"Cenimo solidarnost CG protiv Rusije"

Sjedinjene Američke Države stoje uz Crnu Goru "u njenom suprotstavljanju upornim ruskim pokušajima da spreči njen napredak ka evroatlantskim integracijama".

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. @marko cg
    Po svim anketama, Crnogorci najvise vole normalan zivot, mir, stabilnost, normalnu i sigurnu buducnost. Zato i podrzavaju ulazak u NATO. Rusi neka gledaju svoj posao, mi nikakve veze s njima nemamo.
    (Ivan, 5. oktobar 2019 11:38)

    # Link komentara

  2. @Tera
    Ajde sada malo razmisli, ali onako objektivno, koliko mozes.
    Crna Gora je drzava od 700 000 stanovnika koja je uspela da uprkos nevidjenim pritiscima Rusije i Srbije postane deo Evrope i civilizovanog sveta. Usli su u NATO, iako je po priznanju ruskih zvanicnika, Rusija nudila MILIJARDE za pomorsku bazu u CG, otrgli su se od ruskog uticaja, koji nas unistava.
    Amerikanci to postuju. To odgovara njihovoj filmskoj prici o malom i slabom koji se hrabro bori portiv velikog, mocnog i zlog. Oni to cene i to postuju! Ko zna nesto o Amerima, zna to.
    Zasto bi postovali nas? Njima trazimo pare, a surujemo s Rusima. Od njih trazimo pomoc, a ovamo sve najgore o njima. Kako se to zove? Dvolicnost, licemerje, kako? Oni su nas spasli sovjetske invazije, upravo taj NATO je vise puta tokom decenija tvrdio da ce stititi SFRJ ako Rusi napadnu. Jer, Rusi su pretili vise puta. Ako znas, onda znas i to.
    Dakle, taj Milo je najpametniji politicars bivse Jugoslavije. I najsposobniji. On je od najzaostalije republike bivse SFRJ, stvorio 3 po razvijenosti ekonomiju bivse SFRJ, odmah iza Slovenije i Hrvatske. Po standardu, BDP-u po glavi stanovnika, ekonomskom rastu, to je cinjenicno stanje.
    Uz to, uvek je drzavu u NATO i po politickom uticaju Crna Gora je vec dugo za nas sila, a od ulaska u NATO velesila. Sta mislis, da li bi Srbija uspela da se odupre pokusaju ruskog uticaja na izbore i pokusaju drzavnog udara. Posto, da se ne lazemo, svima je jasno da se to desilo, samo
    mnogi navijacki to negiraju.
    Amerikancima baza u Srbiji nikada nije trebala. Sta ce im? Da nadgledaju svoje saveznike? Imaju baza koliko zele. Njima je vazno more. Crna Gora je njima 100 puta vaznija od Srbije jer ima izlaz na more. Ulaskom u NATO, otisla je i poslednja sansa Rusije za pomorsku bazu na Jadranu, Mediteranu, u srcu NATO pakta i Evrope.
    Rusima je 1000 puta vaznija CG od Srbije. I pored sankcija, Rusi hrle u CG, Putin javno pozvao Mila na poboljsanje saradnje... zasto? Zato sto RUSI VISE CENE Crnogorce nego Srbe. A zasto? Pa zato sto na nas gledaju kao na sluge koje rade sto im narede, a na Crnogorce kao na tvrd orah koji im je pokazao zube.
    Tesko ces ti to shvatiti.
    (@@@, 5. oktobar 2019 11:36)

    # Link komentara

  3. Ja mislim da je srbin dobar vojnik, dobar sportista, dobar radnik, dobar naučnik, dobar genetski, ponosan...
    Za sve navedeno postoje neoborivi dokazi.
    Ostalo je još samo da izabere vlast kako treba.
    Sve ostalo je krivica zapada i rusije zajedno. Laku noć.
     (Sale, 5. oktobar 2019 00:23)

