisno sudstvo... To su sve stvari koje moraju da se reše da bi bili primljeni u EU a ništa od toga nije niti će biti rešeno. Nije EU kriva što mi ne ispunjavamo uslove.
     (Djoka iz NY, 13. novembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  12. Francuska ce sve vise zagovarati da RF ucestvuje na takozvanom Balkanu kao najgolemije sila sveta.Zapravo deo vrhuske u Francuskoj zele da se distanciraju od US koja jos uvek ima dominantnu ulogu zajedno sa V.Britanijom kao koalicijoni najverniji partner.Postoje u Francuskoj reskcione ideje koje zele da se ta zemlja ponovo iznjedri kao vrlo glavan faktor u Evropi I ostatku sveta.I takodjer rivslstvo I sa Nemackoj kao najbogatijom u Evropi I EU ali I V.Britanijom kao nuklearnom silom koja ima uticaj u svetu.
    (Dragisa Dag, 13. novembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  13. Da li ovim našim političarima treba da se crta ili ih vratiti u osnovnu školu da nauče da čitaju?? Na sastanu članica EU kao nekih zemalja koje se sada graniče sa Srbijom kao što je Hr kojoj je Srbija dala državnost, doneta je odluka da se SRBIJI T R A J N O /čitaj nikada/ onemogući ulazak u EU i evroatlanska integracija /čitaj članstvo u NATO. O tom događaju postoji zvaničan dokument i može se naći na internetu čoveka koji je prisustvovao tom sastanku Vili Vimera. On svojim pismom Gerhardu Šrederu šalje izveštaj sa tog sastanka i izražava svoje zaprepašćenje žestinom i nekakvom nazovi iskazanom mržnjom prema Srbiji i da se donese takva odluka kako sam naveo. Ko ne veruje nek potraži na netu pismo Vilija Vimera i uveri se u moje navode. Da zaključim treba odustati od pokušaja učlanjenja u EU. Pored toga ta ista EU počinje sama sebe da jede i da se samouništava. Šta tražimo sa luzerima.
     (100% SRBIN, 13. novembar 2019 16:09)

    # Link komentara

  14. Za sta ova zena prima dobru platu!? Njoj verovatno najvise odgovara da proces oko pristupa EU traje barem do njene penzije.
    (kunta bez kinte, 13. novembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  15. A, mi imamo dinamiku?
    (Josarian, 13. novembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  16. Pre ce se evropa raspasi nego srbija uci u eu tako da use i u svoje kljuse
    (Jovan, 13. novembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  17. Nikad reforme u americi, a u EU vazdan
     (aca, 13. novembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  18. Mi ćemo ući u EU kada ne bude svet zvanično postojao na Zemlji....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. novembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  19. A korupcija i sudstvo?
    (Nenad, 13. novembar 2019 15:52)

    # Link komentara

  20. Ma ajde, niste zadovoljni, a šta ste napravili?!
    Već evo 7 godina samo bezveze otvarate poglavlja a zatvorena su samo dva koja se automatski bez pregovora zatvaraju.
    Ova "najglavnija" poglavlja 23 i 24 ste otvorili prije skoro 4 godine, Hrvatska je ta poglavlja zatvorila za godinu dana.
    I ama baš svaki do sada izvještaj Evropske komisije vam je negativan, diplomatski formulirano, kao ostvaren je određeni napredak ali postoji još prostora za pboljšanje.
    To je ko u onoj Zmajevoj pjesmi, učili su učili od srijede do petka al se nisu makli dalje od početka.
    (Daft Prick Ltd., 13. novembar 2019 15:52)

    # Link komentara

  21. Koliko znam vi ste izbore dobili na priči ulaska u EU a ne u mali šengen .
     (daroza, 13. novembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  22. Ne lipsi magarce do zelene trave.
    Samo svoja posla i interes. Srbija je trenutno ostrvo izmedju Istoka i Zapada, imamo otvorena trgovinska vrata ka svima. Sve sta treba da radimo je da se ne stavljamo ni na ciju stranu, sto duze.
     (Kobaja Grande, 13. novembar 2019 15:50)

    # Link komentara

  23. Bolje se zapitaj koliko je Srbija ucinila za kljucna poglavlja 23 i 24?
     (milan, 13. novembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  24. Otvorite granice i pustite ljude da se zaposljavaju u zemljama unije. Sve ostalo je davno uvela sargarepa.
    (besna glista, 13. novembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  25. Prodaja magle od 2000 pa na ovamo.. Zapad je postigao cilj.. Socijalizam su nam unistili, uveli su nas u 'kapitalizam', pokupovali su nam fabrike, njive, otvaraju kod nas fabrike, imaju subvencije i jeftinu radnu snagu, sto im je i bio cilj.. A te fore, otvaranja poglavlja, uslovljavanja te sa Hagom, sad sa Kosovom,Rusijom, pa ljudska prava, to su fore euro birokratije, koju su prihvatili i nasi vlastodrsci od cuvenog 5 oktobra pa do danas.. Ustvari, njih zabole za nas, a nasoj vlasti isto to odgovara, narodu se puni glava pricom o Evropskom snu, a oni se polako raspadaju, dok nasi ljudi idu u inostranstvo da rade.. Sto bi rekli.. Psi laju, a karavani prolaze
     (pokvaren ko svajcarski sir, 13. novembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  26. Ma ostavite vise eu.Okrenite se samoj Sebi kao Svajcarska.O Rad,Rad i Samo Rad
    (srba, 13. novembar 2019 15:38)

    # Link komentara

  27. Sjajno !
    (objektivno, 13. novembar 2019 15:38)

    # Link komentara

  28. Nešto najlepše što se dogodilo zadnjih 40 godina
     (Marko, 13. novembar 2019 15:32)

    # Link komentara