1. Kako ce ovo prekjanje granica progutati Dodik?
    (Ni velike Albanije ni velike Srbije, 19. oktobar 2019 12:12)

    # Link komentara

  2. (nekotamo, 19. oktobar 2019 09:57)

    Prilično šizofreno, u EU nas neće, pa spisak šta treba da uradimo da bi bili pristojna zemlja.
    Kada sve to uradimo (to su ta "poglavlja" koja nikako ne otvaramo) primiće nas bez problema.Dok se družimo sa Rusijom i ostalim krš zemljama, tako nam je kako nam je.
    A da, ovo nećete objaviti, a mogli bi, da botovi vežbaju minuse...
    (s., 19. oktobar 2019 12:03)

    # Link komentara

  3. @ Zemun grad SPO, problem je u tome sto nam niko nista ne nudi. Mi bi usli u EU ali nas ne zele. A i zasto se opterecujemo toliko oko toga. Treba da uredimo nasu drzavu, da iskorenimo korupciju, da sredimo puteve, da sredimo zdravstvo, sudstvo, policiju... da budemo uredjena drzava nalik zapadnim drzavama.
    (nekotamo, 19. oktobar 2019 09:57)

    Uopšte nije tačno da nas ne žele u EU!

    Ali tačno je da nas ne žele ovakve kakvi smo sada, korumpirani, musavi i pokvareni do srži! Ne pristaju na to da mi uđemo u Evropu, kako je nekada Koštunica pametovao, "pod našim uslovima".

    Neće da može! Evropa je otvoren klub i pravila za ulazak u taj klub su poznata i zadata u obliku "poglavlja". Kad zatvoriš sva poglavlja, možeš u klub. Jednostavno.

    U prošlosti je bilo jizuzetaka i primanja preko reda, kao što su Hrvatska, Rumunija i Bugarska, ali okolnosti su bile drugačije i što je još važnije, Evropa je naučila lekciju.

    Zato moramo razumeti da za nas NEĆE biti prijema preko reda,zbog nekakvih naših posebnih zasluga (ili snalaženja) kao što mi mnogo volimo. Moraćemo da zatvorimo SVA poglavlja ili ništa od posla!

    Koliko smo mi dosad poglavlja zatvorili? Osim par manje važnih, NIJEDNO od onih stvarno bitnih, kao što su vladavna prava, borba protiv korupcije i medijske slobode. Šta se onda pravimo naivni, "Evropa nas neće"?!

    I ko je za to kriv? Evropa sigurno nije, kriva je samo srpska vlast i krivi smo mi kao društvo što dozvoljavama da se vlast tako ponaša!
    (Maslačak, 19. oktobar 2019 11:46)

    # Link komentara

  4. @ Srbin iz Srbije, ali EU nas nece. Jasno nam to govore ali mi necemo to da cujemo. Ja kazem sa smo prepusteni sami sebi. Moracemo sami da organizujemo drzavu.
    (nekotamo, 19. oktobar 2019 11:21)

    # Link komentara

  5. @Grad Zemun SPO, procitaj istoriju ponovo :
    Franjo Tudjman :"Rata ne bi ni bilo da ga Hrvatska nije zeljela"
    Josip Boljkovac ministar policije Hrvatske iz 1991-ve :"Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska"
    (bosko istoricar, 19. oktobar 2019 11:11)

    # Link komentara

  6. Hvala Medvedevu i srecan put nazad u Moskvu. Samo neka nas oni ne brane i bicemo srecni Nas put je jasan i on vodi u EU.
     (Lane, 19. oktobar 2019 10:41)

    # Link komentara

  7. @...Treba da uredimo nasu drzavu, da iskorenimo korupciju, da sredimo puteve, da sredimo zdravstvo, sudstvo, policiju... da budemo uredjena drzava nalik zapadnim drzavama.
    (nekotamo, 19. oktobar 2019 09:57)

    Stvarno? A šta vas je tačno sprečavalo da "uredite" "vašu" "državu" poslednjih 30 godina? Jel ti nisi slučajno zapazio da ova "država" i "narod" mentalno i po mentalitetu NISU U STANJU da urade to što si tako lepo opisao u svom komentaru? Mi to JEDINO MOŽEMO kao deo NATO i EU i treba uraditi APSOLUTNO SVE da postanemo članica ovih Euro-Atlantskih organizacija, inače nam ne gine propast pod rusijom u gladi i bedi i izolaciji, ne budite GLUPI.