    # Link komentara

  4. [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (unacceptable..., 4. oktobar 2019 22:05)
    Ja sam malo stariji a i znam malo vise. US nikada nije hteo da im mi damo bazu na Kosovu, jer mi im nikada nismo bili pouzdani kao neprijatelj Rusije. Oni su znali da ce uvek imati vecu podrsku medju Albancima nego nama. Kada kazem podrske mislim na kontrolu. Cista matematika koju nekad davno neki CIA analiticar izracunao. Da smo im bili dragi ne bih nas rokali mimo UN. Ne svaljujte krivicu stalno na nas. Ako nam je cilj da ovo sa Kosovom ravlacimo, JEDINA sansa nam je da Rusi i Kinezi blokiraju u UN, i da kao sto ovi sad rade, skidamo priznanja i time vrsimo pritisak. To nazalost znaci neki vid konfrotacije sa US. Ako hocemo da kazemo Kosovu zbogom, neki poseban interes da surujemo sa Rusima vise nemamo, i ja verujem da bi sutra sledeca vlast uvela sankcije. Sto u sustini i nije toliko dramaticna stvar. Problem je sto se od toga pravi drama, da bi se zamaskirale nesposobnosti Vlada da urade vise za svoj narod. Sustinski ovo jedan politicki marketing jedne diktature koja ne moze da ponudi svom narodu nista vise. Dosao Pompeo doneo ugovor o lakim vozilima, podelio par floskula, vlast prihvatile bez pitanja, dici ce kredu, a decu ce leciti SMSovima. Ja se divim Svajcarskoj i njihovom modelu drzave, izvini ali zdrav razum mi ne dozvoljava da se divim Milu i takvom vodjenju drzave. Ja verujem da US postuje Svajcarce jedno 100x vise nego Crnu Goru.
    (Tera, 5. oktobar 2019 00:02)

    # Link komentara

  5. Crnogorci po svim anketama vise vole ruse nego amere, dolaze nam ruski turisti, i ruski sveštenici u nasim crkvama, a amerikanci samo kad su ovakve zvanične posjete, tako da ovaj Pompeo moze do sjutra da priča sta hoce, jer sve je to prividno ne postoji istinsko partnerstvo!
     (marko cg, 4. oktobar 2019 23:43)

    # Link komentara

  6. Da je Srbija dobar prijatelj da Srbijom , Kosovo bi još uvijek bilo srpsko. A ne ovako,bez vizije i osjećanja.
    Bravo za C.Goru.
    (London 94, 4. oktobar 2019 23:39)

    # Link komentara

  7. Da vi niste dobri sa Rusima Ameri ni ne bi imali interes za bazom na Kosovu. Tako da vasa politika igrom u timu Rusije sjece granu na kojoj sjedi.
    (Pogled iz susjedstva, 4. oktobar 2019 23:22)

    # Link komentara

  8. Spoljna politika Crne Gore je perfektna!
    (Krsto Zrnov, 4. oktobar 2019 22:16)

    # Link komentara

  9. @Pantagruel

    Ne znam da li imate dovoljno godina da se setite kako se nekad ovde pevalo:
    "AMERIKA I ENGLESKA BICE ZEMLJA PROLETERSKA!!!"

    Tako i ova vasa prica o propasti NATO saveza... Mozda, jer nista ne traje vecno....Ali sve mislim da ce Srbi tada biti manjina u Srbiji....
     (Žan Žak Ruso...., 4. oktobar 2019 22:14)

    # Link komentara

  10. @Tera

    Ako nam je do Kosova, trebalo je da pustimo Amere da imaju SVOJU bazu u Srbiji!!! A ne na Kosovu... Cuvali bi Srbiju ko malo vode na dlanu...

    E, kad smo to propustili,sad se OSLANJAMO na VERBALNU podrsku Rusije u UN, a ona nam to debelo naplacuje (na razne načine....).
    Ne znam da li ste primetili da smo mozda JEDINA zemlja u Evropi koja je u prijateljskim odnosima sa Rusijom....
     (unacceptable..., 4. oktobar 2019 22:05)

