1. Hoce li sad UN da uvede sankcije Turskoj jer su napali suverenu drzavu?
    (Crni, 11. oktobar 2019 10:36)

    # Link komentara

  2. Žao mi je nedužnog naroda koji samo želi mir, a takvih je 95% među svakim narodom.
    (Predrag, 9. oktobar 2019 19:52)

    # Link komentara

  3. E moji Kurdi sta sad ? A bili ste prijatelji Amerikancima . Kako vas lako prodadose
    petar

    Ha, nista ,sad ce Asadu u krilo?
    (garant, 9. oktobar 2019 19:00)

    # Link komentara

  4. Sultan je impresivan. ne kazem da je pravedan ali je vladar i takticar
     (Antisha, 9. oktobar 2019 18:46)

    # Link komentara

  5. @Svarozic
    Asad dobar prema Kurdima? On i njegov otac pobili su bukvalno nekoliko stotina hiljada Kurda! NEKOLIKO STOTINA HILJADA! U Siriji Kurdi nemaju nikakva prava, kao da ne postoje! I to sve zahvaljujuci “mekom” diktatoru Asadu i njegovom tati... Asadu.
    Sadam je za njih bio mala maca, on je makar standard bio doveo na visok nivo do sukoba s Amerima. Ovi decenijama guraju narod u rat, pa otac ovoga je izgubio gomilu ratova iako je imao najbolje oruzje, izginuo mu narod, ali nista to njega i sincica mu nije zabrinjavalo, ostalo dovoljno da se izivljavaju nad Kurdima.
    (jbt, 9. oktobar 2019 18:31)

    # Link komentara

  6. Dokle bre više rat!!!
     (Ilija, 9. oktobar 2019 18:30)

    # Link komentara

  7. Турска је кључни амерички савезник заједно са С. Арабијом и Израелом. Према томе, САД неће ни у лудилу да изгубе савезништво Турске због неких Курда. Ово што се десило у Сирији занимљиво је и за Балкан. Многи ће бити изненађени, али у не тако далекој будућности један народ на Балкану, који је у невиђеној експанзији, који мисли да има свемоћне савезнике, такође ће остати без америчке подршке.
    (Иван Грозни, 9. oktobar 2019 18:07)

    # Link komentara

  8. Asad jeste (bio) diktator, ali u cijelom arapskom svijetu možda najmekši. U poređenju šta je Kurdima radio režim Sadama Huseina.
    (Svarožić)
    ---
    Dinastija Asad koja vlada skoro pola veka, pobila je pre ovog rata oko 100 000 ljudi, najteži je bio masakr u Hami 1982. Pa govoriti da je Asad najmekši predstavlja nepoznavanje istorije. U ovom pak ratu, pola miliona ljudi je moralo da umre da bi jedan čovek ostao na vlasti.

    Kurdi nisu na početku sarađivali sa Asadom, kako tvrdite, niti su ih Amerikanci naveli da se okrenu protiv tog diktatora. Obama je godinu dana ignorisao rat u Siriji kako bi pokazao da je drugačiji od Busha. Asad na primer, Kurdima nije dao državljanstvo, pa su oni bili bez osnovnih ljudskih prava otkad je dinastija prigrabila vlast.
    (Celsou, 9. oktobar 2019 18:04)

    # Link komentara

  9. Sirijska i naša braća (Rusi) upadljivo ćute.
     (Vladan, 9. oktobar 2019 17:59)

    # Link komentara

  10. Ameri su, kao i uvek, napržili Kurde da ne sarađuju sa Sirijom i da će dobiti svoju državu. A onda su ih, kao i uvek što rade kada im se učini da je isplativo, ostavili na cedilu. Kurdi nisu hteli da pregovaraju sa Asadom, postavljali su čak uslove da im se prizna suverenitet i tamo gde su Arapi pre dolaska ISIS-a bili u većini. Sad kukaju za pomoć dok ih Turska demontira. Uopšte ih ne žalim, sami su krivi za sve što im se dešava.
    (Efraim, 9. oktobar 2019 17:54)