    Medvedeve NISI DOBRODOSAO. RUSI IDITE KUCI.
    (Srbin iz Srbije, 19. oktobar 2019 10:38)

    # Link komentara

  8. Tesko onom koga Grcka hrani, a Rusija brani...
     (Trampe Srbine, 19. oktobar 2019 10:11)

    # Link komentara

  9. Rusija u Srbiji ne vidi ništa sem interesa.
    Takvih se "prijatelja" treba čuvati.
    (Miloš, 19. oktobar 2019 10:09)

    # Link komentara

  10. Ovo što je zapad uradio sa KiM je izazvalo presedane širom sveta (Abhazije, Južna Osetija, Nagorno Kadabah, Katalonija...). Evo svedoci smo šta se ovih dana dešava u Kataloniji. Sama ideja tzv velike Albanije znači da BiH nikad neće biti afirmisana kao država a kamoli da će ući u EU (Republika Srpska). Uvek je dovoljno jako malo da izbije sukob, ali jako teško uspostaviti dugoročni mir.
     (apolo, 19. oktobar 2019 10:02)

    # Link komentara

  11. @ Zemun grad SPO, problem je u tome sto nam niko nista ne nudi. Mi bi usli u EU ali nas ne zele. A i zasto se opterecujemo toliko oko toga. Treba da uredimo nasu drzavu, da iskorenimo korupciju, da sredimo puteve, da sredimo zdravstvo, sudstvo, policiju... da budemo uredjena drzava nalik zapadnim drzavama.
    (nekotamo, 19. oktobar 2019 09:57)

    # Link komentara

  12. Potreban je balkanski Versaj,a ne balkanski Šengen ! Lako ćemo mi međusobno trgovati i putovati ako više ne budemo stanovali u tuđoj kući !
     (Superhik, 19. oktobar 2019 09:43)

    # Link komentara

  13. Bolje 100 neprijatelja van kuće nego jedan lažni prijatelj(rusi) u kući.....
    (made in Serbia, 19. oktobar 2019 09:39)

    # Link komentara

  14. Najvaznije je za nas sta misli Rusija to se pokazalo i kroz istoriju ---strasno
     (Sasa, 19. oktobar 2019 09:34)

    # Link komentara

  15. Samo vojno-politički savez sa Rusijom može da spase Srbiju od nestanka pošto su svi oko nas neprijatelji Srbije i samo čekaju moment da nas totalno rature.Rusija je naša majka i naše spasenje!
    (Nemanja, 19. oktobar 2019 05:18) Pametnom dovoljno. Nazivas majkom jednu stranu zemlju koja sve eadi za svoj interes. Svaka radnja te zemlje je u suprotnosti sa onim sto za tebe cini majka. Samom tom tvojom nebuloznom izjavom vredjas sopstvenu majku.
    (milan d, 19. oktobar 2019 09:30)

    # Link komentara

  16. (Biba, 19. oktobar 2019 00:40)
    Da ti odgovorim. Istočnoevropske zemlje su bile pod ruskom čizmom bez razloga. A nas je NATO bombardovao sa razlogom (Vukovar, Srebrenica, etničko čišćenje Kosova itd). Nas je NATO bombardovao manje od 3 meseca i to ciljano, dok se nismo povukli iz Kosova. A Rusija je 45 godina gazila sve te zemlje u svakom pogledu. Tako da poredis drastične razlike. Sto se tice satelita... U NATO paktu vlada demokratski princip. Postoje procedure. Ne možeš ni da se učlaniš bez demokratskog odlučivanja. Eno npr Grci su blokirali Makedoniju da udje u NATO. Dakle ne pita se samo USA. A u ruskom savezu, Rusi svima komanduju. Ruski savez podrzava diktatore, mesa se u sve sfere svake države. A NATO se drži samo vojnih pitanja i ni jednoj državi ne osporava demokratiju.
    (Grad Zemun SPO, 19. oktobar 2019 09:30)

    # Link komentara

  17. Pa dobro, nista novo nije rekao, sve ovo vec znamo da je veoma opasno stvaranje Velike Albanije. Nego imate li vi braco Rusi konkretno resenje?
     (NikolaBg, 19. oktobar 2019 09:14)

    # Link komentara

  18. A u Beograd ću doneti još maketa i prodaću im maglu.
    (Skender Vakuf-Kneževo, 19. oktobar 2019 08:51)

    # Link komentara

  19. Znači ništa od podjele Kosova i nezavisne RS :(
    (Vitez, 19. oktobar 2019 08:51)

    # Link komentara

  20. Eto prijatelja Medvedeva. Da je samo malo razmislio (a ne verujem da nije), shvatio bi da je ideja "velike" Albanije jedini put do "velike" Srbije i izlaza Rusije na "toplo" more, kako to vojno-politički komentatori vole da kažu.
    (Prika, 19. oktobar 2019 08:43)