    # Link komentara

  11. Prvo da se objasni ovima sto pricaju o broju investicija.. Nismo mi sa rusima zbog para, niti sto se nesto preterano volimo, vec zbog Kosova. Nama treba neka protiv teza zapadu u un. Ja ne znam da li je moguce da neko ovo ne razume. Hocete da se resite toga , lepo izglasate vlast koja je za nezavisnost Kosova i to je to. Nas interes oko rusa se tu gubi i idemo ka Us i nato. Nema tu nekih mudrosti. Samo što ldp ne moze ni 2% glasova dobije, a ako u kampanji spomene nezavisno Kosovo onda ni deca za njih ne glasaju. Lako je Milu. Ali reći da je lider u demokratiji neko ko vlada duze od putina je ironija ogromnih razmera. Pompeo je dosao da proda neko oruzje zemlji koja nema ni za autoput, prosuo par floskula i sutra ce ih prodati rusima ako je to US interes. Prekosutra ce zaboravi gde je bio. Jadno, snisihodljivo, kao i vecina zemalja balkana, uključujući i nas.
    (Tera, 4. oktobar 2019 20:58) 

    Brate totalno si u pravu. Ali to isto vredi i za ruse, tj za svaku silu. U svetu je sve samo interes. Jedino sto pod zapadnom cizmom se zivi bolje nego pod ruskom. Ne postoji zemlja koju je rusija napravila bogatom. One zemlje koje nisu uspele u EU, nisu ne uspele zato sto EU ne valja, nego zato sto narod bira korumiprane. Poljaci zove sve bolje, a bugari losije...kod rusa svi zive losije. SSSR se raspao ekonomski, a imali su sva prirodna bogatstva sveta.
    (Moj Milutine, 4. oktobar 2019 22:04)

    # Link komentara

  12. @promaja
    Rusi i Amerikanci se svadjaju jos od ‘45 negde. Kada su to americki NATO saveznici izvukli deblji kraj iz te svadje?
    (ahahaha, 4. oktobar 2019 21:01)

    Nedavno u Ukrajini i Gruziji.
    (pa evo primera, 4. oktobar 2019 21:59)

    # Link komentara

  13. @Smuleco

    Posle CG koja je usla u NATO Rusija vise nema pristup Jadranu, ali ni Egejskom, Jonskom, Tirenskom, Sredozemnom moru....

    Zato je slala ljutite, pretece poruke Crnoj Gori sta ce joj se desiti ako udje u NATO...
    I šta?
    Ništa , prazne pretnje...

    Eh da Srbija ima kao Crna Gora tu pamet, ali nema....Na našu žalost....
     (Tacno tako...., 4. oktobar 2019 21:55)

    # Link komentara

  14. još samo Srbija da se opameti
     (Rade, 4. oktobar 2019 21:36)

    # Link komentara

  15. @(Pantagruel, 4. oktobar 2019 18:38)

    Pa mi ne mozemo da uredimo ovo malo drzave sto imamo a sada zamislite na cega bi licilo da je u pitanju velika Srbija. Pa to bi bio pandan Meksiku i Venecueli u sred Evrope. I nemojte se zamajavati da bi se to ikad promenilo pa makar nekim svetskim resetom Srbija dobije ceo Balkan. Sve bi to nestalo i urusilo se za manje od 50 godina. Srbin je dobar vojnik i to je sve, za sve ostalo je teski korumpirani tutumrak i svaki put kada se oslobdio okupatorskog carstva je ziveo losije nego pod njihovom cizmom. To je cinjenica.
    (Boki, 4. oktobar 2019 21:35)

    # Link komentara

  16. radije bi da sam nazovi ruska kolonija, nego britansko americka. rusi ako nista ne osecaju prema nama, ako je samo goli interes, nisu nas bombardovali i otimali nam zemlju
     (rex, 4. oktobar 2019 21:33)

    # Link komentara

  17. Bravo za Crnu Goru. Jedini pravi put je put ka EU i evroatlanskim integracijama. Sve ostalo je put u nazad i u beznadje. Ovo vise nije prica da li je Milo dobar ili ne. Nije Milo Crna Gora, vec je prioritet buducnost drzave. Da je srece da se i nasi politicari u Srbiji ponasaju tako.
     (Lane, 4. oktobar 2019 21:22)

    # Link komentara

  18. @promaja
    Rusi i Amerikanci se svadjaju jos od ‘45 negde. Kada su to americki NATO saveznici izvukli deblji kraj iz te svadje?
    (ahahaha, 4. oktobar 2019 21:01)

