Hrvatska: Osvanuo grafit "Kolji Srbe"

Novi antisrpski grafiti "Kolji Srbe" osvanuo je u mestu Rumin na putu Sinj - Bitelić, opština Hrvace, na kućici koja služi kao autobuska stanica.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Ово више није ни вест.
     (Јабучило, 10. oktobar 2019 10:03)

    # Link komentara

  2. Divno je kada im mi još uvek preukupiramo pažnju.
     (zliZo, 10. oktobar 2019 10:02)

    # Link komentara

  3. Ja vise u Hrvatsku ne idem. Imam tamo i drage ljude i prijatelje ali znaju da ako zele mogu da dodju u Beograd (i da im nista nece faliti) ja tamo da idem prosto vise ne zelim posle svega ovoga sto se desava u poslednje vreme. Nije ovo izolovani incident vise, ovo je postalo svakodnevnica.
    (Biba, 10. oktobar 2019 10:00)

    # Link komentara

  4. To je strašno koliko su ti ljudi opterećeni srbima i srbijom. Ja još nisam video a ni čuo da je negde u unutrašnjosti srb pisalo "ubij hrvata". Ne isključujem, da je bilo ali ja za to ne znam. U čemu je problem? Jesu li u EU. Jesu, Imaju li svoj jezik, kulturu? Imaju. A kao narod i zemlja imaju i pregršt drugih problema, kojima bi bilo bolje da se pozabave. Sve mogu da razumem i istorijski kontekst, i lični doživljaj i tenzije koje iz toga proizilaze ali bar ono što sam video do sad, za takve stvari su mahom krivi oni koji se nisu još bili ni rodili kad su tenzije nastajale. Da skratim, jedan grafit - više manje, neka ostrašćena budala je nešto nažvrljala. Problem je trend i što to, po mom skromnom mišljenju rade mladi a to nije dobar znak. znači neko ih hrani mržnjom - možda roditelji, možda država a verovatno i jedni i drugi - svako iz svojih frustracija i razloga. Neko će reći, pa dobro mladi su ti koji su buntovnici i pišu grafite, neće baba od 90 god. da piše po zgradama, da, jeste, ali to što pišu je utelotvorenje misli koje ih opterećuju. E sad zašto - ne znam. Ponekad se identitet dostiže negiranjem i blaćenjem drugih, da se napravi neka fiktivna distanca i lični prostor.
    (gex, 10. oktobar 2019 09:54)

    # Link komentara

  5. Oh, kako strasno. Kod nas je mnogo bolje.
    (Volimir, 10. oktobar 2019 09:54)

    # Link komentara

  6. Koliko se ovo primilo u HR mislim da bi ove grafite mogli da zaštite u UNESCO kao kulturnu baštinu.
     (Samo primetih, 10. oktobar 2019 08:54)

    # Link komentara

  7. Још један “изоловани” инцидент, 657. ове године.
    (дабар, 10. oktobar 2019 08:50)

    # Link komentara