    # Link komentara

  11. @kro-manjon
    Decko, to je DEO SIRIJE, kako si i sam napisao. Dakle, gde su Rusi koji su vise puta izjavili da ce cuvati sirijsku teritoriju od agresije? Gde su? Koga briga ko kontrolise taj deo? Jos malo pa cete gledati ko vlada u kojoj opstini, samo da opravdate ruski kukavicluk.
    (aha, 9. oktobar 2019 17:40)

    # Link komentara

  12. @Micko
    Ma da. Evo Englezi, Francuzi, Belgijanci, Holandjani, Austrijanci, Svajcarci, Nemci, Italijanj, Juznokoreanci, Japanci, Kanadjani i ostala sirotinja ne znaju sta ce od muke jer su im Amerikanci prijatelji i saveznici. Ali zato Sirijci ne znaju sta ce od srece jer su im Rusi braca i saveznici.
    (aha, 9. oktobar 2019 17:38)

    # Link komentara

  13. Da, ali vi govorite da su ameri ti koji ne valjaju, jer gledaju samo svoje interese, ostavljaju saveznike na cedilu itd.
    Pretpostavljam, da su onda rusi drugaciji.
    E sad kad se dokazalo da nisu, da rade sve isto kao i ameri, sto onda prigovarate i ne volite amere, kad su isti kao rusi?
    Da ste ikad ucili istoriju, videli bi da svaka svetska sili ili regionalna...gleda svoje interese. Tu kroz istoriju nema razlike
    (Deda, 09. oktobar 2019 16:44)

    Ne volimo amere zato što su svoju politiku sprovodili direktno nad nama. Zato što su nam uništili zemlju, državu, ljude, sve... Oni su krivi zbog sadašnje situacije kod nas. Gde se samo bezobrazan obogatio. Ali ti verovatno to ne želiš da čuješ, jer se ne poklapa sa tvojim uverenjima. Naši interesi se se ne poklapaju sa američkim nikako. Nadam se da ćeš to jednog dana shvatiti.
     (Majkl Džondar, 9. oktobar 2019 17:38)

    # Link komentara

  14. jadni ti kurdi, ne bio im niko u kozi
     (globalizacija, 9. oktobar 2019 17:36)

    # Link komentara

  15. @Dusanovo carstvo!
    Cinjenica je da je TURSKA americki saveznik! Ne Kurdi! Dakle, Tramp je podrzao svog saveznika. A Rusija i Putin?
    (aha, 9. oktobar 2019 17:34)

    # Link komentara

  16. Asad jeste (bio) diktator, ali u cijelom arapskom svijetu možda najmekši. U poređenju šta je Kurdima radio režim Sadama Huseina (koji je btw takođe bio američki saveznik jedno vrijeme) Asad im je majka Janja. Kurdi su na početku rata sarađivali sa Asadom, dok im Amerikanci nisu krenuli pomagati. Mada i sada kod Asada u Vladi i vojsci ima Kurda, ali i sekularnih Arapa sunita.
    Treba vidjeti da li će Kurdi sa sjevera Iraka, koji jedini imaju ozbiljne oružane snage, pomoći braći u Siriji.
    Kurdi su danas, usljed sticaja istorijskih okolnosti, uglavnom ljevičarski nastrojeni i nisu neki vijernici, za razliku npr. od prije 100 i više godina kad su vršili teške zločine nad Jermenima, Asircima i drugim nemuslimanima.
    (Svarozic, 9. oktobar 2019 17:26)

    # Link komentara

  17. Jel postoji neki događaj u svetu da za to ovde nisu krivi Amerikanci.
    Ako ratuju "zašto ratuju" ako se povuku "ostavili na cedilu" ako ne ratuju "gde su sad"
    (Don Pablo, 9. oktobar 2019 17:25)

    # Link komentara

  18. (Αρτεμισία, 9. oktobar 2019 16:16)
    Ne kontam ti poređenje, Albanci su imali gotovo sve moguće saveznike na svojoj strani, uključujući i NATO I EU I Tursku, Kurdi nemaju nikoga.
    (Markos, 9. oktobar 2019 17:15)