    # Link komentara

  19. Prvo da se objasni ovima sto pricaju o broju investicija.. Nismo mi sa rusima zbog para, niti sto se nesto preterano volimo, vec zbog Kosova. Nama treba neka protiv teza zapadu u un. Ja ne znam da li je moguce da neko ovo ne razume. Hocete da se resite toga , lepo izglasate vlast koja je za nezavisnost Kosova i to je to. Nas interes oko rusa se tu gubi i idemo ka Us i nato. Nema tu nekih mudrosti. Samo što ldp ne moze ni 2% glasova dobije, a ako u kampanji spomene nezavisno Kosovo onda ni deca za njih ne glasaju. Lako je Milu. Ali reći da je lider u demokratiji neko ko vlada duze od putina je ironija ogromnih razmera. Pompeo je dosao da proda neko oruzje zemlji koja nema ni za autoput, prosuo par floskula i sutra ce ih prodati rusima ako je to US interes. Prekosutra ce zaboravi gde je bio. Jadno, snisihodljivo, kao i vecina zemalja balkana, uključujući i nas.
    (Tera, 4. oktobar 2019 20:58)

    # Link komentara

  20. I Rusija i Amerika gledaju iskljucivo svoj vlastiti interes. Kad se veliki svadjaju, mali izvuku deblji kraj.
     (promaja, 4. oktobar 2019 20:50)

    # Link komentara

  21. Rusi su negde na petom mestu po ulaganju u Srbiju. Toliko o tome.
    (smoki, 4. oktobar 2019 20:30)

    # Link komentara

  22. Ми Срби имамо сопствене националне интересе који су нажалост (због територијалних губитака претрпљених крајем 20. века) мање-више исти као они са краја 19. века. А да би се остварили, онај ко тренутни држи наше отете територије мора да доживи судбину Османског и Аустро-угарског царства. Тај неко је НАТО. Ми нисмо довољно јаки да га срушимо. Не треба ни да се заносимо том идејом. Али морамо се припремати за онај тренутак након што се он уруши сам од себе или га сруши неко трећи. Тада ће настати отимачина у нашем суседству. Морамо је дочекати довољно спремни, јаки и одлучни. Ми или наши унуци, небитно.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pantagruel, 4. oktobar 2019 18:38)

    E to je naš problem vidiš. I Sloba i ekipa a bogami i dobar deo naroda su krajem osamdesetih apsolutno bili uvereni da će Zapad da se uruši sam od sebe a NATO rasturi. Ja tebi kažem da će taj dekadentni Zapad i dalje vladati i to još dugo. I pustite me priča o moralu i časti, mi smo kao narod to odavno izgubili i treba da se pre svega stidimo pred svojom decom što smo ih doveli u situaciju da zbog nikakve budućnosti ovde svoju sreću traže na tom tamo... odvratnom Zapadu. Mnoge smo šanse propustili a to i dalje radimo.
    (Julovac, 4. oktobar 2019 19:55)

    # Link komentara

  23. Ovakvim izjavama guraju Rusiju prema Kini a ne tamo gdje joj je i mjesto - u Evropi. Od toga najviše štete trpi Evropa, jer umjesto da se ekonomski povezuje sa njima gubi to tržište i jeftine resurse i mora više da izdvaja za odbranu.
    Na kraju će stvoriti protivnika koga neće moći pobijediti.
    A to da je NATO jak- ne znam u slučaju vojnog sukoba koliko bi se zapadnih Evropljana odazvalo vojnom pozivu na rat protiv Rusije i Kine.
     (oni van, 4. oktobar 2019 19:08)

    # Link komentara

  24. @Petar S.
    Dusko Knezevic, covek sa Interpolove poternice, covek koji je ukrao bukvalno stotine miliona
    eura, optuzuje Mila za korupciju, bez jednog jedinog dokaza. I pritom JAVNO izjavljuje kako Milu zamera to sto ovaj NIJE HTEO da mu pomogne da se izvuce s kradjom. Dakle, javno priznaje da napada coveka jer ovaj nije hteo da ga zastiti od pravosudnih organa.
    I sada bi Pompeo trebao da slusa Knezevica!?
    Knezevic je bio Milov saradnik, pa opet ga to nije sacuvalo od policije!
    Ja bih voleo da je to kod nas moguce! Ali ne, kod nas mozes ...
    (ooo, 4. oktobar 2019 18:59)