    # Link komentara

  21. A koga briga protiv čega je Rusija. I ceo svet je protiv otimanja Krima pa nikom ništa.
    (Vcvnnk, 19. oktobar 2019 08:20)

    # Link komentara

  22. Ko vas pita bilo šta? Što ne pošaljete vojsku na sever Kosova kad ste toliko moćni. Ništa gore od lažnih prijatelja. Gde ste bili 1999? I opet prstom ne bi makli
     (Oleb, 19. oktobar 2019 08:08)

    # Link komentara

  23. @Zemun grad SPO
    tvoj komentar nema nikakve veze sa clankom i lici na politicki pamflet, dok je SPO, koji pominjes u niku, odavno utopljen u SNS zajedno sa svojim osnivacem i predsednikom Vukom Draskovicem.
    pozdrav.
     (doktor, 19. oktobar 2019 08:08)

    # Link komentara

  24. Meni je velika Rusija opasnija jer ima atomsko naoružanje a Albanci imaju samo toljage kao i mi.
    (Realno, 19. oktobar 2019 08:04)

    # Link komentara

  25. Samo vojno-politički savez sa Rusijom može da spase Srbiju od nestanka pošto su svi oko nas neprijatelji Srbije i samo čekaju moment da nas totalno rature.

    Rusija je naša majka i naše spasenje!
    (Nemanja, 19. oktobar 2019 05:18)

    # Link komentara

  26. Ovo se pogotovo odnosi na Dodika i tzv r.srpsku.
    (Lala, 19. oktobar 2019 05:08)

    # Link komentara

  27. Ali zato jeste za prekrajanje van Balkana. Na primer u Ukrajini i Gruziji.
    (pero, 19. oktobar 2019 01:04)

    # Link komentara

  28. #zemun_grad_spo
    Razumem takvo gledanje na situaciju ali postoji tu nekoliko stvari na koje mnogi prozapadno orijentisani ljudi vole da zazmure - ko je uz Rusiju on je "gubernija" i satelit Moskve, a sta su onda NATO drzave? Sateliti i podanici Amerike.. Vidimo na primeru NATO zemalja u okruzenju (Albanija, S Makedonija, Bugarska..) koliko su sjajne a vec godinama su uz Ameriku. Druga stvar - Zemlje gvozdene zavese beze od Rusa zbog ruske cizme logicno ali Srbija je eto bila pod americkim bombama.. Jel to onda razumljivo da kome je Rusija lose donela bezi od nje a kome su Amerikanci rasuli bombe po zemlji taj treba da ide u zagrljaj istoj toj Americi? I jos nesto- Srbija nije vise zemlja koja ugrozava svoje susede, niti bismo danas to mogli sve i da zelimo- najmiroljubiviju politiku vodimo od ex Yu zemalja. Zapaljive izjave i odluke dolaze od njih a ne od nas. Jedino sto im je svima trn u oku je sto ne zelimo da priznamo Kosovo kao nezavisno i opet da napomenem- da li je Sarajevo priznalo RS kao zasebnu drzavu, ili Hrvatska priznala Krajinu? To je razumljivo a skandal je sto Srbija ne planira da prizna kao nezavisno deo svoje teritorije i to istorijskog jezgra a ne tek tako neke provincije koju bismo lako pustili niz vodu.
    (Biba, 19. oktobar 2019 00:40)

    # Link komentara

  29. Putinova Rusija je daleko od moci i ugleda koju je imala carska Rusija i komunisticki Sovjetski Savez. Balticke drzave, zatim Poljska, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunija, Bugarska su clanice EU i NATO.Taj put su izabrale i sve drzave nastale na rusevinama Jugoslavije, sve sem nase Srbije.Evroatlanski izbor Srbiji donosi prekid trodecenijske gubitnicke politike, ekonomski napredak i dugorocni mir. Hocemo li u drustvo evropskih naroda ili azijskih diktatura zavisi od nas.Ovo drugo nas gura u nastavak destabilizacije i reprizu sukoba i poraza iz devedesetih. Ta stramputica vodi ka demografskoj, nacionalnoj, ekonomskoj i sveopstoj katastrofi.Drzavotvorna politika se ne vodi emocijama, vec razumom i ciljem da se u datim okolnostima postigne maksimum za narod i drzavu. Kuda vodi sukob sa Zapadom i susedima osetili smo na sopstvenoj kozi devedesetih. Samim prihvatanjem da budemo satelit za ostvarenje interesa Kremlja na Balkanu, sebe dovodimo u pomenuti sukob.Rusija nam ne moze pomoci da vratimo ono sto smo izgubili, ali nas moze uvuci u opasnost da izgubimo ono sto nam je preostalo.
    (Zemun grad SPO, 18. oktobar 2019 23:50)

    # Link komentara