    # Link komentara

  19. Ovo je dobro i za sve.
    Asad ionako ne kontroliše taj deo gde su Kurdi, a Kurdi dok su bili u ljubavi sa Amerima, odbijali su svaku inicijativu Asada za zajedničko delovanje protiv ID.
    Erdogan je dobio dozvolu iz Moskve da malo "primiri" Kurde, tako da kad dobiju po ćušci, zakucaće Asadu na vrtata.Bolje im je i autonomija u Siriji od ničega u Turskoj.
    Erdogan ne planira da drzi Kurdski deo Sirije pod okupacijom već da vrati Kurde, da budu deo Sirije jer su počeli da tripuju da imaju svoju državu i bili stalna pretnja Turskoj da tu 'drzavu' prosire na deo Turske i Iraka.
    Osim Kurdima, ova opcija je dobra i za Erdogana i za Asada, posedno i za Ruse i za Irak.
     (Pored skca prolazim i vidim neku gomilu, 9. oktobar 2019 17:13)

    # Link komentara

  20. Auuu komentatora, kakvi šamari i kome. Ja ovde vidim apsolutnu harmoniju dogadjaja. Svi pomalo pijuckaju a Sirija plaća...
    (pizza boy, 9. oktobar 2019 17:09)

    # Link komentara

  21. ne zaboravite dusebriznici u turskoj zivi blizu cetiri miliona sirijaca
     (ace, 9. oktobar 2019 16:58)

    # Link komentara

  22. I Rusi i Ameri će da okrenu glave, a naši veliki prijatelji će da pokušaju da naude Kurdima, no Kurdi su tvrd orah. Tako da...
    (veliki nemaju prijatelje, 9. oktobar 2019 16:55)

    # Link komentara

  23. Niste shvatili ovde ide na ruku rusima a protiv kurda tj amera.Rusi su ovo dozvolili pod uslovom da se posle povuče.
     (max, 9. oktobar 2019 16:50)

    # Link komentara

  24. Sad da ocekujemo povlacenje USA sa Kosova...
     (Blue Betyars, 9. oktobar 2019 16:49)

    # Link komentara

  25. Da je kod nas 5 miliona izbjeglica pitao bi vas kako bi se osjecali. a jos da nam iz komsiluka ulaze terroristi i napadaju nam policiju
     (Sandzak, 9. oktobar 2019 16:47)

    # Link komentara

  26. ...a rusi ladno gledaju etnicko ciscenje, upad u teritoriju njihovog saveznika i boli ih uvo...
    (E moj Milojko, 9. oktobar 2019 16:46)

    # Link komentara

  27. Trump je dao zeleno svjetlo Erdoganu, jer da nije nebi se povukao. A vamo ko fole prica drugu pricu kako bi on unistio Tursku ekonomiju bla bla. Bez Turske i preko nje nebi Amerika mogla prec sa zapada na istok. Turska je danas velesila i sa njom nema sale.
     (Sandzak, 9. oktobar 2019 16:46)

    # Link komentara

  28. E, sad da vidimo kako rusi cuvaju teritoriju svog saveznika, Sirije. Obecali su da ce da stite svaki pedalj Sirije, da vidimo. 
    (opa, 09. oktobar 2019 15:48) Pa i Tramp je to rekao, pa?
    (Dusanovo carstvo!, 9. oktobar 2019 16:09)

    Da, ali vi govorite da su ameri ti koji ne valjaju, jer gledaju samo svoje interese, ostavljaju saveznike na cedilu itd.
    Pretpostavljam, da su onda rusi drugaciji.
    E sad kad se dokazalo da nisu, da rade sve isto kao i ameri, sto onda prigovarate i ne volite amere, kad su isti kao rusi?
    Da ste ikad ucili istoriju, videli bi da svaka svetska sili ili regionalna...gleda svoje interese. Tu kroz istoriju nema razlike
    (Deda, 9. oktobar 2019 16:44)

    # Link komentara

  29. Трамп препустио Ердогану палицу. Њихов дил.
    (Макарије, 9. oktobar 2019 16:42)