    # Link komentara

  25. Rusofili u Srbiji mogu recimo da pogledaju podatak koliko je naša voljena Rusija imala investicija u recimo hrvatsku, a koliko u bratsku Srbiju.
    (Revko, 4. oktobar 2019 18:52)

    # Link komentara

  26. Al ce biti izvinjavanja... godine i godine izvinjavanja.
    (Kapetan Kuka, 4. oktobar 2019 18:49)

    # Link komentara

  27. Ja sam na strani US i EU sve dok budem koristio njihovu tehnologiju
    pocevsi od automobila pa nadalje. A kad ih Rusi prevazidju onda cu
    da predjem na rusku stranu a to znaci nikad. Onoliki migranti iz
    Sirije, Iraka, Avganistana... navalili u EU a niko u Rusiju. Ne mogu
    da vjerujem da su oni pametniji od rusofila a izgleda da jesu.
    (Cvrle, 4. oktobar 2019 18:44)

    # Link komentara

  28. Ми Срби имамо сопствене националне интересе који су нажалост (због територијалних губитака претрпљених крајем 20. века) мање-више исти као они са краја 19. века. А да би се остварили, онај ко тренутни држи наше отете територије мора да доживи судбину Османског и Аустро-угарског царства. Тај неко је НАТО. Ми нисмо довољно јаки да га срушимо. Не треба ни да се заносимо том идејом. Али морамо се припремати за онај тренутак након што се он уруши сам од себе или га сруши неко трећи. Тада ће настати отимачина у нашем суседству. Морамо је дочекати довољно спремни, јаки и одлучни. Ми или наши унуци, небитно.
     (Pantagruel, 4. oktobar 2019 18:38)

    # Link komentara

  29. A šta nas zabole i za rusiju i za sad ? Treba da gledamo svoja posla i da radimo šta je bolje za nas
    (djoko, 4. oktobar 2019 18:32)

    # Link komentara

  30. Za neupucene, nije tu pamet u pitanju. Nego cast. Ali oni sigurno nece to da shvate!
     (Deda Kreza, 4. oktobar 2019 18:32)

    # Link komentara

  31. Dovoljno sam star da se secam one recenice Crnogoraca negde sredinom 50-tih proslog veka:"Nas i RUsa 300 miliona!" Gde se izgubi ta ljubav,samo se pitam!?
    (bradina, 4. oktobar 2019 18:32)

    # Link komentara

  32. Kada se vrati Crnogorski vojnik u limenom sanduku iz Avganistana ko ce majci da saopsti da je poginuo za Crnu goru.Milo sigurno nece.
    (Misko, 4. oktobar 2019 18:30)

    # Link komentara

  33. Ne znam da li je za plakanje ili podsmevanje!
    (Kalugula, 4. oktobar 2019 18:27)

    # Link komentara

  34. Kako deluje bedno i ponižavajuće, kada neko hvali tvoj nemoral, tvoju moralnu propast, i to predstavlja kao nešto što je uzvišeno, uprkos tome što je narod Crne Gore svestan da se povukao poput miševa. Meni ovo izgleda kao vrsta trgovine? Moraš da mrziš Rusiju da bi te volele SAD, koje su prethodno dobro izbombardovale Crnu Goru?! Valjda, za njeno "dobro".
    (Zoran Knežević, 4. oktobar 2019 18:17)

    # Link komentara

  35. Trebamo da udjemo u koji god savez mozemo.. i NATO, i evroazijsku uniju.. itd
    (Gorila, 4. oktobar 2019 18:10)

    # Link komentara

  36. Crna Gora je za SAD od strateškog značaja, i teritorijalno, i zbog toga, da bi se sprečio "izlazak" Rusije, na topla mora.
    (Smuleco, 4. oktobar 2019 17:24)

    Русија одавно има базу у Сирији Тартус, а то је Средозамно "топло" море. Узгред склопила је уговор са Валадом Сирије за коришћење наредних 50 или 100 година - нисам сигуран тачно.

