Četiri velika pitanja o budućnosti Sirije

Iznenadno povlačenje Amerikanaca iz severnih delova Sirije prošle nedelje vratilo je neke stare saveze i pokrenulo novu fazu osmogodušnjeg rata.

Izvor: NY Times
Pošaljite komentar
  1. Koje Sirije?
     (Smuleco, 16. oktobar 2019 10:38)

    # Link komentara

  2. @Italiano Vero
    Sirijska vojska pobedila Islamsku Drzavu, al iz nekog misterioznog razloga kurdske snage, a ne ta vojska, kontrolisu celu severozapadnu Siriju sve sa Rakom, "prestonicom" ID u Siriji. Zanimljiva neka teorija.
    (sdf, 16. oktobar 2019 08:20)

    # Link komentara

  3. A nova faza je da se to opet malo rasplamsa. Ipak je rat bio na izdisaju, treba to malo življe.
    (we're all living in america, 16. oktobar 2019 00:28)

    # Link komentara

  4. Krucijalnu ulogu u porazu Islamske države imala je ruska avijacija i snage Sirijske arapske armije. Mada i ja očekujem previše od Njujork tajmsa. I demokrate i republikanci smatraju da je SAD "porazio" ID. Smešno.

    Tu istu nakazu od države Kurdi i ameri ( koji su najviše i kumovali stvaranju iste ) su počeli da napadaju kada je već bilo jasno da se ona neće moći održati, i kada je videlo da neće uspeti u svom glavnom zadatku, a to je svrgavanje Asada sa vlasti.
     (dane007, 15. oktobar 2019 23:34)

    # Link komentara

  5. Krucijalnu ulogu u porazu Islamske države je odigrala Sirijska Arapska Armija i Ruske vazdušno kosmičke snage. Upravo je pešadija SAA iznela najveći teret borbi na terenu (setite se samo Deir El Zora) a Ruska avijacija je izvršila najveći broj udara iz vazduha. Mit o Kurdima kao nosiocima borbi je smišljen da bi se umanjio značaj zvanične sirijske vlade i Rusije kao njenog saveznika. Sada se taj mit ruši,a SAA izlazi na granicu sa Turskom i vraća celu teritoriju Sirije pod kontrolu Damaska.
     (Italiano Vero, 15. oktobar 2019 23:30)

    # Link komentara