    # Link komentara

  30. Eto novih migranata.
    (Dobrodoslica, 9. oktobar 2019 16:42)

    # Link komentara

  31. rusi su prešli preko obaranja svog sopstvenog avijona, a da neće preko narušavanja teritorijalnog integriteta svog saveznika. Turski tok je važniji od savezništva...
    (autosovinista, 9. oktobar 2019 16:42)

    # Link komentara

  32. Niko osim Kurda nece da pati. Sirija je precutno prihvatila da su im Kurdi zaposeli deo teritoreije i cute dok god ne traze nezavisnost tako da im Turci cine uslugu jer obavljaju prljav posao koji i Siriji odgovara. Irak ima isti problem, ali u jos vecoj meri. Turcima bi odgovaralo da se dignu i Kurdi iz Turske - jednim udarcem dve muve. Ame ri se povukli jer bi morali jos jednu novu drzavu da "postavljaju na noge", a Tramp je izbore dobio sa izjavama od kojih je jedna bila da nece da trosi pare na uzaludne ratove u zamljama koje ne zna ni gde se nalaze ili kako rece pre neki dan - nece da se upusta u ratove koje vode raznorazna plemena.
    (mitel026, 9. oktobar 2019 16:32)

    # Link komentara

  33. Covek hoce da bude sultan umesto sultana
    (maca, 9. oktobar 2019 16:31)

    # Link komentara

  34. Kreće rasparčavanje Turske.
     (Stingray, 9. oktobar 2019 16:31)

    # Link komentara

  35. Strašno. Ameri ih izdali.
     (Olga, 9. oktobar 2019 16:29)

    # Link komentara

  36. Asad će se zvanično buniti,Moskva se neće mešati,Amerikanci će ostati na jugu uz naftne izvore,arapske države po običaju boli uvo za Kurde , a Kurdi će na najbolniji način naučiti da je tačna ona naša narodna-ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju.ID borci preoubučeni u proturske snage ili FSA će po izlasku na Eufrat krenuti na sirijsku vojsku i tek onda kreće pravo zakuvavanje.
    (limeni gnu, 9. oktobar 2019 16:28)

    # Link komentara

  37. Prvo godinama kupovao americko oruzje...onda “okrene plocu” i kupi najmoderniji ruski PVO...pa onda napadne rusko-americki protektorat...jes’ takticar ovaj Turcin
    (Ime, 9. oktobar 2019 16:25)

    # Link komentara

  38. Jedino gore od toga da ti Amerika bude meprijatelj je da ti Amerika bude prijatelj.Ziva istina a evo i dokaza.
    (Micko, 9. oktobar 2019 16:17)

    # Link komentara

  39. Da su Kurdi bili pametni i da nisu verovali Amerima nego da su gledali svoje interese, ušli u savez sa Asadom i Rusijom.
    (Markoni)
    ---
    Asad je diktator koji je negirao kurdska prava, pa bi bilo neobično da Kurdi sarađuju sa Asadom. Kao da kažete da su Albanci sa Kosova trebali sarađivati sa Miloševićem.
    (Αρτεμισία, 9. oktobar 2019 16:16)

    # Link komentara

  40. E, sad da vidimo kako rusi cuvaju teritoriju svog saveznika, Sirije. Obecali su da ce da stite svaki pedalj Sirije, da vidimo.
    (opa, 09. oktobar 2019 15:48) Pa i Tramp je to rekao, pa?
    (Dusanovo carstvo!, 9. oktobar 2019 16:09)

    # Link komentara

  41. Dokaz kako prolaze američki saveznici. Nadam se da će Rusi nešto uraditi povodom ove agresije, ako nemaju neki drugi interes.
    (Todor, 9. oktobar 2019 16:08)

    # Link komentara

  42. ID sa jedne, Turci sa druge strane. Do sada u Siriji je bilo mnogo "slucajnosti" kada su ID i Turska u pitanju...
    (masinac, 09. oktobar 2019 15:28)
    Ovo ce biti kraj Erdogana. Videce kad se nadje u sendviču izmedju Kurda sa sirijske i Kurda sa turske strane. Skupo ce ga kostati ovaj rat.
     (Cigla u zidu, 9. oktobar 2019 16:01)