    Дакле морским путем рута иде од Црног мора, Босфор и Дарданели, луке Тартус, те копненим путем Кроз Сирију, па преко прелаза који повезује Каим у Ирак и Букамал у Сирији, преко Ирана па све до Касписког мора.

    Тако да је то и више него "излазак на топла мора"
    (Младић, 4. oktobar 2019 18:09)

    # Link komentara

  37. Strogo sam protiv bilo kakvih saveza. Mi smo zemlja za sebe i tako treba da se ponasamo. To je kao kad bi se moji levi i desni komsija posvadjali pa ja moram da biram sa kojim necu pricati, a dobar sam sa obojicom. Svako za sebe uz postovanje svih okolo. Ne moze neko da poredi nas mentalitet i mentalitet Nemaca ili Engleza, zasto bi nas onda strpali u isti kos? Mir i ljubav al u se i u svoje kljuse
    (Alokin, 4. oktobar 2019 18:03)

    # Link komentara

  38. “Ruski ćesar o svom narodu misli, a o mom kad mu zatreba.” Petar II Petrović Njegoš
    (Pera ložač, 4. oktobar 2019 18:02)

    # Link komentara

  39. Da li je moguce da smo mi pametniji od 30ak drzava?
    (matori, 4. oktobar 2019 17:45)

    # Link komentara

  40. Zive i dalje u vremenu Hladnog rata, praveći okolo Berlinske zidove.
    (Serbinho, 4. oktobar 2019 17:42)

    # Link komentara

  41. E ovako,Srbin sam iz Crne Gore i sa 99,99 posto se ne slazem sa politikom Mila,aliii sto se tice Rusaa tu sam sto posto uz njega! Ta prica Rusija majka,Rusija svetlo na kraju tunela sto se tice ekonomske strane je baajka.Ko hoce u EU i pare od EU nek se okane Ruske priče i tačka.
    (zverka, 4. oktobar 2019 17:14)
    Poreklom sam iz Crne Gore i 100% se slazem. Ne volim Mila, ali odajem mu priznanje sto je sprecio da Crna Gora postane ruska gubernija.
    (Petar, 4. oktobar 2019 17:40)

    # Link komentara

  42. U sred naj vece crnogorske KORUPCIONASKE afere u kojoj Dusko Knezevic optuzuje Mila Djukanovica (koje se na konferenciji za stampu, upitan za optuzbe Knezevica vidno preznojava (postoji snimak na You Tubu), Pompeo daje pdrsku UPRAVO Milu Djukanovicu za borbu protiv korupcije?!

    Prevazisli su sebe!
    Nije ostalo APSOLUTNO NISTA od moralnih vrednosti za koje sam verovao nekada da su vazile na Zapadu.
    (Petar S., 4. oktobar 2019 17:39)

    # Link komentara

  43. "u potpunosti usidrene u zapadne institucije i vrednosti"... To je ta priča i time je sve jasno, oni prosto očekuju da se zemlje precizno odrede jesu li sa njima ili ne. Nema igara i sedenja na dve stolice a Ameri nama dovoljno ne veruju i otuda mnogi naši problemi. Bez obzira što mnogi od nas mislili o Americi i njenoj politici oni će i dalje biti najjača svetska sila i budućnost nas i naše dece dosta će zavisiti od odnosa sa SAD. Sem toga tek onda kad Amerika vidi da joj je Srbija važnija od Albanije na Balkanu možemo očekivati neke kompromise kad je Kosovo u pitanju. Đukanović ušao u NATO, osudio aneksiju Krima, poslao vojsku u Avganistan i Ameri to cene. Setite se kad se CG razgraničavala sa Kosovom, iako je Haradinaj pretio da neće potpisati, svuda protesti,a na kraju je samo jedan sastanak u ambasadi SAD sve rešio i odmah potpis legao. Ne kažem da Srbija treba da ide toliko daleko kao CG ali da mora jasno definisati svoj odnos sa SAD - mora.
    (Markos, 4. oktobar 2019 17:38)

    # Link komentara

  44. 3pm@ UK izlazi iz EU. U cemu je problem? Ljudi su glasali za izlazak,to se i desava. Takse Koji radni ljudi u UK placaju ostajace u UK,a ne u Lutvaniji,Bugarskoj,ili Hrvatskoj.
    (Slobodan Petrovic, 4. oktobar 2019 17:32)

    # Link komentara

  45. Isto će ovo ubrzo reći i za Srbiju: Danke Serbia!
    (Myrthos, 4. oktobar 2019 17:28)

    # Link komentara

  46. Ne shvatam sto stalno mora da se bude protiv nekog...
     (Cile, 4. oktobar 2019 17:27)

    # Link komentara

  47. Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom... autogol Crne Gore, pogazili su sve što je časno zarad šake dolara koji se nalaze u rukama autoritarnog vlastodršca. Narod isti kao i mi što smo, točak istorije se okreće, i ponovo će biti što je bilo čim ih albanski prijatelji izdaju.
    (Miki, 4. oktobar 2019 17:26)

    # Link komentara

  48. Crna Gora je za SAD od strateškog značaja, i teritorijalno, i zbog toga, da bi se sprečio "izlazak" Rusije, na topla mora.
     (Smuleco, 4. oktobar 2019 17:24)

    # Link komentara

  49. E ovako,Srbin sam iz Crne Gore i sa 99,99 posto se ne slazem sa politikom Mila,aliii sto se tice Rusaa tu sam sto posto uz njega! Ta prica Rusija majka,Rusija svetlo na kraju tunela sto se tice ekonomske strane je baajka.Ko hoce u EU i pare od EU nek se okane Ruske priče i tačka.
     (zverka, 4. oktobar 2019 17:14)

    # Link komentara

  50. Englezi su pred najvecim zadatkom u svojoj istoriji. Vekovima manipulisu druge a sada treba da izmanipulisu sami sebe i ubede svoju raju da je neispunjavanje Bregzita za koji je vecina glasala u stvari demokratski. 3 godine igara i jos se ne vidi kraj.
    (3pm, 4. oktobar 2019 17:07)

    # Link komentara

  51. USA pomaze CG. Pomogla bi i Srbiji ali kad smo tvrdoglavi. Zasto ne uvedemo sankcije Rusiji? CG im je uvela pa opet imaju vise Ruskih turista nego mi. Hrvatska im je uvela pa imaju vise investicija iz Rusije od nas. Proizilazi da Rusi vole one koji im uvedu sankcije.
    (Ne računajte na nas, 4. oktobar 2019 17:06)

    # Link komentara

  52. ljudi imaju jasan kurs ljutili se mi ili ne.
     (peki, 4. oktobar 2019 17:00)

    # Link komentara

  53. (веверица, 04. oktobar 2019 16:44) Ne volim ruse iz prostog razloga što ama baš nikada ništa kroz istoriju nisu uradili u našu korist već samo za sebe (što mi ne smemo da vidimo i ukapiramo) ali brate ti ga pretera.
     (Brdska koza, 4. oktobar 2019 16:59)

    # Link komentara

  54. A,sta je sa ovim nasim "neutralnim" rusofilima!?
     (raxi, 4. oktobar 2019 16:51)

    # Link komentara

  55. Eh, mogla je i Srbija tako, da vecinu glasova ne osvajaju, nekad Milosevic i Šešelj, a sad Vučic....pa se Srbija ponaša kao vozač koji na raskrsnici daje levi migavac, a skrece desno, malo bi kao u EU, ali bi i u savez sa Rusijom i Belorusijom.....
     (Important to be smart...., 4. oktobar 2019 16:49)

    # Link komentara

  56. да смо и ми паметни... русофил може да буде сами неко ко о русији учи из руских ратних филмова, ссср пропаганде и романтичних песама.
    ко је тамо био и са њима радио, зна да се ради о изразито примитивном, ксенофобичном, милитаристичком и корумпираном друштву, чија је главна одлика да људски живот не вреди ништа...
     (веверица, 4. oktobar 2019 16:44)

    # Link komentara

  57. Kad bismo se još i mi opametili...
     (Mr Majestyk, 4. oktobar 2019 16:43)

    # Link komentara

  58. Protiv Rusije, u ratu su ili šta? Odvatnost postaje sve veća i ako nisam Rusofil!!!
     (koćekome, 4. oktobar 2019 16:43)

    # Link komentara