    # Link komentara

  43. @opa
    Grešiš dečko, taj deo Sirije je pod Kurdima a Kurde su čuvali ameri i gle čuda nema ih da štite svoje saveznike.
     (kro-manjon, 9. oktobar 2019 16:00)

    # Link komentara

  44. Kurdi su najveća nacija na svetu koja nema svoju državu, nema svoje granice već žive u nekoliko susednih država, isto kao i rasuti svuda po svetu. Samo u Turskoj živi preko 10 miliona Kurda koji nemaju nikakvu autonomiju ... Amerika to sve zanemaruje jer ne želi sukob sa svojom saveznicom iz NATO pakta a isto tako i EU.
    (Pera, 9. oktobar 2019 15:58)

    # Link komentara

  45. Juče "Da nam češće dolazite" a danas upad u Siriju. Otprilike "sačekajte malo, prvo dolazimo kod njih."
    (Djordje, 9. oktobar 2019 15:57)

    # Link komentara

  46. samo rokaj!!
    (Ladjar, 9. oktobar 2019 15:57)

    # Link komentara

  47. @ Упад у туђу државу...... Како то амери толеришу
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 9. oktobar 2019 15:30)

    Sta god mi ovde mislili Turska je u NATO ...
    (Milos, 9. oktobar 2019 15:56)

    # Link komentara

  48. Bio u Srbiji Pa sutradan krenuo u rat.Opet mi cemo tu nešta biti krivi...
    (Delija Bodensee, 9. oktobar 2019 15:54)

    # Link komentara

  49. Šamar Americi,loša poruka njenim saveznicima.Ostavili su Kurde na cedilu.
     (South Park, 9. oktobar 2019 15:53)

    # Link komentara

  50. E, sad da vidimo kako rusi cuvaju teritoriju svog saveznika, Sirije. Obecali su da ce da stite svaki pedalj Sirije, da vidimo.
    (opa, 9. oktobar 2019 15:48)

    # Link komentara

  51. Da su Kurdi bili pametni i da nisu verovali Amerima nego da su gledali svoje interese, ušli u savez sa Asadom i Rusijom do sada bi imali sigurnu autonomiju a Erdoganu bi bilo nemoguće da se meša. No generalno taj region očekuje haos u kome na terenu pobednika neće biti. Ameri su to skontali i otišli na vreme. Te narode čeka patnja, Turci će se svakako i jadu zabaviti i ništa dugoročno neće rešiti a nas i Evropu stotine hiljada izbeglica.
    (Markoni, 9. oktobar 2019 15:46)

    # Link komentara

  52. E moji Kurdi sta sad ? A bili ste prijatelji Amerikancima . Kako vas lako prodadose
    (petar, 9. oktobar 2019 15:46)

    # Link komentara

  53. Zašto sve vojne intervencije imaju tako poetične i miroljubive nazive?
     (Dalibor, 9. oktobar 2019 15:45)

    # Link komentara

  54. Ovo je toliko providno. Dogovor SAD i Turske. Turci ce jednostavno nastaviti tamo gde su Ameri & Co. stali.
    (strucnjak, 9. oktobar 2019 15:42)

    # Link komentara

  55. Jadni ljudi, sta im napravise....
    (Tuzno, 9. oktobar 2019 15:40)

    # Link komentara

  56. Nadam se da će da mu presedne.
    (mr čović i dr terzić, 9. oktobar 2019 15:33)

    # Link komentara

  57. Ušli smo u ono doba kapi koje preliva čašu.
     (Filip, 9. oktobar 2019 15:31)

    # Link komentara

  58. Упад у туђу државу...... Како то амери толеришу
     (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 9. oktobar 2019 15:30)

    # Link komentara

  59. ID sa jedne, Turci sa druge strane. Do sada u Siriji je bilo mnogo "slucajnosti" kada su ID i Turska u pitanju...
     (masinac, 9. oktobar 2019 15:28)

    # Link komentara